|
.
Sada je: 08 lip 2026 08:20. | Zadnji put si ovdje bio: 08 lip 2026 08:20. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 27 pro 2013 00:58 |
|
Pridružen: 16 kol 2013 22:43 Postovi: 1083 Lokacija: Zagreb, Maksimir
|
|
Može se puniti i odozgo, već je pisano, začepiš prstom rupu za zrak, odšarafiš, naliješ, zašarafiš samo malo da navoj uhvati, okreneš naopačke i kad se zrak digne zašarafiš do kraja, onda otpustiš rupu za zrak.
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 27 pro 2013 01:03 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Svašta se može čuti na tu temu ali nikada nisam čuo ništa što ide dalje od pitanja cijene. Cijena igra ogromnu ulogu kod odabira moda ili attya. Od toga se ne može pobjeći, ali to ne znači da cijena garantira kvalitetu. Kako niska tako ni visoka. Ima puno originala koji su napravljeni jadno i bez mozga, a s druge strane postoje klonovi koji rade izvrsno.
Modovi
Kinta kaže kako se klonovi mogu sakriti iza originala. S time se ne mogu složiti. Postoji gomila originala koji su napravljeni toliko loše da se čovjek rasplače nad potrošenim vrhunskim materijalom. I gotovo uvijek padaju na gumbima i prekidačima. Volt drop od 0.65V je apsolutno neprihvatljiv na nečemu što košta 150€ ili više. U stvar na svemu što košta više od 15€. A to se redovito događa. Razlog toga je to što dizajneri modova više vode računa o tome kako nešto prodati, koje gravure staviti i koliko će to dugačko biti. Štednja od 3 mm u visini nije presudna no to nekima tek treba objasniti. I onda mi napišu kako je znakić laserski ugraviran i kako se neće izbrisati zato… Jasno da se neće izbrisati kada ga neću koristiti zbog missfirea.
Kontrola zraka je na modovima uglavnom nepotrebna ali kada je već stave, očekujem da ona radi kako treba i na odgovarajući način. Pod time mislim kako je jednostavno najbolje. Jednostavnost protoka zraka je kod većine modova znanstvena fantastika. I tako od svih originalnih modova koje sam uspio uočiti u prodaji ostaje samo dva koji većinom udovoljavaju onome što od moda očekujem. I samo tada bi bio spreman platiti cijenu koju proizvođač traži.
Cijela ova priča se odnosi na mehaničke modove, dok elektronički modovi ne zadovoljavaju baš nikakve kriterije. Ne može mi elektronika ili jednostavno gumb crknuti sam od sebe kada to platim tolike novce.
Klonovi modova ne mogu biti bolji od originala. Čak niti oni kojima su fake znakovi laserski ugravirani. Neka ga ugraviraju i dijetlom ali da to radi. No, naravno da ne radi. No zato bar ne košta puno, pa ako sam već bacio novce u vjetar neka to bude 15 umjesto 150€. Ali zato postoje klonovi koji ipak rade dobro. Nema ih puno ali postoje. Većinom zato jer nisu 1:1 klonovi nego su kloneri ili upotrijebili mozak ili se zeznuli kod kloniranja. Mislim da je ovo drugo u pitanju ali me to pretjerano ne zanima. Glavno da radi.
Svi će gledati kvalitetu navoja i to da li škripe, da li je dovoljno dobro ispoliran i ima li špene u modu. Ne vidim kako to ima utjecaja na rad moda dok god mogu spojiti dva navoja. Osobito ne vidim kako će me savršeni navoji ili savršeno poliranje spasiti od voltdropa. A još manje lasersko graviranje znakića. Napominjem voltdrop kao glavni problem jer smatram da su mehanički modovi stvoreni primarno za niske otpore i velike snage a ne za nježne špagomizere poput Ithake i Kayfuna (bez obzira je li klon ili original).
Atomizeri.
Tu bi se u nekim pričama moglo govoriti o kvaliteti materijala kao o presudnom faktoru dok ne počnemo pričati o temperaturama koje se u njemu razvijaju. Ove su toliko male da bi se išta moglo dogoditi loše po zdravlje. Da je tako, da se razvijaju temperature koje imaju utjecaja, gumice bi bile daleko veći problem. I plastični tank, naravno.
U ovom slučaju klonovi gube kod pitanja kvalitete navoja i to jako. A to je zato jer navoji imaju veliki utjecaj na rad atomizera. A to zna svaki nesretnik koji je koristio Oddy iz druge serije. Oni koji imaju onaj iz treće sigurno to ne znaju.
Nakon blamaže oddya vjerujem da se povećala prodaja originala, kada su ljudi vidjeli kako je to bolji izbor. No, ni kinezi nisu spavali pa se njihova kvaliteta značajno povećala pa sada klonovi rade puno bolje. Počeli su klonirati svaki navoj i to poprilično uspješno. Nema toliko odstupanja kao prije. Ali serije i dalje igraju ulogu u tome što ćete dobiti.
Zaključak
Kada me pitate kupiti original ili klon ne postoji jedinstveni odgovor. odgovor na to pitanje potražite sami uz nekoliko smjernica. Pitanje je novaca. Prvenstveno. Netko jednostavno nema za kupovinu originala. Bolje je klon nego pušiti smrdulje. I klonovi su bolji od Vivi Nove. Svatko tko počinje pariti neka se drži klonova. Razlog je zato što ne zna odgovara li mu određeni sistem. Tek kada nađe da je to to što želi neka razmišlja o originalu. Klon je lako prodati po nabavnoj cijenu. Original baš i nije. Čisto zbog više cijene. Tako se gubi eventualno cijena shipinga. No svaka škola se plaća. Nije li tako?
Meni je trebalo godinu dana da otkrijem što želim i što mi treba. I kada otkriješ sam, pusti 3 mjeseca da se stvar slegne. Meni je trebalo toliko da otkrijem kako genovi nisu za mene idealni.
Lijepo je podržavati ideje i razvoj ali kada se neke stvari rade toliko loše samo da bi se više zaradilo, to ne mogu podržavati. Radije pošaljem neku simboličnu cifru proizvođaču originala čiji klon koristim i zadovoljan sam nego kupovati mačka u vreći. Čak i onom blesavom grku. Nije lik s kojim bi se družio ali napravio je jako dobar atty.
Zadnja izmjena: Valter; 27 pro 2013 11:09; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 27 pro 2013 01:11 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
street
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 27 pro 2013 01:16 |
|
Pridružen: 25 ruj 2013 14:00 Postovi: 170 Lokacija: Zagreb, Primošten
|
Valter je napisao: Svašta se može čuti na tu temu ali nikada nisam čuo ništa što ide dalje od pitanja cijene. Cijena igra ogromnu ulogu kod odabira moda ili attya. Od toga se ne može pobjeći, ali to ne znači da cijena garantira kvalitetu. Kako niska tako ni visoka. Ima puno originala koji su napravljeni jadno i bez mozga, a s druge strane postoje klonovi koji rade izvrsno. Modovi Kinta kaže kako se klonovi mogu sakriti iza originala. S time se ne mogu složiti. Postoji gomila originala koji su napravljeni toliko loše da se čovjek rasplače nad potrošenim vrhunskim materijalom. I gotovo uvijek padaju na gumbima i prekidačima. Volt drop od 0.65V je apsolutno neprihvatljiv na nečemu što košta 150€ ili više. U stvar na svemu što košta više od 15€. A to se redovito događa. Razlog toga je to što dizajneri modova više vode računa o tome kako nešto prodati, koje gravure staviti i koliko će to dugačko biti. Štednja od 3 mm u visini nije presudna no to nekima tek treba objasniti. I onda mi napišu kako je znakić laserski ugraviran i kako se neće izbrisati zato… Jasno da se neće izbrisati kada ga neću koristiti zbog missfirea. Kontrola zraka je na modovima uglavnom nepotrebna ali kada je već stave, očekujem da ona radi kako treba i na odgovarajući način. Pod time mislim kako je jednostavno najbolje. Jednostavnost protoka zraka je kod većine modova znanstvena fantastika. I tako od svih originalnih modova koje sam uspio uočiti u prodaji ostaje samo dva koji većinom udovoljavaju onome što od moda očekujem. I samo tada bi bio spreman platiti cijenu koju proizvođač traži. Cijela ova priča se odnosi na mehaničke modove, dok elektronički modovi ne zadovoljavaju baš nikakve kriterije. Ne može mi elektronika ili jednostavno gumb crknuti sam od sebe kada to platim tolike novce. Klonovi modova ne mogu biti bolji od originala. Čak niti oni kojima su fake znakovi laserski ugravirani. Neka ga ugraviraju i dijetlom ali da to radi. No, naravno da ne radi. No zato bar ne košta puno, pa ako sam već bacio novce u vjetar neka to bude 15 umjesto 150€. Ali zato postoje klonovi koji ipak rade dobro. Nema ih puno ali postoje. Većinom zato jer nisu 1:1 klonovi nego su kloneri ili upotrijebili mozak ili se zeznuli kod kloniranja. Mislim da je ovo drugo u pitanju ali me to pretjerano ne zanima. Glavno da radi. Svi će gledati kvalitetu navoja i to da li škripe, da li je dovoljno dobro ispoliran i ima li špene u modu. Ne vidim kako to ima utjecaja na rad moda dok god mogu spojiti dva navoja. Osobito ne vidim kako će me savršeni navoji ili savršeno poliranje spasiti od voltdropa. A još manje lasersko graviranje znakića. Napominjem voltdrop kao glavni problem jer smatram da su mehanički modovi stvoreni primarno za niske otpore i velike snage a ne za nježne špagomizere poput Ithake i Kayfuna (bez obzira je li klon ili original). Atomizeri. Tu bi se u nekim pričama moglo govoriti o kvaliteti materijala kao o presudnom faktoru dok ne počnemo pričati o temperaturama koje se u njemu razvijaju. Ove su toliko male da bi se išta moglo dogoditi loše po zdravlje. Da je tako, da se razvijaju temperature koje imaju utjecaja, gumice bi bile daleko veći problem. I plastični tank, naravno. U ovom slučaju klonovi gube kod pitanja kvalitete navoja i to jako. A to je zato jer navoji imaju veliki utjecaj na rad atomizera. A to zna svaki nesretnik koji je koristio Oddy iz druge serije. Oni koji imaju onaj iz treće sigurno to ne znaju. Nakon blamaže oddya vjerujem da se povećala prodaja originala, kada su ljudi vidjeli kako je to bolji izbor. No, ni kinezi nisu spavali pa se njihova kvaliteta značajno povećala pa sada klonovi rade puno bolje. Počeli su klonirati svaki navoj i to poprilično uspješno. Nema toliko odstupanja kao prije. Ali serije i dalje igraju ulogu u tome što ćete dobiti. Zaključak Kada me pitate kupiti original ili klon ne postoji jedinstveni odgovor. odgovor na to pitanje potražite sami uz nekoliko smjernica. Pitanje je novaca. Prvenstveno. Netko jednostavno nema za kupovinu originala. Bolje je klon nego pušiti smrdulje. I klonovi su bolji od Vivi Nove. Svatko tko počinje pariti neka se drži klonova. Razlog je zato što ne zna odgovara li mu određeni sistem. Tek kada nađe da je to to što želi neka razmišlja o originalu. Klon je lako prodati po nabavnoj cijenu. Original baš i nije. Čisto zbog više cijene. Tako se gubi eventualno cijena shipinga. No svaka škola se plaća. Nije li tako? Meni je trebalo godinu dana da otkrijem što želim i što mi treba. I kada otkriješ sam, pusti 3 mjeseca da se stvar slegne. Meni je trebalo toliko da otkrijem kako genovi nisu za mene idealni. Lijepo je podržavati ideje i razvoj ali kada se neke stvari rade toliko loše samo da bi se više zaradilo, to ne mogu podržavati. Radije pošaljem neku simboličnu cifru proizvođaču originala čiji klon koristim i zadovoljan sam nego kupovati mačka u vreći. Čak i onom blesavom grku. Nije lik s kojim bi se družio ali napravio je jako dobar atty. 
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 27 pro 2013 01:46 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
Dobar. 
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 27 pro 2013 02:00 |
|
|
upravo tako kao što si reko.....realno i istinito.....ma šta god neko reko za Valtera....on je ovaki on je onaki ali glup nije..... 
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
Ayaz Paša
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 27 pro 2013 11:04 |
|
Pridružen: 21 lis 2013 11:59 Postovi: 224 Lokacija: Umag/Novigrad
|
Nek se klonivi rade. Ko ima para nek si kupi original ako želi. Ma da neznam koja razlika može biti između originalnog Nemesisa i clona sa FT?! @spavle..a bio mi poznat tvoj nick..HULK..sudo apt-get-install nemesis clone  Sent from my Motorola using Tapatalk2
|
|
 |
|
 |
|
sopta12345
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 27 pro 2013 11:14 |
|
 |
| Veliki Cezar splitske podružnice |
 |
|
|
_________________ HANA30_blue, Expromizer v1, Devils Marble 18650, Kayfun Lite+®
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 28 pro 2013 01:17 |
|
|
 Valter se dobrano raspisao u ove blagdanske dane 
|
|
 |
|
 |
|
maska
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 28 pro 2013 01:50 |
|
Pridružen: 02 kol 2013 00:08 Postovi: 381 Lokacija: Zg...šuma na zapadu
|
|
...Valter..hvala i kapa dole! jasno,jednostavno...pitko stivo,temeljeno na iskustvu,iz kojeg se da puno nauciti!
|
 |
Sada je: 08 lip 2026 08:20. | Zadnji put si ovdje bio: 08 lip 2026 08:20. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 13 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |