Kinta je napisao:
:wel:
Sjecam se da sam nekad davno pretrazivao slovenske forume, bilo ih je malo i bili su jadni. Bas kako i kazes vezani za reklame pojedinih trgovaca. Posto imas dugo iskustvo u parenju mozda da nam objasnis zasto parenje nije zazivjelo u SLO? Mislim vidjao sam i prije da imate za kupiti losu robu uz visoke cijene ali svijet je globalno selo. Ocito tu ima jos nesto.
E ovako ja vidim to:
Po statistikama je broj pušača od 1989 -2010 drastično pao sa nekih 36% na 18% u 2010 kako se vidi ovdje
http://www.oecd-ilibrary.org/sites/9789264183896-en/02/05/g2-05-01.html?itemId=/content/chapter/9789264183896-24-entako da je i kritička masa onih kojih bi prešli na "paru" nešto manja.
Druga slika ti je kad izadješ u lajf, kafiči i to -> pa tamo praktički svi puše - ako ne svi više od 50% sigurno.E pa sad - zašto ta raja ne prelazi na paru
i radije se smrzavaju zimom vani u nekim impro terasama za pušače meni nije jasno
Imao sam fazu, kad sam izlazio vani sa e-pljugom - uljudno pitao da li može (može bio odgovor u više od 90% slučajeva - kad je bilo NE MOŽE je to bilo da se pušači ne bi pobunili

) - onako purnjao tamo, dosta jih je prilazilo i raspitivali se kako se oseča sa tim e-pljugom i gdje se nabavi al niko nije "pro-pario" barem kog ja znam....(ok - jedino moja misus koja nije cigarete kušala 10+ godina sada ne može bez svog T3s-a

)
I u kafičima su bile najviše zainteresirane konobarice - one bi odmah kupile ako bi imao sa sobom kovčeg ego-kompleta
Što se tiče vaper-shopa : ima ih svih vrsta, dobijaju se arome FA po 3 jura, ima Kangera za normalnu cenu, ima sada web-shopova Italijana, koji su se prebacili iz ITA u SLO kad su im za Novu 2014 uvalili 58,5 % I.V.A. na sve - e-juice i HW.) swapoweb (Domžale) ,xhoseitalia (Sežana) - tako da i izbora ima ako nečeš čekat mesec na one iz Kitaja/HK.
A ima i onih koji prodaju CE4 (bez S) ko nuklearnu medicinu i nasamare kojekakvog koji bi prešao...
A ima i - Ovale u LJ koji pokupi onaj više manje hoštapleraj koji se fura na firmato robu i uzimaju kod njih i e-juice po 16 jura/20 ml (jer su svi ostali e-juicei otrovni i štetni) i baterije
Rezime: Slovenci ne volimo novotarije - možda ako ih naprave Nemci, živimo zdravo, trčimo, skijamo ili barem fušamo popodne.Za užitak - ko več puši - zapali analognu pa nek ide sve u p.m. ako nisu zdrave...to neke elekktroničke koje rade pa ne rade pa ti e-sokovi (zar nisu štetni sam pročitao u zutoj štampi...ne-ne-ne nije to za nas

...a šta če i susjed reči ako me vidi sa onom cevkom u ruci - da sam narko ili šta?
A fali nam i neki Big Brother da u njemu neko puši e-pljugu, pa i neka fora za klince da ih privuče pa tako....
Ali inače - OK smo mi Slovenci, jel da susjedi?