| Autor |
Poruka |
|
Max Abarth
|
Naslov: Koji klon valja, a koji ne ??? Postano: 27 pro 2013 03:10 |
|
|
u zadnje vrijeme gutam postove nebi li se što više uputio u svijet pare... no moj osječaj ovdje je kao da sam klinac koji se ukrcao na gusarski brod gdje svi stari gusari imaju poklik - AGRRRHHHH ! a ja izgubljen i zbunjen i tek večeras shvatio kolika je razlika cijene/kvalitete originala ili klona čvrsto vjerujem da će jednoga dana original mod i original ati doći u ruke... ali za sada.. na početku... dok još sve ispitujem... koji klon zadovoljava neke primarne kriterije prolaznosti ? od nedavno sam nabavio sigelei zmax v5 i na njega našarafio iClear30 clearomizer i nakon egice i T3 to mi je WOW naručio prvi ati sa fasttecha - kraken ( eto sviđa mi se  ) probat ga na ovom modu, ako mi se svidi igranje sa meshom i kantalom naručiti i nemesis mod.... klon naravno a u ovoj temi bi volio da se nama početnicima, koji nismo još skroz čisti što i kako da bi ulagali u originale, kroz vaše iskustvo da savjet od sve te šume proizvoda gdje najmanje riiskirati ?
_________________  Sigelei zmax V5 , Nemesis clone, Chi You clone, rsst, Kraken clone, i clear30, Kayfun lite...
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Koji klon valja, a koji ne ??? Postano: 27 pro 2013 14:39 |
|
 |
| Veliki Cezar zadarske podružnice |
 |
|
Što se tiče genova preporučio bi ti original ali neki jeftiniji kao AGA-T (neku od verzija) ili RSST. Poslije možeš probati i sa nekim skupljim kada se naučiš. Ja sam sebi naručio Kayfun Lite klon što je nešto slično Russian 91%. https://www.fasttech.com/products/1552300Što se modova tiče tu ti nemam što posebno preporučiti. Možeš probati Chi You klon koji imam ZipperBlack i ja https://www.fasttech.com/p/1438500U svakom slučaju na ovom meetu bi trebao biti i Zipper pa da ti on pokaže.
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Koji klon valja, a koji ne ??? Postano: 27 pro 2013 14:42 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
|
Kao početniku bi ti svakako preporučio klonove, da stekneš praksu i vidiš šta i kako radi, a poslije po izboru klon, orginal, DIY ili nešto četvrto.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Koji klon valja, a koji ne ??? Postano: 27 pro 2013 14:44 |
|
|
|
Kraken je gen a gen sa elektronikom ne ide. Svakako preporuka kao i u postu od kolege za rsst
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
Max Abarth
|
Naslov: Re: Koji klon valja, a koji ne ??? Postano: 27 pro 2013 15:20 |
|
|
|
može li mi se pojasniti zašto gen neide sa elektronikom ?
_________________  Sigelei zmax V5 , Nemesis clone, Chi You clone, rsst, Kraken clone, i clear30, Kayfun lite...
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Koji klon valja, a koji ne ??? Postano: 27 pro 2013 15:22 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Nije da gen ne ide na elektroniku ali rezultat nije takav kao na mehanici. Elektronika ne dopušta te snage na kojima gen daje najbolje rezultate.
Osim toga, gen je najbolji kada se složi puls metodom pa onda tu elektronika ne može ništa pametno napraviti.
I na kraju. Raditi setup na elektronici je teže. Ne nemoguće ali teže.
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Koji klon valja, a koji ne ??? Postano: 27 pro 2013 15:28 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Genovi se obično rade s manjim otporima, a to znači jačim strujama, a to elektronika ili ne podržava ili je to silovanje iste. Radi onda na rubu svojih mogučnosti, grije se i sigurno skračuje vijek trajanja sklopova.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Max Abarth
|
Naslov: Re: Koji klon valja, a koji ne ??? Postano: 27 pro 2013 16:12 |
|
|
hvala na odgovoru... padne i mehanika neka  još da mi je skužiti razliku u baterijama to jest pašu li ove moje od sigeleia na mehaniku ? ili moram i to u svakom slučaju tema je tu i možda pomognee nekom drugom početniku 
|
|
 |
|
 |
|
ffroms
|
Naslov: Re: Koji klon valja, a koji ne ??? Postano: 27 pro 2013 16:30 |
|
 |
| Veliki Cezar zadarske podružnice |
 |
|
|
Pašu sve baterije na mehaniku (mislim LiIon) samo neke bolje a neke lošije. Zato se za mehaniku gleda uzeti kvalitetniju bateriju da može dati više struje.
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: Koji klon valja, a koji ne ??? Postano: 27 pro 2013 16:39 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
|
Fasttecha - Kraken ima problem "Dead short" pročitaj komentare na fasttechu i prije nego bilo kaj radiš ispitaj da li je ispravan!
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |