Kad smo kod PHILIPS-a,jedan od TV-a kod kuce mi je Philips,CRT obican TV -82 cm i sa puno dodatnih funkcija u vezi video i audio podjesavanja,jako zadovoljan s njim...
Btw,pronasao sam super model i odlucio sam da cu njega uzeti...izbor je bio prevelik,cak nemoguci u slucaj kad covjek ne zna ili se ne razumije u karakteristike...
Jedan od boljih ducana kod nas je nasa MK kompanija NEPTUN,kad udjes u njihov ducan bilo bi ti potrebno bar tjedan dana da vidis sto sve prodaju,to je ogroman prostor od nekih 2-2500 m2 pun najnovije elektronike

Nakon vasih savjeta i nekoliko dana usporedjivanja LG i Samsung led televizora dosli smo do jasnog zakljucka da je LG daleko kvalitetniji od Samsunga...bar u ovom segmentu kod "prosjecnih" modela.Mozda (kazem mozda) je Samsung bolji kad je neki odredjeni model u pitanju ali....Usporedjivali smo modele i od 60+ incha,opet je LG No.1,probali smo i kod obicnih kanala i kod HD kanala,opet je LG No.1...Kod 3D funkcije je definitivno lako odluciti da je LG-jeva "pasivna" tehnologija bolja od Samsung-ove "aktivne"...
Plus,Samsung (active 3D) naocale rade na principu da ekran salje signal do naocale (koje imaju opciju on-off i baterije na njih) a kod LG (passive 3D) sve to odradi ekran a naocale su teski i do 14gr. !!
Naocale za Samsung kostaju i do 100-150 eura zbog aktivne tehnologije a za LG 10-tak eura jer kod njih je samo leca bitna,oni ne primaju signal od TV-a...
Jos jedan ogroman PLUS za gaming ide kod LG-a....(ovo mozete dobro pogledati na netu,ima puno oko ovoga...) Samsung naoцale potamne kada gledate iz odredjenog kuta !!
Ovo sto sam ja odabrao je LG model 40' LS 570 S (T)
BEZ 3D funkcije definitivno !!!.....3D tehnologija se razvija brzo pa bi ova bila obsolete za par godina a iskreno,bas i nemam potrebe od 3D opcije...
•40"(102cm) Full HD LED TV
•SMART TV, DLNA, Simplink
•Rezolucija: 1920x1080
•
200Hz MCi, Triple XD Engine <----

•24p Real Cinema
•DVR, Wi-Fi, WiDi
•4xHDMI 1.4, 3xUSB 2.0, Scart, Lan, PC in
•Dolby Digital MS10
•DVB-T/C HD
Ovog modela nije bilo na lageru,sva sreca da je bio izmedju onoga sto su narucili pa je moj TV sad na carini ....cekam da se jave svakog trenutka

...i sve to za nekih 600-tinjak eura
Jos jednom hvala svima...ova tema bi mogla pomoci mnogima da se odluce