Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 24 ožu 2025 15:57. Sada je: 24 ožu 2025 15:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 3 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Put ka sreci
PostPostano: 11 ožu 2016 06:27 

Ajde kad pisete svi, da i ja nabacim koju :)
Prvu cigaretu ukrao od strica sa 6 godina. Zapalio uvukao ogromni dim u pluca i umalo se ugusio. Trcao mami sa zapaljenom cigaretom kuci, ova mi prvo dala vode da se napijem pa me onda posteno izmlatila. Dugo mi cigareta nije pala na pamet. No eto, bilo kako bilo, otac mi je preminuo netom prije pocetka 5. razreda.
5. razred je bio prekretnica u mom zivotu jer u mojem malom selu skolovalo se samo od 1. pa do 4. razreda, dalje se islo u jedno od susjednih sela. Taman kad sam trebao moralnu podrsku, ja ostadoh sam sa majkom i 9 godina starijim bratom. Poceo pusiti pomalo u 5. razredu, a kad je poceo rat, tamo negdje po zavrsetku 7. razreda, poceo i kupovati cigarete. S vremenom je iz zajebancije i "dokazivanja da si cool" preraslo u ovisnost bez koje vise nisam mogao. U 3. srednje priznao majci da pusim (kao da ona to nije vec znala), no vec tad sam bio na urednih kutiju i pol Yorka dnevno. Kako je vrijeme odmicalo tako je i moja pusacka ovisnos postajala sve jaca i gora, tako da sam sa 30-ak mazao po 3 kutije plavog valtera dnevno. Ujutro bih se budio sa odvratnim osjecajem u ustima i plucima, patio od glavobolja kad god bih spavao preko 6 sati, a vikend je uredno znacio i paket tableta protiv glavobolje u 2 dana jer 1 ibuprofen ili cafetin ili sta god bih uzeo bi bilo ist kao ni jedan. Za elektronske cigarete sam cuo jos prije 6-7 godina ali im nikada nisam pridavao nekakvu vaznost. Mislio sam isto s*anje drugo pakovanje no onda prije nekih 3.5 godine mi frendica dala ego C4 komplet da probam, njoj se nije svidjelo. Uzeo ja to od nje, skupa sa nekakvom odvratnom paprenom tekucinom od koje sam kasljao gore nego od cigareta, dosao doma i poceo guglati tematiku. Prvi forum na koji sam naletio je bio EC.i, i tamo mi je ekipa stvarno pun pomogla, da nije bilo njih, vratio bih se na cigarete u roku par dana. Cak su mi za svadbeni poklon poklonili Silver Fox, hibrid za kojim sam slinio kao mali psic otkada je izasao. I tako, sa pusenjem sam pretstao u roku 3 dana, i od og dana sam zapalio mozda 5 ili 6 cigareta, 2 puta iz potrebe jer sam zaboravio opremu doma, i 3-4 puta iz ciste znatizelje. Ne mogu se dovoljno zahvaliti svima koji su mi pomogli sa mojim pocetnickim patnjama, naputcima oko samotalne izrade tekucine, prematanja vivi nove a kasnije i genesisa koji mi je bio i ostao jedina prava ljubav do danas. Svaku zapaljenu cigaretu sam bacio nakon 3-4 dima. Toliko bi bilo potrebno da me glava opet pocne boljeti. Danas, 3 i kusur godine kasnije, mogu reci da bih se moga ostaviti svega da to stvarno zelim, no ne zelim. I zato samo naprijed, trebamo im pokazati zube i zaustaviti te bezumne regulative jer onaj koji nije probao elektronsku cigaretu taj ne zna koliko zivot moze biti lijep i bez patnje zbog prestanka pusenja.
Peace :)

Milan Dikic, 38 god.

Povratak na vrh

Naslov: Re: Put ka sreci
PostPostano: 11 ožu 2016 08:43 

:brav:

Povratak na vrh

Naslov: Re: Put ka sreci
PostPostano: 07 tra 2016 18:35 

:plus: :plus:

Povratak na vrh

[ 3 post(ov)a ]