|
.
Sada je: 08 lip 2026 11:07. | Zadnji put si ovdje bio: 08 lip 2026 11:07. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Lemi_O2
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 02 sij 2015 14:02 |
|
Pridružen: 01 sij 2014 11:25 Postovi: 549 Lokacija: Zagreb, EU APs
|
|
Whatever floats your boat. Bespredmetno je boriti se protiv klonova ili ih sa druge strane, veličati. Svako si odabere nešto iz sebi znanih razloga i ako je sretan sa tim, mašala. Tako sam ja recimo uzeo UCT/Kebo Russian 91% koji je u svojoj biti klon sa cijenom istom kao i original. Neko će misliti da sam blesav, nekog boli briga, a ja pućkam i ne opterećujem se time.
_________________ X
|
|
 |
|
 |
|
Malcbzt
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 11 sij 2015 13:34 |
|
|
|
klonovi su dobri dok znamo od kojeg su materijala.. osobno izbjegavam mjed u attyu jer moze ispustat olovo ako se poveze sa tekucinom koju parimo, ali osim toga.. npr plume veil.. $120 za original + postarina do nas i carina i pdv.. ako nas peh uhvati to je 1500kn... sta fali klonu od 50kn.. istina je da su serafici cudni, malo je lose neka rupica za zrak izbusena.. ali smirglpapir i malo svrdlo sve rijese, i radi ko veliki.. a i opet.. poceli smo svi vejpati jer je jeftinije od cigareta, svi su nabavljali duhan jer ispadne 20 puta jeftinije od kutije marlbora.. ako je potrebno svakih par mjeseci baciti 1000kn u to onda malo racunica ide u krivom smjeru... jedino sta se mene tice da treba original kupiti pod uvjetom da se javlja volja za lemljenjem i slicno je dna chip.. ili neki regulirani mod ALI da je preko 20W... ne bih htio da prsne, kratkospoji baterije i slicno, tu dati 200kn vise mislim da treba..
|
 |
|
Silver Storm
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 11 sij 2015 14:10 |
|
|
Klonovi su zakon. 90% nas ne bi ni parilo da postoje samo originali od xy.-$ da ne spominjem da u poplavi klonova ima i onih koji su ako ne bolji toliko blizu originakima da je preglupo raspravljati što je kvalitetnije i vrijedi li baš toliku razliku u cijeni. Klonovi su odavno prešišali originale u evolucijskim momentima..i svim mogućim dodatnim opcijama kojih se originali mogu zasramiti. Ukratko, da mi nije klonova, ne bi mi bilo ni pare..pa sad eto koliko meni iz mog kantuna vride.. just my 2 cents..ionako i neman puno više.. 
_________________ *Where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise.* 
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 11 sij 2015 16:35 |
|
Pridružen: 16 kol 2013 22:43 Postovi: 1083 Lokacija: Zagreb, Maksimir
|
|
Da nije klonova vjerojatno bi i dalje bio na nekom konfekcijskom uradku tipa C2, a o ovom svemu bi puno manje znao...
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
Malcbzt
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 11 sij 2015 16:43 |
|
|
Dalmat je napisao: Da nije klonova vjerojatno bi i dalje bio na nekom konfekcijskom uradku tipa C2, a o ovom svemu bi puno manje znao... da nije klonova potpis bi ti bio 2 rijeci ne pol fasttecha 
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 12 sij 2015 08:07 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
|
Baš, da nije klonova, pario bih protank mini 3 i nebih se opterećivao sa time jel kajfun daje 1% manje ili više arome i th od ithake i slične priče. Ja u principu i žalim što klonovi postoje, premda parim na jednom od tih. Kad vidim koliko vremena mi uzme rebildat atomizere barem jednom tjedno, još uvijek se uhvatim u ozbiljnom razmišljanju o povratku na clearomizere. Kaad se isprlja baciš glavu, ubodeš drugu i bok. Nema razmišljanja o vrsti vate, špage, mesha, broju namotaja, vrsti žice i svih ostalih điđa miđa...
|
 |
|
trek
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 12 sij 2015 15:14 |
|
|
|
Ja kod clonova vs original koristim princip kao i kod npr. softwarea. Probajem svašta i neko vrijeme koristim, a kod stvari koje mi se uvuku nekako u svakodnevnu upotrebu i stvarno me oduševe uzmem original. To ispadne nekako oko 10-20 %. Nije mi žao platiti normalno ako mogu. Ipak proizvođač originala ulaže vrijeme i novac u razvoj proizvoda, osobito ako je proizvod inovativan i uz to izrađen do perfekcije, bar za vrijeme u kojem je proizveden.
|
|
 |
|
 |
|
fek0
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 12 sij 2015 15:23 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 27 pro 2013 19:47 Postovi: 3398 Lokacija: Zagreb, Botinec
|
trek je napisao: Ipak proizvođač originala ulaže vrijeme i novac u razvoj proizvoda, osobito ako je proizvod inovativan i uz to izrađen do perfekcije, bar za vrijeme u kojem je proizveden. U tom slučaju slobodno kupuj klonove i ne mora ti biti žao...ovo se još nije postiglo 
_________________ http://journey-liquids.commod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5 Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini, Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 12 sij 2015 15:32 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Ja sam kupio Kayu orginal i klona, taifuna orginal i klona, ima nešto malo razlike u performansama i kvaliteti izrade, ali je razlika u cijeni puuuuuno prevelika ... 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: Klonovi napadaju. Da li se uopće braniti? Postano: 12 sij 2015 17:59 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
fek0 je napisao: trek je napisao: Ipak proizvođač originala ulaže vrijeme i novac u razvoj proizvoda, osobito ako je proizvod inovativan i uz to izrađen do perfekcije, bar za vrijeme u kojem je proizveden. U tom slučaju slobodno kupuj klonove i ne mora ti biti žao...ovo se još nije postiglo  Feko frende, bez uvrede ali ti si očito osoba koja ne cijeni ničiji tuđi intelekt osim svojeg vlastitog. Aj se stavi u poziciju bilo kojeg od tih modera, pa se zapitaj kako bi tebi bilo da izbaciš mod ili atomizer na tržište koji se svidi širokim masama, stvar u koju si uložio mjesece mozganja o dizajnu, još tolike mjesece dok i našao stroj i majstora koji će to sve odraditi po tvojim specifikacijama, pa krenuo sa proizvodnjom i u startu naletio na probleme jer npr noževi za mašinu koje si kupio pucaju u tolikoj stopi da trebaš prodati 20 komada toga što proizvodiš samo da otplatiš noževe. Onda kupiš skuplje noževe, pa te majstor odluči zajebavat i počne tražiti više love jer je vidio da ti prodaješ to po 100 eura po komadu, i boli njega tuki što si ti zadnjih 9 mjeseci proveo za kompom radeći simulacije reklamirajući se po forumima itd itd a da nisi ni jedne dlake sa kune zaradio. Onda isplati majstora, pa nađi novoga, pa tako u nedogled do konačne stabilne produkcije. Utrošiš gotovo godinu dana života, utučeš par stotina ili tisuća eura da sve pokreneš, i 3 dana nakon prvog prodanog primjerka dolazi klon iz kine po smješno jeftinoj cijeni, i na kraju od planiranih prodanih 500 komada koliko ti treba da otplatiš svoje intelektualni rad, materijal, majstora i ostale troškove proizvodnje, ti jedva utopiš 300 komada. E onda ti počnu problemi sa zahtjevima korisnika koji neznaju koristiti taj uređaj jer nisu pogledali ni video tutorijal ni ništa slično, pa krenu tražiti lovu natrag, ili te krenu pljuvati po forumima, a ti da obraniš svoje ime sve reklamacije uvažavaš itd itd Pa te onda pitam, jel bi opet isto tako olako rekao, klonovi su way to go. Mislim ono, da nema tih modera, šta bi kinezi klonirali. CE4 i one stardustove još uvijek? Najmanje što mogu napraviti ako mi se neki atomizer klon stvarno svidi je potražiti i kupiti original. Zašto? Pa zato jer je čovjek koji ga je osmislio i napravio to zaslužio...
|
 |
Sada je: 08 lip 2026 11:07. | Zadnji put si ovdje bio: 08 lip 2026 11:07. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |