Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 25 sij 2025 13:49. Sada je: 25 sij 2025 13:49.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: World Vaping Day
PostPostano: 11 ožu 2012 17:43 
Administrator

slika

Svjetski dan vapera · četvrtak 22 ožujak 2012

Ajmo mi lijepo proslaviti prvi Svjetski Dan Vapera.
Netko se dosjetio ali smo ga i zasluzili.

slika

O detaljima cemo u hodu kao i uvijek. Jesmo majstori improvizacije ili nismo?
:51:

Povratak na vrh

Naslov: Re: World Vaping Day
PostPostano: 11 ožu 2012 18:05 

:plus: svaka čast! :sanja:

Povratak na vrh

PostPostano: 14 ožu 2012 20:43 
Administrator

Svjetski dan Vapera

Četvrtak 22.ožujka je Svjetski dan Vapera. A slavi se u zemljama diljem svijeta, od Kanade do Australije. Slavimo jako popularan i brzorastući trend za pušače da mijenjaju svoje duhanske cigarete za nove elektronske cigarete ili e-cigarete, i mjenjaju štetni dim za paru. Mi smo zamjenili pušenje za "parenje" i pozvamo vas da nam se pridružite.

Mnogi pušači ne znaju za e-cigaretu, a Svjetski dan Vapera će vam pomoći da ova nova i daleko sigurnija metoda opskrbe nikotinom postane šire poznata. Dim je taj koji uzrokuje štetne bolesti i smrt, a ne nikotin. A štetnost e-cigarete je manja od 1% u odnosu na duhanski dim. Razumna potrošnja nikotina ima iste zdravstvene rizike kao i ispijanje kave - nije nikotin uzrok raka i ostalih bolesti vezanih za pušenje.

Mnoge liječničke udruge i anti duhanski aktivisti su podržali e-cigaretu. E-cigareta ne može izazvati rak jer nema dima, samo para na bazi vode. Kancerogeni su prisutni u istoj mikroskopskoj razini kao i u farmaceutskim proizvodima kao što su nikotinski flasteri. E-cig ne može izazvati bolesti srca, jer nema ugljičnog monoksida ili toksina. Jačina nikotina se može mjenjati i prilagoditi svakoj osobi kako bi se osigurala najbolja moguća alternativa za pušenje. I ne samo to, mnogo prekrasnih okusa može biti dodano u paru i na taj način učiniti korištenje e-cig još atraktivnijim.

Mnogi pušači su učestalo pokušavali i nisu uspjevali prestati pušiti, a njihovi pokušaji su bili osudjeni na neuspjeh upotrebom vrlo slabih mogučnosti od zamjenskih nikotinskih sredstava i lijekova propisanim od strane liječnika i zdravstvenih ustanova. Nasuprot tome, vrlo visoka stopa uspješnosti je potvrdjena čak i od anti-duhanskih aktivista koji su proveli istraživanja na e-cigareti - 78% uspjeha nakon godinu dana.

KAKO MOŽEMO ZNATI DA JE E-CIGARETA SIGURNA?

Jednostavno - ne postoji ništa u njima da je otrovno. U stvari, glavni sastojci se koriste u inhalatorima za astmu i raspršivačima koji koriste ljudi sa transplantiranim plučima. Ako ti sastojci mogu biti koristeni na onima koji imaju najosjetljivija pluča,tj ljudi kod kojih je znatno povečana mogucnost iritacije ili infekcije, onda sigurno mogu konzumirati zdravi ljudi. Dodan je nikotin i aroma i to je sve što je tamo. Znamo sve što je potrebno znati o tome što je e-cigareta. FDA je izgubila sudski spor za zabranu e-cigareta u SAD-u, jer je sudac naveo da nije bilo dokaza da e-cigareta može uzrokovati štetu. Milijuni ih koriste već godinama, širom svijeta bez incidenata.
Nasuprot tome, mi jos uvijek neznamo točno sto sve se nalazi u duhanskom dimu. Zadnja brojka je 5300 kemikalija koje su pronadjene u duhanskom dimu. U stvari, znamo mnogo više o tome sto se nalazi u e-cigareti, nego što znamo o duhanskom dimu. Ne postoji ništa u pari e-cigarete a da se zna da je otrovno.

Istina je da neznamo koji je puni efekt inhaliranja arome čokolade, ali ni u kom slučaju se nemože usporedjivati sa otrovnim sastojcima u cigaretnom dimu.

Zato, bez obzira na korištenje od strane milijuna ljudi širom svijeta vec dugi niz godina, nikad nije bilo nijednog izvješća o smrti ili ozbiljne štete po zdravlje uzrokovane od e-cigarete. Usporedite to sa stotinama samoubojstava, tisuće srčanih napada, i tisuće nasilnih dogadaja izazvanih psihotičnim ispadima uzrokovanih licenciranim proizvodima za odvikavanje od pušenja. Elektronske cigarete su dokazano sigurnije, učinkovitije i bolji izbor u svakom pogledu.

Naučite više o elektronskoj cigareti i posjetite http://www.vaperclub.org

Povratak na vrh

PostPostano: 14 ožu 2012 22:12 

Ma sve to divno i krasno, ali gdje i kada slavimo ? :rotfl:

Povratak na vrh

PostPostano: 15 ožu 2012 10:21 
Moderator

Ko se setil da to bude dok sam bolestan.
Neki bolesnik?
Mi slavimo kad mi očemo, a zamislite skupiti tri foruma na jednom mjestu u Rvackoj.
To bi bio dan parenja u rvata, pa bi se mogli prijaviti i nekoj zajednici.
Naravno da je to nemoguća misija.

Povratak na vrh

PostPostano: 15 ožu 2012 18:44 
Administrator

slika

http://www.world-vaping-day.com/countri ... ra-hr.html

Ajmoooooo lajkajteee

Povratak na vrh

PostPostano: 16 ožu 2012 09:42 

Na Yahoo News....

http://news.yahoo.com/world-vaping-day- ... 12931.html

Povratak na vrh

PostPostano: 22 ožu 2012 12:07 

http://www.tvistra.hr/content/show/ContentId/4731

:plus: :brav:

Povratak na vrh

PostPostano: 22 ožu 2012 15:47 

:plus: i od mene.Mislim da nije propustio ni jedan segment oko e-cigareta.

Povratak na vrh

Naslov: Svjetski dan Vapera
PostPostano: 22 ožu 2013 14:31 
Moderator

Čestitke za Vaper Day

http://www.world-vaping-day.com/countries/svjetski-dan-vapera-hr.html

Četvrtak 22.ožujka je Svjetski dan Vapera. A slavi se u zemljama diljem svijeta, od Kanade do Australije. Slavimo jako popularan i brzorastući trend za pušače da mijenjaju svoje duhanske cigarete za nove elektronske cigarete ili e-cigarete, i mjenjaju štetni dim za paru. Mi smo zamjenili pušenje za “parenje” i pozvamo vas da nam se pridružite....

:sanja: :sanja: :sanja: :sanja: :sanja: :sanja: :sanja: :sanja: :sanja: :sanja:

Povratak na vrh

[ 16 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: