Forum    FAQ

.

Početna » Who U R

[ 18 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2
Autor Poruka
 Naslov: Re: Lijep pozdrav!
 Post Postano: 25 ruj 2012 23:23 
Administrator

he he bas gledam svoj stari Rotel RA-714 i mislim kako bi bilo vrijeme da ga opet upogonim.

Povratak na vrh 

Post Postano: 25 ruj 2012 23:51 

Kinta je napisao:
he he bas gledam svoj stari Rotel RA-714 i mislim kako bi bilo vrijeme da ga opet upogonim.

Kinta, upogoni ga! Odaberi si neku mjuzu koju baš voliš....nešto iz "ludih dana" npr., pozovi na pivo/gemišt/sok-štogod par frendova iz tog vremena i počni ih daviti sa numerama uz obavezno "E, je l' se sjećate tko je -odaberi neku glupost koju ste napravili - uz ovu pjesmu?!" :vikend:

Nije uopće stvar u opremi - ona je izgovor za druženje ili je tek alat za reprodukciju muzike koju voliš!

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ruj 2012 10:08 

Dobrodosao Mladene :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ruj 2012 12:10 

Trebam dobar i jeftin usb gramofon... Dopizdio mp3 i digitala...

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ruj 2012 13:17 

Hvala, Karo! :plus:

Corto_1973 je napisao:
Trebam dobar i jeftin usb gramofon... Dopizdio mp3 i digitala...

Corto, je li to trebalo završiti u oglasima? Nije važno!
Imaš podosta USB gramofona na ponudi danas. Denon kojem sam zaboravio ime, zatim u Conradu ima USB gram za oko 600 kn, au Sonus Artu sam vidio nekakvu Audio Technicu sa USB-om za oko 2300 kn koja izgledom kopira legendarni Technics 1200. Ne znam je li bar približno dobra kao Technics, ali uvijek možeš zakazati slušanje.
Inaće, MP3 može što se mene tiće u 3PM! Hahaha
Vidi, pokušaj spremati/skidati glazbu u FLAC-u ili nekom sličnom formatu i uz solidnu zvučnu karticu (da ti sad ne predlažem nekakve skupe vanjske D/A konvertere) ćeš moći čuti jasnu razliku između MP3 (ako je BR baš loš) i nekomprimiranog zapisa ukoliko ti pojačalo i zvučnici nisu baš jako loši. Već ćeš s time smanjiti digitits na razumniju mjeru ako te baš smeta.
Ta se razlika (MP3/FLAC/HiRes) to jasnije čuje što je set up kvalitetniji - čitaj skuplji - ali za normalnu upotrebu stvarno ne treba ići u krajnosti jer čovjek lako završi sa željama za opremom koja košta više nego prosječan automobil u 'rvata. :chromex:

P.S. Skoro zaboravih na ProJect. Audio Cinema Art ga drži ako se ne varam i možda je to solidan odnos cijene i kvalitete. Trebaš sam čuti i odlučiti. Ako ti onaj od 600kn radi dobro nemoj bacati novce.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ruj 2012 23:09 
Administrator

Bas gledam gramofone u Conradu ... vrlo su shkrti s podacima.
Mc Crypt DJ-U2650 izgleda sasvim solidno. Direct drive, 9,9 Kg, stroboskop, rucica izgleda kao kopija SME 9000 ...

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 ruj 2012 23:47 

sve mi to izgleda ko kopija Technics SL-1200 MK2 koje sam imao i nažalost prodao :joj: :blond:
slika

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 ruj 2012 10:26 

Da, ručica stvarno lići na SME, ali to samo govori o njenom vizualnom dizajnu. Ako je jedini uvjet da se nađe jednostavan i jeftin način za prebacivanje ploča u digitalni zapis onda mislim da ne treba previše razmišljati.
Ali ako se hoće visokovjerna reprodukcija ili, ne daj Bože, savršeni transfer vinilne brazde u nule i jedinice onda je bolje odustati dok je vrijeme jer cijene vrhunskih A/D konvertera, gramofona, zvučnica, phono pojačala itd su takve da će se čovjeku činiti da mu je jeftinije kupiti kuću na srednjem jadranu i povremeno otići na koncert nego sve to kupiti.
KISS* pristup je najzahvalniji.

*KISS - Keep It Simple Stupid.... :plus:

Povratak na vrh 

[ 18 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Početna » Who U R

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: