Hvala, Karo!
Corto_1973 je napisao:
Trebam dobar i jeftin usb gramofon... Dopizdio mp3 i digitala...
Corto, je li to trebalo završiti u oglasima? Nije važno!
Imaš podosta USB gramofona na ponudi danas. Denon kojem sam zaboravio ime, zatim u Conradu ima USB gram za oko 600 kn, au Sonus Artu sam vidio nekakvu Audio Technicu sa USB-om za oko 2300 kn koja izgledom kopira legendarni Technics 1200. Ne znam je li bar približno dobra kao Technics, ali uvijek možeš zakazati slušanje.
Inaće, MP3 može što se mene tiće u 3PM! Hahaha
Vidi, pokušaj spremati/skidati glazbu u FLAC-u ili nekom sličnom formatu i uz solidnu zvučnu karticu (da ti sad ne predlažem nekakve skupe vanjske D/A konvertere) ćeš moći čuti jasnu razliku između MP3 (ako je BR baš loš) i nekomprimiranog zapisa ukoliko ti pojačalo i zvučnici nisu baš jako loši. Već ćeš s time smanjiti digitits na razumniju mjeru ako te baš smeta.
Ta se razlika (MP3/FLAC/HiRes) to jasnije čuje što je set up kvalitetniji - čitaj skuplji - ali za normalnu upotrebu stvarno ne treba ići u krajnosti jer čovjek lako završi sa željama za opremom koja košta više nego prosječan automobil u 'rvata.

P.S. Skoro zaboravih na ProJect. Audio Cinema Art ga drži ako se ne varam i možda je to solidan odnos cijene i kvalitete. Trebaš sam čuti i odlučiti. Ako ti onaj od 600kn radi dobro nemoj bacati novce.