Bok svima...
Kao i vjerojatno većina koja otvara post na ovom djelu foruma – u potpunosti sam nov u „e“ vodama. Doslovno cca tjedan dana.
Prvi puta sam se susreo sa parilicama u onom valjda najgorem obliku – jeftinim kineskim e cigaretama koje izgledaju kao plastična cigareta. U pokušajima da nešto izvučem iz njih samo sam dobio glavobolju ne od duhana nego od cuclanja plastike

to sam sve bio otpisao onda kao „nema šanse da to radi“.
Nedavno je došao novi kolega u ured koji uredno dimi, zadovoljan je s tim i u potpunosti je zamijenio cigarete. Kako sam se i ja tog zla odvikavao više puta (uspio na par mjeseci, došla nekakva „nova“ kriza pa se vratio i tako up and down) odlučio sam probati ponovo tu e cigaretu.
Ovaj puta smo „odrešili kese“ (ironija) te naručili za čak 50 kn nekakav komplet (po preporuci kolege) sa Aliexpressa. Od kad je taj set došao cigarete mi ne trebaju niti ih želim 0.01%, dapače gade mi se.
Prije sam pušio Original Choice duhan. Bio je vlažniji od ostalih što mi je pasalo i imao je aromu što mi je isto pasalo.
E parilica mi iz tih razloga paše još i više, puno više arome + puno je vlažnija

(očito). Još jedan bitan faktor je to što sam često pušio 2-3 dima, bacio cigaretu jer sam u žurbi ili nešto radim. To je još jedna fantastična prednost parilica, povučem dim dva i to je to, spremim u džep ili na stol i bok. Čeka spremna za ponovni dim. Fantastično.
Ono što smo dobili za tih 45-50 kn sa Aliexpresa je Ego T baterija od 900 mah + CE4+ atomizer + kutijica, kabel za punjenje itd.
Tekućinu je kolega podijelio neku koju spravlja „neki njegov frend“ koji se time bavi, možda je netko od članova s foruma (navodno je iz Knežije). Iako je tekućina sasvim ok, 50:50 VG/PG sa 18% nikotina te aromom meda.
Uglavnom, oduševljen dobivenim gadgetom i učinkom te spravice naručio sam još jedan set, no koliko vidim iz postova ovog i drugih foruma mogu dobiti ne puno više arome i puno više uživati ako uspijem odabrati i nabaviti onu pravu opremu…
Po istraživanjima youtubea te ostalih foruma vidim da je dobar „nastavak“ ili „pravi početak“ Kanger Subtank V2 + Elaf iStick 40W… sugestije su dakako dobrodošle, ali molim bez previše tehnikalija jer sam totalno nov.
I tako, u potrazi za aromama i savjetima onih koji su duže u tome došao sam do ovog foruma