Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 vel 2025 22:15. Sada je: 07 vel 2025 22:15.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Savjet za kupovinu do 500tinjak kn
PostPostano: 20 lip 2017 13:34 

Nov sam u ovome. Počeo sam sa jeftikanerima sa kioska, pa sam nedavno uzeo eleaf starter+ kit i osjetno je bolji od onih smijurija od 100tinjak kn. No htio bih ići na nešto bolje, kvalitetnije. Počeo sam vajpati u 2mj, tad sam prestao sa cigaretama koje sam dimio 12ak godina po kutiju i po, više manje. Ugl. pušim MTL metodom, nisam extra zainteresiran za oblake, al volim da ima dima. Gledam po forumu malo listam "sticky" postove. Ali svejedno imam miljon pitanja.

Ne razumim baš šemu sa atomizerima koje praviš sam i "gotove" koje samo mijenjaš kad riknu. Kako se naziva to? I koja je razlika kad sam stavljaš coil i vatu, i ovi grijači koji praktički riknu nakon nekog vremena pa ih zamijeniš? I još jedno, za sad, pitanje... Naime, gledam ove atomizere po netu, i zanima me mogu li stavit recimo ovaj RTA (http://parilica.hr/pharaoh-rta.html) na ovu bateriju od eleafa (ijust start+)? Ako ne, zašto i ukratko na koje stvari moram pazit kad uzimam mod i atomizer, kompatibilnost i sl.?

Htio bih uložit nekih 500tinjak kn, može i mrvu više pa ako može neki savjet. Svako dobro!

Povratak na vrh

Naslov: Re: Savjet za kupovinu do 500tinjak kn
PostPostano: 20 lip 2017 17:48 

eliah je napisao:
Nov sam u ovome. Počeo sam sa jeftikanerima sa kioska, pa sam nedavno uzeo eleaf starter+ kit i osjetno je bolji od onih smijurija od 100tinjak kn. No htio bih ići na nešto bolje, kvalitetnije. Počeo sam vajpati u 2mj, tad sam prestao sa cigaretama koje sam dimio 12ak godina po kutiju i po, više manje. Ugl. pušim MTL metodom, nisam extra zainteresiran za oblake, al volim da ima dima. Gledam po forumu malo listam "sticky" postove. Ali svejedno imam miljon pitanja.

Ne razumim baš šemu sa atomizerima koje praviš sam i "gotove" koje samo mijenjaš kad riknu. Kako se naziva to? I koja je razlika kad sam stavljaš coil i vatu, i ovi grijači koji praktički riknu nakon nekog vremena pa ih zamijeniš? I još jedno, za sad, pitanje... Naime, gledam ove atomizere po netu, i zanima me mogu li stavit recimo ovaj RTA (http://parilica.hr/pharaoh-rta.html) na ovu bateriju od eleafa (ijust start+)? Ako ne, zašto i ukratko na koje stvari moram pazit kad uzimam mod i atomizer, kompatibilnost i sl.?

Htio bih uložit nekih 500tinjak kn, može i mrvu više pa ako može neki savjet. Svako dobro!

Atomizeri na kojima radis svoje grijace sam su RBA rebuildable atomizer. Uglavnom ti daju puno bolji okus a i udar na grlo od ovih s gotovim grijacima. Imas bolji dozivljaj parenja a i mozes koristit tekucine s vise VGa koji je zasluzan za kolicinu pare pri parenju. Svi modovi imaju 510 utor i svi rba odgovaraju svim modovima. To je sad standard. Guglaj 510 pa ti bude jasno. Za mod bih uzeo joytech evic v-two mini to ti je nekih 400kn kod nas. Lg smedja baterija imena hg2 jos 60tak kn, a sad atomizer. Zelis li nabavit atomizer s gotovim grijacima ili zelis radit sam? Pharaoh mi izgleda ko da je za DTL parenje ne za mtl

Povratak na vrh

PostPostano: 20 lip 2017 18:16 

Ako ti se ne zuri uzmi si ga na fasttech.com za 33 dolara plus eventualno pdv ako padne na carini, i gledaj da pise authentic joytech... Posta singapore post. Baterije uzmi kod nas mozes na mtmstore ili etekucine.eu.

Povratak na vrh

PostPostano: 21 lip 2017 00:25 

Preporuka Aspire Zelos cijena malo više od 500 Kn, MTM ili Parilica.
U kompletu imaš VW mod i Nautilus 2 (za MTL parenje).
Nedostatak ti je fiksna baterija i relativno mali kapacitet,
kad i ako ga prerasteš (mod) može ti ostati kao rezerva.

Također imaš hrpu drugih VW modova: Pico, vtc, vtc mini, vtc dual, stout.... + baterija,
ali si onda moraš još uzeti i posebno atty, atty-i koji su u kitovima nisu baš za MTL :-(
Tako da bi te cijela takva kombinacija izašla oko 700 Kn,
mislim da obadvije trgovine imaju mogućnost kupovine i na rate!

Na tu bateriju od eleafa možeš staviti bilo koji atty, ali on ti uvijek isporučuje max (moguću) snagu,
kako se baterija prazni tako on manje snage isporučuje (najjednostavnije rečeno).

Kad sam radiš grijače, prilagođavaš ga sebi, onako kako tebi najviše odgovara,
to je prvi razlog, a drugi ne manje bitan, puno manja je cijena upotrebe takvih atty-a.

Evo ti i najslikovitiji prikaz, imam ijust 2
- gotovi grijači - daju više pare (barem meni), lošija aroma, tekućine max VG/PG 70/30, baterija ne izdrži niti 10 sati korištenja
- grijači koje ja radim - daju manje pare (tako meni odgovara), puno bolja je aroma, gutaju tekućine i do VG/PG 90/10, a najbitnije baterija izdrži više od cijelog dana
za pravljenje grijača koristim njihov rba grijač ali i ove obične se može prepraviti bez puno muke.

Obnova grijača
RBA head

BTW: imaš na FB grupu Vaperska Škvadra, nedavno ti je bilo poprilično napisano o MTL i preporukama.

Povratak na vrh

PostPostano: 21 lip 2017 16:32 

Hvala vam na odgovorima. Evo odlučio sam se ma evic primo 2.0 sa fasttecha za 55$ sa procore aries atiem. Uzeo sam jos pak grijača. Mislim da će bit prilična razlika u odnosu na ovaj starter eleaf.

Samo me zanima mogu li stavit RBA na ovaj mod od evica primo i na koje stvari trebam pazit?

edit evo vidim da je buje dao već odgovor. Dakle mogu stavljat sve atomizere sa 510 konekcijom... Ajd, javim dojmove kad stigne ova stvarčica. Jedva čekam. Navukao sam de pošteno. :blje:

Povratak na vrh

PostPostano: 21 lip 2017 19:21 

Koji K je taj procore? :zu:

Btw to stas uzo uopce nije za MTL. I uzmi si bar 2 lg baterije, mozda i 4. 0.25ohma grijaci ce radit na 50tak W i pritom baterije nece dugo trajat

Probaj si uzet mod i atomizer u 2 paketa da ako padne na carini da manje platis pdv tj da davanja platis samo na mod. Ako nije u kompletu. Ja bi radije za atomizer uzeo neki drugi provjereno bolji.

I nadji si jeftin a dobar izvor tekucina jer ce ta kombinacija trosit dosta tekucine. Racunaj 5-10ml tekucine na dan. Ili sam miksat. To ti je to.

Povratak na vrh

PostPostano: 21 lip 2017 22:09 

buje3000 je napisao:
Koji K je taj procore? :zu:

Btw to stas uzo uopce nije za MTL. I uzmi si bar 2 lg baterije, mozda i 4. 0.25ohma grijaci ce radit na 50tak W i pritom baterije nece dugo trajat

Probaj si uzet mod i atomizer u 2 paketa da ako padne na carini da manje platis pdv tj da davanja platis samo na mod. Ako nije u kompletu. Ja bi radije za atomizer uzeo neki drugi provjereno bolji.

I nadji si jeftin a dobar izvor tekucina jer ce ta kombinacija trosit dosta tekucine. Racunaj 5-10ml tekucine na dan. Ili sam miksat. To ti je to.

Možeš li mi ukratko složit gdje i što uzet za mixanje svoje tekućine? Kolko sam shvatio, treba mi baza (pg/vg) i okus, nikotin mi čak nije potreban, išao bih za početak bez nikotina, da se skinem i s njega više. Što se tiče atomizera, koji bi mi preporučio?

tnx na odgovorima

Povratak na vrh

PostPostano: 22 lip 2017 08:32 

Zanimljiv si dao zadatak x+y+z=? izračunajte rezultat!

Koju tekućinu (jačinu) si koristio na MTL?

Izbaciti nikotin odmah ne bi preporučio iz nekoliko razloga.
- parit ćeš non-stop a nećeš zadovoljiti osnovnu potrebu, pazi da ti ne dopizdi parenje,
- ipak su bolje arome sa nikotinom (brže dozrijevaju i manje ih se koristi),

Ukratko o određivanju nikotina, ako si MTL pario 12 mg za DL možeš komotno staviti 3 mg (podjeli sa 3 ili 4)!

Čisti VG je više pomodarstvo nego što ljudima toliko smeta PG!
- postoje ljudi koji su alergični na PG, ali zanemariv postotak, s obzirom da si već koristio NISI :-)

Visok postotak VG = više pare = slabija aroma = duže treba da se sjedini aroma = veća mogućnost PRŽENJA grijača zbog preguste tekućine, više dry hit-ova

Za početak bi ti preporučio max vg/pg 70/30,
uzmeš nikotinsku bazu - čisti PG (recimo pink mule black label) 4 puta jaču od potrebne,
uzmeš VG u ljekarni, kila je ispod 40 Kn (kilogram VG je oko 850 ml), tražiš glicerol,
možeš uzesti i VG bazu (blue label) ali onda ti izađe skoro kao da uzmeš gotovu :-)
šprice od 2 ml sa iglama (bagatela su) za arome, par velikih 5 ml i 10 ml i plastične bočice,
http://juicedoctor.eu/hr/

Uzmeš arome koje bi htio i kreneš u miksanje, objašnjenja imaš hrpu!
- voćne trebaju barem 2-3 dana, kremaste 7-10 dana, duhanske mjesec dana stepanja,
sve možeš odmah koristiti ali nije ni blizu onoga što bi trebalo biti,
kad praviš recimo 100 ml tekućine a arome ide 10%, staviš 10 ml arome i dospeš 90 ml baze.

Ovdje ti je najveća baza recepata http://e-liquid-recipes.com/ (tu imaš najviše o postotcima),
preporučio bi da za početek kreneš sa jednom aromom.

Uobičajeno je da su arome od-do (8%-12% ili 2%-4%) a nekima su i ti pretjerani omjeri.

Kad prvi put miksaš određenu aromu onda je isprobaš,
recimo za prvi slučaj kako bi ja radio, barem 4-5 testnih primjeraka
6% arome (ja volim sa manje arome), 8% arome, 10% arome i 12% arome,
poslije ih isprobaš i vidiš koji omjer tebi odgovara,
višak ne moraš baciti, možeš doraditi (ili razrijediti ili dodati arome šta ti odgovara),
također u gornjem primjeru "velik" korak, možeš se igrati,
pomješaš 8% i 10% arome = 9% arome ili 3 ml 8% i 1 ml 10% = 8,5% aroma,
čista matematika i igranje... valjda si shvatio princip :-)

Za atty-e imaš hrpu recenzija, većinom za RBA,
ja kad bi si uzimao sad atty sa gotovim grijačima,
obavezno da pašu vaporesso EUC grijači.
Ako sam miksaš tekućinu, lako je prilagodiš atty-ju,
slaba aroma => dodaš je više i riješen problem.

Evo ti jedna od najboljih recenzija vrhunskih tekućina .

Povratak na vrh

PostPostano: 22 lip 2017 11:46 

viewtopic.php?f=85&t=14470

Ne skidaj se tako naglo s nikotina. Nikotin kao takav nije toliko stetan. Meni je cak i zdrav :D tj vidim vise pozitivnih stvari nego negativnih :D lijepo opusta. Nikotin ti je potreban za prelazak s cigara da nisi nervozan. Skidaj po 1mg svakih 2 mjeseca pa vidi.

Ne kuzim se u DTL atomizere, ja sam na mtl. Neznam, sasha je nahvalio aspire cleito kao dobar omjer izmedju okusa i potrosnje i najbitnije ima kupovne grijace a ima za kupit i rba bazu za izradu vlastitih.

Neki smanjuju nikotin ko da je baba roga pa trose 20ml tekucine na dan. Ja sam od prvog dana smanjio s 24 na 18mg i dole neidem. Tu mi pase. Poanta je da sam nadjes sto ti pase, koristi nikotin koliko tebi odgovara a ne sta ti kazu drugi. I kad dodje dan da ti vise nema zelje za cigaretom kad si u drustvu, onda pocni smanjivat nikotin a i ne moras

Za dtl tu negdje 6mg je ok za pocet i vidit. Uzmi 2 deca baze i bar 5 aroma i smjesaj. Ako bude puno dimilo ce ti bit i manja koncentracija nikotina dovoljna, a ako ne bude onda ce trebat veca

Povratak na vrh

PostPostano: 22 lip 2017 18:02 

Puno hvala obojici na odgovorima. Bacit ću se u nabavu pripravaka pa miksat, a za par dana (nadam se) bi trebao stići kit, pa javim sveukupno dojmove.

Povratak na vrh

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: