| Autor |
Poruka |
|
imand
|
Naslov: Priprema špage Postano: 17 stu 2013 12:14 |
|
|
|
Nakon fijaska sa špagom-koncem od lana koji traje tri dana, pristupio sam malo opreznije, bez euforije, "istražio" tržište i ovo je sada druga priča. Čisti prirodni nebjeljeni pamučni konac upreden u špagu nazivne debljine 1.5 mm i kada se "krvnički" otkuha dobije se vrlo podatna mekana špaga 2-3 mm i lakše se "dozira" u usporedbi sa vatom. U tragovima, minimalno, je bio prisutan vosak od strojnog pletenja koji sam sastrugao skalperom sa vatrostalne staklene posude i naneo na grijač, napravio dryburn "mirisno spektralnu osjetilnu analizu". Napravio analizu i "požara" kad se dryburna špaga.....
|
|
 |
|
 |
|
zeljko81
|
Naslov: Re: Pucko - wick kanthal mesh org'n'Ajzer box Postano: 17 stu 2013 12:23 |
|
|
|
Bok @imand super šta to izumiš naprave-za špagu pitam jel na njemackom forum deklarira fiberglass za šporet!u svakom bauhausu tamo ima . Sjanjo znati da sljaka pozdrav
_________________  [/url] Prošla vremena sušenja dufka.motanja .nic.pflastera...Sretan Vapper!! Neki Mod ! Neki Atty!! Arome :wish/best F.pipe/Cohiba/Sezam/Coffe cream/CC/O.captain/555 a.s.o
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Pucko - wick kanthal mesh org'n'Ajzer box Postano: 17 stu 2013 14:01 |
|
|
Lako ti je kad se ima ščim Ima wick i pametnijih primjena od ovih naših. Kad imaš 80 metara špage i nije ti žao potrošiti 2-3 metra za ovako nešto. Poćeo mi slinit ventil nakon dvajs godina i nesmiješ ga pritegnut, bude još gore slinilo. Omota se špagom wickom i usmjeri da to što slini neide niz cijev u parket već ide u posudu. Dok ne nabavim novi ventil ... 
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Pucko - wick kanthal mesh org'n'Ajzer box Postano: 17 stu 2013 14:13 |
|
|
Medo je napisao: bravo imand....zadovoljan sa špagom i sa pick mašinom? Isprobavam razne kombinacije pikanja raznih materijala i veličine napona. Nije trivijalno, moram si zapisati vrijednosti, vrlo usko područje napona za dobar spoj i nema univerzalnog podatka. Uglavnom od 25 do 35 volti za žice 0.18 0.20 0.24. Najlakše se spaja dva ista materijala, a NR-R spoj nije isti materijal, različito talište, itd. Što deblje žice to lakše spojit, ako su debljine različite neide baš lako. Mislim da se isplati kupiti ( 50-100 kom. u paketu) strojno napravljene NR-R-NR grijače, kom se neda zezati sa ovim.
|
|
 |
|
 |
|
zeljko81
|
Naslov: Re: Pucko - wick kanthal mesh org'n'Ajzer box Postano: 17 stu 2013 14:36 |
|
|
|
Majstor zna^improvizacija,reko,.,kad vidim te bakrene cjevi dole dovod.odvod se sjeti "Do it your self moda"-dakle lajicki ,bakrena cjev 22mm promj.dužina 7il 9cm bakrene kraj kapice okrugle ,alat,feder i izolacija mislim kreptraka!?i elektr.djelovi narućeni,pogledam ja to malo bolje;-) covjek opisuje korak po korak,pa javim -pozzdrav Just idea !!
_________________  [/url] Prošla vremena sušenja dufka.motanja .nic.pflastera...Sretan Vapper!! Neki Mod ! Neki Atty!! Arome :wish/best F.pipe/Cohiba/Sezam/Coffe cream/CC/O.captain/555 a.s.o
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Pucko - wick kanthal mesh org'n'Ajzer box Postano: 17 stu 2013 19:39 |
|
|
Ovo mi dalo ideju za složit tester za wick. Povezati dvije čaše sa wickom, jedna puna a druga prazna, pa izmjeriti brzinu pretakanja.  Pamučni wick iz bauhausa nakon 3 tanka, sveukupno 15 mll popareno. I još uvijek radi kako spada, tek se zalaufo. 
|
|
 |
|
 |
|
Goran_M.
|
Naslov: Re: Pucko - wick kanthal mesh org'n'Ajzer box Postano: 17 stu 2013 22:18 |
|
|
Imand, svaka čast na otkriću!  !! Odoh kupit ovih 80 metara kurdele u Bauhausa pa da po tom pitanju budem miran idućih 20ak godina.
_________________  iStick Pico + Merlin RTA, iStick 40W TC + Kayfun Lite Pawns
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Pucko - wick kanthal mesh org'n'Ajzer box Postano: 17 stu 2013 22:20 |
|
|
|
Samo je dobro iskuhaj 4-5 puta da izađe sav lubrikant od strojnog pletenja
|
|
 |
|
 |
|
Goran_M.
|
Naslov: Re: Pucko - wick kanthal mesh org'n'Ajzer box Postano: 17 stu 2013 23:04 |
|
|
imand je napisao: Samo je dobro iskuhaj 4-5 puta da izađe sav lubrikant od strojnog pletenja  4-5 puta po par minuta, jel!? Hmmm... mogu metar po metar ili svih 80 metara odjednom da odma imam sve gotovo. Pretvarat ću se da kuham špagete. 
_________________  iStick Pico + Merlin RTA, iStick 40W TC + Kayfun Lite Pawns
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Odg: Pucko - wick kanthal mesh org'n'Ajzer box Postano: 18 stu 2013 00:20 |
|
|
|
Odrežeš 1 metar i kuhaš. Šta će ti 80 metara raskuhane i rascufane špageta, pa to je nemoguće osušiti. A kad bude trebalo ružu privezati u vrtu meni ćeš sovat.
|
|
 |
|
 |