Kinta je napisao:
Ptichice u krugu 200 metara su mi dva Konzuma, Lidl, Mercator i Plodine. Kaufland je malo dalje - 400 metara. I rekli smo da kupujemo domace, a Konzum je jedina domaca firma. Ali imam se itekako pravo ljutiti sto u ducanu nema osnovne stvari koja treba biti i u obicnom kiosku. Ili sto Konzum ucjenjuje Gavrilovica cijenom pa ga nema na policama, kao i jos ponekih stvari.
Najbolje je kupit 1/2 kg suhog kvasca i problem je solved, ali i ta zaliha ce jednom nestati kao sto je nestala i meni moja. Kad se zaratilo starci su kupili vrecu secera i vrecu soli, po 50 kg. Ajde secer, ali 50 kg soli?!? I eto nakon 20 godina nema vise soli.
Hehe pa nećeš čekat da nestane, kad vidiš da je pri kraju, uzmeš novu zalihu.
A i u ostalim trgovinama ima proizvoda made in Croatia kao što i u Konzuma ima made in ko zna di. Al slažem se, naše trgovine znaju bit poprilično aljkave i neuredne.
sanja je napisao:
Ma nemoj ak ja ne znam ko zna! Zato sam odmah i prepoznala dobru klopu.Pravi domaći fini napoj
a kaj se pekača tiče,meni taj kruh uopće nije fini,možda nisam dobar probala

Tribaš probat razne recepte i eksperimentirat dok ne dobiješ ono šta se tebi sviđa. Meni se sviđa slijedeći recept:
dakle
KRUH IZ PEKAČA a la

-250ml tople vode
-10ml mlijeka
-žlica maslinovog ulja
-2 male žlice soli
Prve 2 čaše su mi baza jer bez njih uvik neš ne štima a to su:
1 čaša Raženog brašna
1 čaša oštrog brašna tip 400
1 čaša crnog ili integralnog ili kukuruznog il what ever- s ovom čašom eksperimentiram uvik. Al zasad crno integralno najbolje paše.
-Na vrh staviš 2 velike žlice šećera
-i 1 veliku žlicu suhog kvasca
-po želji dodaš i jaje
-kad pekač pozove nakon nekog vremena dodaš još sjemenke lana, suncokreta, sezama.(po žlicu)
Mjernu veliku/malu žlicu dobiješ sa pekačem. Ak ga uopće imaš?
Eto pa probaj ak budeš od volje, meni ovo ispadne mljaaaaac.

Sve što rastaviš, muž sastavi prije ili poslije.

.............(

.........

)