Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 13 vel 2025 05:33. Sada je: 13 vel 2025 05:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 60 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Genesis
PostPostano: 12 tra 2015 19:22 

ajde kad vec pisete.. Nabavio sam si Line LE, imam nekih mesheva al i dalje mislim da nemam "pravi" :D pa molim savjet di uzet mesh koji ce mi wickad 70/30 u njemu, ili zicam/otkupljujem/mijenjam od nekog ko ima

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 12 tra 2015 22:41 

koje dubine ide mesh u line? ako je 4cm ili vise, uzmi si 2mm 7x19 sajlicu, imas ju na vapemesh company, i oko nje samo nabaci 2 ili 3 kruga bilo kakvog mesha. Sa sajlicom na mehanici imas malo sporiji odaziv jer mesh puno brze provodi temperaturu pa treba vise vremena da sve skupa proradi punom snagom, stoga bih preporucio i malo nizi otpor. Ukoliko bas zelis mesh, meni je kombinirani dobar. 2 cm #500, srolan na tvrdo, pa oko njega 2cm #200 srolan na mekano.

Povratak na vrh

PostPostano: 12 tra 2015 22:48 

Kako funkcionira genny sa meshom i dna40? Jer kod mojih neuspješnih genesisa prije godinu i nest vremena sam uvijek imao neke pizdarije, od onih vrucih seksi nogica do bljutavog okusa nakon par dana, mozda ta čudesa sa temperaturom maknu neke od tih problema :kuc:

Povratak na vrh

Naslov: Re:
PostPostano: 12 tra 2015 22:51 

D-I-A-B-L-O je napisao:
koje dubine ide mesh u line? ako je 4cm ili vise, uzmi si 2mm 7x19 sajlicu, imas ju na vapemesh company, i oko nje samo nabaci 2 ili 3 kruga bilo kakvog mesha. Sa sajlicom na mehanici imas malo sporiji odaziv jer mesh puno brze provodi temperaturu pa treba vise vremena da sve skupa proradi punom snagom, stoga bih preporucio i malo nizi otpor. Ukoliko bas zelis mesh, meni je kombinirani dobar. 2 cm #500, srolan na tvrdo, pa oko njega 2cm #200 srolan na mekano.

Ajde nek se još neko usudi reć da je Ithaka i varijijacije na temu kompliciran atty :D

Od vrha decka do dna, ravno 4cm. Nebi na mehaniku išo sa nižim otporima, mogu jedino na isticku gurat. Probam sutra ovo sa kombiniranim :)

Povratak na vrh

Naslov:
PostPostano: 12 tra 2015 23:05 

Gle, fora sa genom je sto jednom dobro sastavljen mesh mozrs koristiti mjesecima. Nr/r/nr zicu moras petljat na svakom preslagivanju :)

Povratak na vrh

PostPostano: 12 tra 2015 23:21 

Svenstina je napisao:
Kako funkcionira genny sa meshom i dna40? Jer kod mojih neuspješnih genesisa prije godinu i nest vremena sam uvijek imao neke pizdarije, od onih vrucih seksi nogica do bljutavog okusa nakon par dana, mozda ta čudesa sa temperaturom maknu neke od tih problema :kuc:

Neznam kako editirat postojeći post pa ubaciti nečiji quote.
Ako smeta, spojite zadnja 2 posta.
Nemam DNA40, no po čitanju, jako je to osjetljivo , no kad se složi kak treba, radi vrlo dobro.
Više me zaintrigirao bljutav okus koji spominješ.
Bljutav okus je rezultat nedovoljnog natapanja mesha, i korištenja istog na niskim otporima.
Sve skupa dovede do toga da se talog nakupi na površini mesha i kantala, i prvi dry makar i lagani dry hit rezultira da imaš odvratan okus koji se neda pročistiti nikako osim dry burnanjem i čišćenjem setupa.

Nisam mogao vjerovati koliko dugo setup na genu može trajati ako se koristi visoki otpor u kombinaciji sa niskom snagom.
Ženi sam složio AGU-S sa 7 namotaja 0.2 kanthala, otpor je izašao negdje oko 2.6 Ohm, i ona je to tako cuclala nekakvih 3 tjedna na 8,5W. U ta 3 tjedna, imala je tank otprilike dan i pol, ja nisam niti jednom čistio setup, niti sam primjetio da se setup nešto naročito zaprljao, a radio je predobro. Pare nešto malo manje nego što ja inače koristim ali je aroma zato bila ludnica.
Sa druge strane, ja sebi slažem otpore cca 1 pa do 1.5 Ohm i koristim ih kombinirano, što na mehanici što na elektronici na 13W, setup mi traje max 3 dana, i to je to, postane toliko prljav da mi ga se gadi gledat, pa ga moram spalit i očistit.
Mislim da mi koristimo te genove na daleko većim snagama od onih za koje su oni osmišljeni.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2015 00:41 
Moderator

Mesh na DNA40 funkcionira...problem je, osim u osjetljivosti same elektronike na kvalitetu setupa, u tome što DNA40 krivo očitava temperaturu. Smeta joj zagrijavanje samog mesha, tj. očitava manju temperaturu nego što stvarno je...isto tako, ako se chain vapea, elektronika ne očekuje da wick bude zagrijan...pa onda smanjuje snagu toliko da skoro pa ne radi...tj. stalno misli da je na maksimalnoj temperaturi. Kod parenja sa pauzama između povlačenja nema problema.
Uglavnom...radi, ali ne isplati se gubiti zivce sa meshem na temp. kontroli...bolje je napraviti setup sa kanthalom i iskljuciti temp. kontrolu.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2015 05:02 

Eto i iz prve ruke :)
Dobro za znati, nisam čitao nigdje ovo o gubitku pare, ali da, zvuči logično...

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2015 07:37 

Ja još uvijek ne kužim zašto motati jedan meš pa preko njega drugi??
Koja bi to prednost bila za parenje?
Kaj jedan bolje navlači tekučinu, a drugi bolje kaj, ne razmem.

Povratak na vrh

PostPostano: 13 tra 2015 08:04 

svastar je napisao:
Ja još uvijek ne kužim zašto motati jedan meš pa preko njega drugi??
Koja bi to prednost bila za parenje?
Kaj jedan bolje navlači tekučinu, a drugi bolje kaj, ne razmem.

Da, mesh 500 bolje navlači tekućinu, ali uglavnom i pucketa dok je kanthal direkt na njemu što može rezultirati prskanjem tekućine u usta, pogotovo kod sistema sa centralno postavljenim wickom tipa Line, SFox SDog i slični. Mesh 200 radi tiše nego atomizeri na špagi a pogotovo na vati, ne pucketa, ali slabije navlači. Ne puno slabije, no na dubokim tankovima osjetno slabije.

Povratak na vrh

[ 60 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: