Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

[ 260 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: kuhajmo zajedno
 Post Postano: 19 pro 2011 19:12 

mm,mljac,na ovo mi sline cure! Isprobat ću :blje:

Povratak na vrh 

Post Postano: 21 pro 2011 11:25 
Administrator

Elem, negdje proljetos popustih nagovorima i kupih konacno pekac kruha.
Sto reci nego da se pokazao kao jedna od najboljih investicija u kujni
Do jucer.

Kako mi je pofalilo suhog kvasca trknuh u Konzum. Ali naravno Todoric ne prodaje ono sto ja ocu, nego sto on oce. Tako u jebenom Konzumu nema jebenog suhog kvasca kao sto nema ni jebenih osnovnih namirnica koji ti trebaju u jebenom zivotu.
Todoricu jebi se :finger:
Prihvati se nazad sadnje cvijeca a trgovinu prepusti trgovcima.

Elem dakle bijah prisiljen uzeti svjezi kvasac, koji bi trebao biti jos bolji, jelte. Koliko kvasca staviti? Pola kocke bi bilo taman na pola kile brasna. Tako i zamjesah i odo u PM. Navecer se vratih doma i smrad iz kuhinje mi je odma dao do znanja sto se dogodilo. Tijesto se toliko doglo da je ispunilo posudu za pecenje, prelilo se na grijac i ispunilo cijeli pekac kruha koliko je moglo i usput i diglo poklopac. Zena je pocistila koliko joj se dalo ali smrad u kujni ce trajati jos dugo.

Todoricu jebi se ti i tvoj Konzum.
:finger:

Povratak na vrh 

Post Postano: 21 pro 2011 11:34 

:alikako: ...prava steta za pekac kruha

Povratak na vrh 

Post Postano: 21 pro 2011 11:35 

Povratak na vrh 

Post Postano: 21 pro 2011 15:42 

Pa nije valjda Konzum jedina trgovina tam u Samoboru? :la:
Njabolje kupit 1/2 kg suhog kvasca i problem solved. Mislim da ti u uputstvima pekača piše da se ne smije stavljat svježi kvasac...Šteta pekača, ja ga palim nekad i 2 put dnevno a kruh iz marketa nisam nikad ni volila, u biti sam tek pošteno počela jest kruh od kad sam otkrila kruh iz pekača. :slin:

Povratak na vrh 

Post Postano: 21 pro 2011 15:54 
Moderator

Hehehe.. i ja sam imao slicno iskustvo. Ali sam uspio počistiti i na dalje samo suha germa.

Povratak na vrh 

Post Postano: 21 pro 2011 17:39 
Moderator

sanja je napisao:
mm,mljac,na ovo mi sline cure! Isprobat ću :blje:

A kaj ti zigorka znaš kaj je pešt, drugo jotu ne buš nikad napravila.Dojdi k meni da te navčim, a tek onda delaj. Plus ja to delam v kotliću na vatri, ka i svi istriani.O namirnicama ne pričan, kod mene je sve domače, eko :rotfl:

Povratak na vrh 

Post Postano: 21 pro 2011 21:38 

Ma nemoj ak ja ne znam ko zna! Zato sam odmah i prepoznala dobru klopu.Pravi domaći fini napoj :kam:
a kaj se pekača tiče,meni taj kruh uopće nije fini,možda nisam dobar probala :conf:

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 pro 2011 00:48 
Administrator

Ma pocistio sam ja pekac i napravio jako dobar kruh danas ali s cetvrtinom kocke svjezeg kvasca.
Ptichice u krugu 200 metara su mi dva Konzuma, Lidl, Mercator i Plodine. Kaufland je malo dalje - 400 metara. I rekli smo da kupujemo domace, a Konzum je jedina domaca firma. Ali imam se itekako pravo ljutiti sto u ducanu nema osnovne stvari koja treba biti i u obicnom kiosku. Ili sto Konzum ucjenjuje Gavrilovica cijenom pa ga nema na policama, kao i jos ponekih stvari.
Najbolje je kupit 1/2 kg suhog kvasca i problem je solved, ali i ta zaliha ce jednom nestati kao sto je nestala i meni moja. Kad se zaratilo starci su kupili vrecu secera i vrecu soli, po 50 kg. Ajde secer, ali 50 kg soli?!? I eto nakon 20 godina nema vise soli.

Povratak na vrh 

Post Postano: 22 pro 2011 01:34 
Moderator

Kinta.. zat ću ti ja odati jednu tajnu kako napraviti kruh bez germe. Tj. samo mrvu među prste, a u finalnom proizvodu se uopće ne da naslututi da je germa korištena. Tajna je u pripremi baze za tjesto, tzv. biga (možda će Tara znati) koja mora odstajati najbolje preko noći. Ali trud se isplati!

Povratak na vrh 

[ 260 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 26  Sljedeća

Početna » Ostalo » Općenita diskusija

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club