da podijelim svoje iskustvo:
prije 2 mj letjeli smo iz ZG u Kanadu i nazad. prosli aerodrome u ZG, Zurichu, Montrealu, Winnipegu, torontu i frankfurtu.
na svim se aerodromima moglo pariti izuzev u Montrealu (s tim da smo i tu parili jer nismo znali, saznali smo slucajno tek pred boarding kad sam se spojila na njihov wifi i vidjela upozorenje za ogranicenje konzumacije e cigareta. meh. frankofonska kanada..).
u rucnoj prtljazi imala sam u zip lock vrecici egicu s evodom, spinnericu s evodom, rezervni evod i 4 tekucine. pri provjeri vadila sam vrecicu van na onu njihovu tacnu skup s ostalom elektronikom (tablet, mobitel, laptop). nije bilo nikakvih problema niti pitanja.
muz je pario u avionima. onako, balkanski, nikoga nista nije pitao i trudio se biti diskretan. stjuardese su ga vidle na prekooceanskom i nisu mu nista rekle. meni je bilo bed, a i ja sam vec duze vrijeme "neovisna" o cigaretama, pa nisam imala potrebu vuci u avionu.
za vrijeme polijetanja/slijetanja malo su procurili evodi, ali nista prestrasno, ono, par kapi. tekucine nisu. jedino mi je smetalo sto mi je sve u vrecici smrdilo po muzevim duhanskim tekucinama (ja sam vec dugo na vocnima).
kad cemo letiti iduci put, nosit cu mehanicki mod pa me bas zanima hoce li tko sto pitati
no, moje iskustvo je za sad da ako je sve u zip lock vrecici, ne rade probleme.