Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

[ 67 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: E-cigarete - UŠTEDA??
 Post Postano: 12 tra 2013 16:35 

Jeste li i koliko uštedili u odnosu na analogne otkad ste prešli na e-cigarete? Naručivanja raznoraznih MOD-ova, clearova i dr. vaperske opreme postavlja to pitanje.Može li se to uopće izračunat kod dugogodišnjih vapera? Jel to pitanje uopće bitno kad je u pitanju uživanje u čarima pare? Banneri u potpisima "lažu" što se tiče uštede i vrijedili bi jedino u slučaju kad se ne bi ni parilo nakon prestanka pušenja.
Inventura nakon skoro 4 mj. parenja:
EGo-T x2 start paket + Vivi Nova 2 + 2 rezervna grijača + tekućine = 1000 kn.
Prije: 1 kg škije + 2x 500 kom. tubica za motanje = 250 kn mjesečno (250 kn x 4 mj = 1000 kn)
Ušteda: 0 kuna!
Dakle, kod mene je POZITIVNA nula! :51:
I prije i sad "trošim k'o ptičica" :rotfl: tako da je u mojem slučaju trošak (ako se tako uopće može nazvat ako se uzme da je to za 4 miseca) minoran, takoreći, nikakav u odnosu na to koliko pojedini vaperi troše. Ustvari, ja nisam potrošija apsolutno ništa. Naravno, samim prestankom pušenja sam (kao i svi vaperi) u deeebelom plusu što se tiče zdravlja, a to nema cijenu.

Povratak na vrh 

Naslov: Re: E-cigarete - UŠTEDA??
 Post Postano: 12 tra 2013 17:17 
Veliki Cezar zadarske podružnice

Ja vodim evidenciju od prvog dana kad sam prešao na paru. Žena mi je prešla na paru mjesec dana nakon mene. Kad se zbroji koliko smo trošio na smrduše i koliko sam do sada potrošio na parenje, za sada sam u pozitivi za malo. Kako ne planiram ništa posebno naručivati do daljnjeg plus samo raste. Naravno ovo sve računam po cijeni smrduša kad sam ih prestao kupovati a to je bilo 16Kn. Cijene su im u međuvremenu skočile i još će skakati.

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 tra 2013 17:22 

Trošio sam mjesečno cca 1000 kn na cigarete
Prvi set sam kupio u Parilici Maxi Leo sa nekim popustom za nekih 500,00 kn + 3 tekucine 100,00 kn = 600,00 1mj +400,00 kn :plus:
2 mj. 2 x Leo atomizer = 110,00 kn
4 x tekucina = 120,00 kn
5 x refili = 50,00 kn = 280,00 kn + 720,00 kn :51:

I tako je to trajalo par mjeseci dok se nisam totalno zaljubio u svoju parilicu i uclanio na ovaj forum i ekipa me upoznala sa ostalim cudima : atty ovaj,onaj ;baterija ova,ona i sl.
E sada je debeli minus,da me i strah računati :rotfl:

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 tra 2013 18:13 

ikesb je napisao:
Trošio sam mjesečno cca 1000 kn na cigarete ...
... atty ovaj,onaj ;baterija ova,ona i sl.
E sada je debeli minus,da me i strah računati :rotfl:

:alikako: sada uspiješ premašit više od 1000 kn misečno na attye, clearove, baterije??? Eeej, ispada više nego na analogne... Jedino ako naručuješ i isprobavaš baš sve živo šta vidiš kod Kineza? Jasno mi je da je to prešlo u hobby ali baš toliko... hmm...

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 tra 2013 19:09 

Kod mene ni u od uštede nakon godinu parenja ali nije me ni briga jer bi ionako pare negdi drugo otišle :D al šta se tiče zdravlja tu san u plusu čak san uspija i skinit kile (sad je kondicija puno bolja jer se lakše diše-nije bronhi u pitanju :lol: )

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 tra 2013 19:10 
Moderator

Kod mene nema nekakve uštede i čak sam u minusu, ali pošto radim jako stresan posao ( kompjuteri, mreže serveri i te gluposti ) na kojemu sam prije "jeo" cigarete zdravstveno sam u plusu. Pored toga imam forum na kojem 'višim' cijeli dan, onoliko koliko sam na kompu, pa mi je i to relaksacija da se malo isključim od posla. I zadnje, prije sam se naveče vrtio i gledao televiziju a u glavi mi se stalno ponavljali problemi koji su bili tokom dana, sada imam hobi pa perem cartove, punim baterije, proučavam grijače, degustiram tekućine, igram se i odmaram mozak. Novčano nisam nimalo profitirao, ali zdravstveno i psihički sam u debelom plusu.

:cigo:

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 tra 2013 19:32 

spavle je napisao:
ali zdravstveno i psihički sam u debelom plusu.

:cigo:

to je i najvaznije

...ovi kaj su motali duhan su sigurno u minusu ...barem prvih par mjeseci ..a ovi kaj su pusili 2kutije marlbora su u plusu

ja sam medju ovim prvima :)

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 tra 2013 19:33 

Ja sam u ovih cca 2 miseca od kad sam na pari potrošija nekih 1300kn.S obzirom da sam na duhan,rizle i filtere trošija oko 650-700kn to je neka nula.E sad sam i zakonitu prebacija na parni pogon pa će potrošnja tekućine porasti(ali je i dalje ušteda velika u odnosu na smrduše,a to šta ona "uštedi" vjerovatno će otić na neke attyje,cleare i sl.).Znači u početku,dok se nabavi neka opremica meni je ova nula i više nego dobra.Kad se složi nešto zadovoljavajuće treba malo povuć ručnu(ne isprobavat baš sve i svašta)i biće neka ušteda u kunicama,a o zdravlju da i ne govorim.

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 tra 2013 21:59 

Potrošnja je u prvih par mjeseci veća,ali kad si nabavite sve što treba ušteda je i te kakva.Naravno,ovisi gdje kupujete,kod nas ili vani i dali si sami radite tekućinu ili kupujete gotovu.Mene mjesečno košta oko 30-tak kuna plus stotinjak kuna svakih 3-4 mjeseca kad mi baš nešto zatreba.Trošila sam na analogne oko 800 kuna mjesečno pa bome osjetim razliku. :D

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 tra 2013 23:04 
Administrator

Trosio sam mjesecno tisucu kuna na plavi Walter s placa. Danas bi to bilo puno vise za dvije i pol kutije dnevno. Prva kupovina je bila iz Kine od 100$. I svih ovih godina nikad nisam presao soma kuna mjesecno, cak i ako bi u to uracunao hosting za ovaj forum.
:lol:
Danas trosim smijesno male novce za parenje, mozda mjesecno kao za kutiju cigareta. Makar si ponekad priustim i nesto sto mi ne treba ali mi lijepa svijetla stvarcica zapne za oko. Pa neka bude 100 kuna mjesecno.
O zdravlju ne treba pricati, ko zna dali bi bio ziv da sam pusio i dalje toliko. Bez obzira sto sam bio Zdravko Dren.

U pocetku treba izbjeci klasicne pocetnicke pogreske i kupovati sve sto nam se svidja. Jasno da upocetku ne mozemo biti sigurni jeli para uopce za nas, i zato se kupuje najeftinije i najlosije. Ali vec nakon mjesec dana smo sigurni da je to ono pravo i treba uciti na tudjim greskama. Kupiti nesto kvalitetno i trajno. I nema veze sto kosta 20 ili 100 kuna vise.

Povratak na vrh 

[ 67 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club