Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 04 stu 2024 06:20. Sada je: 04 stu 2024 06:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 13 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor Poruka
 Naslov: Re: Koji squonk mod kupiti?
PostPostano: 15 kol 2018 01:48 

agolac je napisao:
Iskreno, slažem se s tobom. Mech modove izbjegavati. Čak ne zato jer se to sve da naučiti već zato jer ako je neki problem u bateriji ili bilo čemu u liniji eto sranja. Mene iskreno baš iznenađuje taj korak u nazad koji je došao s squonk modovima. Svi su nešto mech, no zašto? Imho, sigurnost na prvom mjestu :plus:

ja sam propario na mechu, doduše imao sam el. reg. mod za provjerit otpor i za prvo paljenje da vidim el sve štima. mah. znao sam ja i smotat coil i bez provjere. naravno ako si na nekom normalnom otporu tj iznad jednog ohma ne bi trebalo bit problema a može se isto lijepe oblake radit. ako su kvalitetne baterije u igri nema problema. i neoštećene ama baš nigdje.i ja sam se čudio šta svi skvonkaju dok nisam nabavio to čudo. gle, imaš praktički driper aromu bez skidanja kapice i nakapavanja, ali nekako mislim da to nije za početnika. kad sam ja počinjao nije bilo rip trippersa i ostalih debila koji početnicima u startu preporučuju coil na 0.2 ohma i takvo što. ok to nije problem na reguliranom modu pošto bi elektronika trebala regulirat sve to. ali problem dolazi kad početnici oće to isprobat na mehanici i tu dolazi do onih slika s jutarnjeg, večernjeg i net.hr-a. kad štede na baterijama. meni se mod sto puta aktivirao u džepu, zagrijao do usijanja da mi gori džep skoro, pa nikad ništa, izvadio bi bateriju nek se ohladi i nikom ništa. zna mi se i sad desit pa znam da neće ništa bit nego pizdim da sam si syebo setup i da moram atty mjenjat. al na mehanici nikad nisam ni išao ispod 0.7 ohma. a čak ni ta baterija s kojom sam išao...nije čak ni za to bila nego ajde, da vidim šta će bit. baterija se ugrije nakon 3 povlačenja i znaš da ta baterija nije za to i gotovo. niti je bila imr niti protected. panasonic 3400.

nikako ovom istom korisniku ne bi preporučio mehanički skvonker. jer znam šta oće radit. rekao je neki dan na chatu da oće slagat na 0.25 ohma. već unaprijed zna koji će otpor slagat. ma zamisli. za takve je el. reg skvonker i vtc 6 i samo takve provjerene 30 i više A baterije dolaze u obzir. i elektronski skvonker. a nije ni loše koristit steamengine kalkulator za saznat koliko A će takav otpor vuć iz baterije i prema tome kupit baterije.

znam, velika je razlika u cijeni između el. skvonkera i mehaničkog. a još uz to mehanički ti je praktički zauvijek. nije fer :zu:

mislim da zato i je povratak na mehanike. elektronski squonkeri su u startu bili jednostavno pre skupi. jbt 200 eura za običan skvonker s dna75 elektronikom, i to serijska produkcija. meni se to čini puno previše. više volim mehanike. pogotovo za MTL. al ove malecke pogotovo, 17-18mm širine, ti su mi najdraži

Povratak na vrh

PostPostano: 15 kol 2018 08:10 
Administrator

agolac je napisao:
Iskreno, slažem se s tobom. Mech modove izbjegavati. Čak ne zato jer se to sve da naučiti već zato jer ako je neki problem u bateriji ili bilo čemu u liniji eto sranja. Mene iskreno baš iznenađuje taj korak u nazad koji je došao s squonk modovima. Svi su nešto mech, no zašto? Imho, sigurnost na prvom mjestu :plus:

Ja nikako ne krivim mehanicki mod, nego konstruktora takvog moda. Kad sam konstruirao DM dobro sam promislio o sigurnosti i stavio sam hot spring. Ako se bilo sto dogodi opruga se stisne i prekine kontakt. Isto tako sam na sav glas hvalio Panasonic 3200mAh koji ima termicki sloj u samoj bateriji, i ako se dogodi neki kratki spoj baterija sama ogranicava struju. U to vrijeme puno njih je koristilo safety fuse board, jednostavan elektronski osigurac koji ogranicava struju na 5, 7 ili 10A. Naravo da je bilo i jos uvijek ima baterija koje takav osigurac imaju tvornicki ugradjen kod minus pola.

Ali danas je moda pariti na nekoliko desetaka ampera i sve ovo gore je badava. Moda je rijetko kada dobra.

Povratak na vrh

PostPostano: 18 kol 2018 17:45 

https://mtmstore.hr/ijoy-capo-squonk-100w-tc-box-mod/

Povratak na vrh

[ 13 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.