Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

[ 15 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Zabrana e-cigareta u zatvorenim prostorima
 Post Postano: 27 kol 2014 10:12 

Zanimljiv tekst u današnjem izdanju Večernjeg, na stranici 4. Pišem s mobitela pa mi je teško prepisati tekst ili okačiti sliku.

Ako cigareta smiruje, zašto pališ drugu?

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 27 kol 2014 10:13 

Onda slikaj tekst :-)

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Zabrana e-cigareta u zatvorenim prostorima
 Post Postano: 27 kol 2014 10:22 

Traže zabranu pušenja e-cigareta u zatvorenim prostorima

SZO traži da na pakiranjima elektroničkih cigareta piše da predstavljaju opasnost mladima i nerođenima

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Traže zabranu pušenja e-cigareta u zatvorenim prostorima

Autor:
Marko Špoljar

Nakon širokih restrikcija koje se već godinama nameću i proizvođačima i konzumentima cigareta i ostalih duhanskih proizvoda, uskoro će da udaru biti i proizvođači i uživaoci električnih cigareta!

Odluka u prosincu

Naime, Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) zatražila je zabranu upotrebe električnih cigareta u zatvorenim prostorima kao i njihovu prodaju maloljetnicima. Zabrana upotrebe u zatvorenim prostorima treba biti na snazi dok se ne dokaže da nikotinska isparavanja ne štete ostalima.

Svjetska zdravstvena organizacija traži da se proizvođačima zabrani reklamiranje elektroničkih cigareta kao sredstva koje pomaže u odvikavanju od pušenja sve dok proizvođači ne pruže odgovarajuće znanstvene dokaze.

Nadalje, SZO traži da na pakiranjima elektroničkih cigareta piše da predstavljaju opasnost mladima i nerođenima. Po SZO-u postoji dovoljno dokaza da se djeca, tinejdžeri i trudnice upozore protiv upotrebe elektroničkih nikotinskih inhalatora jer izloženost nikotinu ima dugoročne posljedice za razvoj mozga. O predloženim restrikcijama države članice Svjetske zdravstvene organizacije raspravljat će na sastanku u prosincu u Moskvi.

Biznis od 3 milijarde dolara

Analitičari Wells Farga u srpnju su predvidjeli da će u SAD-u prodaja električnih cigareta premašiti prodaju konvencionalnih do 2020. godine. Procjenjuje se da je lani u svijetu prodano električnih cigareta u ukupnoj vrijednosti od tri milijarde dolara.
Anketa

Treba li zabraniti pušenje e-cigareta u zatvorenim prostorima?

Da, sve dok se ne zna je li ono ugrožava okolinu 4,41% glasova: 6

Da i to trajno 51,47% glasova: 70
(lijepa nasa rvatska educirana publika)

Možda, nije me previše briga 5,15% glasova: 7

Ne, nikako 38,97% glasova: 53

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 kol 2014 15:22 

Moram priznati da sam pomalo iznenadjen rezultatima.
Pretpostavio sam da će rezultati biti porazniji :fla:
Većina saznanja koja ljudi imaju o tome svemu je s televizije :joj:
Svakodnevno smo svjedoci silovanja novinarstva i srozavanja ugleda novinarske profesije u informativnim emisijama pogotovo kod rtl-a i nove-tv.
Senzacionalizam, žutilo i po potrebi "pravljenje" vijesti ... Ponekad mi se jednostavno gadi što sve završi u središnjim informativnim emisijama .
Svatko tko je komentirao moju e cigaretu vidio je nešto na televiziji, i to je to, nema daljnje rasprave, jer svi znamo da se na televiziji govori samo provjerena istina :blond:
Kao i kad se desi neko sr*nje i čovjek pukne i nešto napravi, većinom objave da se radi o razvojačenom branitelju.
A nije bio razvojačeni branitelj kada mu je propala firma, nije dobio plaću ili je dobio otkaz.
U ovoj državi je postalo normalno da si kriv dok se ne dokaže suprotno, a poslije više i nije bitno :shake:
Prošao sam tako već nekoliko puta i svakodnevno smo svjedoci nekih stvari i dogadjanja koja se počinju uzimati zdravo za gotovo bez nekog razmišljanja.
Sjetite se samo svih koje nazivaju parazitima jer su zaposleni u državnim firmama i ne rade ništa, sjetite se samo prosvjetara koji su teret ovog društva, sjetite se pijanih lovaca i mnogih drugih koje mediji prikazuju u isključivo lošem svjetlu.
Zbog toga sam pomalo iznenadjen rezultatima ankete jer su mediji jako moćni, a i duhanski lobi...
A vjerujem i da će država gledati nadoknaditi ono što izgubi na duhanskim proizvodima .

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 kol 2014 18:18 

kom se ja, kao pariteljica tekucina s 0mg nikotina, mogu obratit za diskriminaciju i neistinite optuzbe? :D

bas mi je jucer diglo tlak to. mislim, nije fer ni prema kome od nas parioca, ali ja fakat parim 0 (do max6 mg) nikotina i nema nikakve logike da se ova zabrana odnosi na mene :durise:

Kangertech Subox Mini Blue Kit

slika

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 27 kol 2014 18:25 

Ma mene to sve zivcira s tim zabranama nek idu u kuki svi. Najjace mi je kad neko veli je kao pogle kolko dima nis se ne vidi kao cigareta ne dimi tolko. Je al to kaj ti od tog malo dima nadrapas ko pasivni nema veze. Ili takvi razni izgovori neukih ljudi ja bi to sve vamom po celu da se prosvijetle malo

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 kol 2014 19:22 

mravak je napisao:
...........................

Naime, Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) zatražila je zabranu upotrebe električnih cigareta u zatvorenim prostorima kao i njihovu prodaju maloljetnicima. Zabrana upotrebe u zatvorenim prostorima treba biti na snazi dok se ne dokaže da nikotinska isparavanja ne štete ostalima.

............................................

absence of evidence is not evidence of absence :)
Lako je dokazati da nešto postoji. Samo upreš prsto u to :)
Dokaži ti da nešto ne postoji :zu:

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 kol 2014 19:26 

Sve je to kemija,idu modovi pod kljuc dok se to ne istrazi,ljudi bilo mi je drago,dovidenja :blond:

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 kol 2014 19:32 

Baš o tome se i radi :)
Možeš "otključati" modove za 50-tak godina :rotfl:
to je neko primjereno vrijeme da velika večina nakon odsustva dokaza veli:
dobro, možda i nije tak otrovno kak smo govorili ali bi to trebalo ipak još malo ispitati :zu:

prema svim dokazima i indicijama sklon sam zaključiti da nema letečih slonova :)
nemam dokaza i još bi malo trebalo istraživati ali ... :zu:

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 kol 2014 20:24 
Veliki Cezar splitske podružnice

Trpaj trpaj u maricu sve nas trpaj.

Povratak na vrh 

[ 15 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.