Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 24 ožu 2025 14:32. Sada je: 24 ožu 2025 14:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Kraj...
PostPostano: 10 ožu 2016 10:33 
Moderator

Kraj...
Pušenja da, ali ne i trošenja nikotina.
Šta mogu, navukao sam se na nikotin prije 30 i kusur godina u zahodu srednje škole.
Ekipa je pod odmorom pušila, pa sam počeo i ja. Vjerojatno je to najčešći scenarij kako klinci započnu.

Tokom tih tridesetak godina promijenio sam gomilu marki cigareta. Mislim da sam počeo s Marlborom. Valjda zato što je to bila najveća fora. Na brzaka se još sijećam Opatije, Filter 9, Kolumbo, Walter Wolf, a kad je bilo para i djutića Camel bez filtera (definitivno najbolje).
Neko vrijeme sam i motao. Samson ako se ne varam.
No sve u svemu zadnjih dosta godina, valjda od kad se pojavio, pušio sam bijeli Ronhill. Pozdrav Rovinju, ali nikad više.

Čovjek se navuče na jednu vrstu i deri. Ako moraš pušiti iz razno raznih razloga neku drugu marku, nije dobro, bar meni. Kašalj, nešto ti je čudno, ne legne dobro...no mora se. Nikotin je ko i kofein vražja stvar.

Zašto to sve pišem.
Kod ovih digitalki je sve drukčije. Imaš na izbor tisuće aroma i njihovih mješavina. Duhanskih, voćnih, slatkih, gotkih pa i totalno perverznih okusa.
Pariš koji ti u tom trenutku paše, količinu nikotina koja ti treba, a može i bez njega.
To je valjda krajnji cilj ka totalnom prestanku.

Dakle prestao sam pušiti "analogne" cigarete i prešao u skladu s vremenom na "digitalne".

Od 16. svibnja 2013 u 15 i 15 VIŠE NE PUŠIM !
Bilo je to na parkiralištu na Ravnicama, gdje sam čekao da mi tip donese moj prvi eGo komplet kupljen dan prije preko jednog oglasnika. Nikad prije nisam isprobao e-cigaratu ili točnije osobni isparivač, i nikad poslije nisam zapalio niti jednu cigaretu.
Bila je to dobra i pametna odluka.
15 minuta kasnije uključio sam (to je izraz koji analogni pušači znaju pod zapalio) svoju prvu e-cigaretu.
Pušenje se pretvorilo u parenje (u pitanju je para, a ne izraz s Animal Planet kanala).

Što se promijenilo?
Pa mnogo toga.
Prvo ne smrdim više sebi i okolini, nakon par tjedana vratila su se osjetila mirisa i okusa. Sva hrana je postala preslana i pre začinjena. Nažalost to je dovelo do nabacivanja nešto kilograma. Sve je postalo finije i ukusnije.

Moram priznat da nikad nisam imao problema sa plućima i kašljanjem, osim ako se baš nisam jako pretjerao s količinom cigareta. Inaće dnevna potrošnja se vrtila između 2 i 3 kutije, a i više ako se zaružilo dugo u noć.
Sve u svemu kad zbrojim, valjda sam u tih 30 i nešto godina pušačkog staža u dim bacio jedan dobar luksuzni automobil.
Dobro nisu ni osobni isparivaći besplatni , ali ako se razumno kupuje odnos je više od 1:10 u mjesečnoj potrošnji.

Drugo , vratio se duboki udak zraka u pluća, a bez da te nešto probode. Definitivno dokazano na spirometriji gdje mi doktor nije vjerovao da sam bio zadrti pušač više od 2/3 svog života. I snimak pluća bio je uredan.

Prošlo je od tada prako tisuću dana i niti jednom od tada nisam pokleknuo, štoviše obične cigarete mi se sada gade i smrde. Tako će i ostati. Volio bih da ovaj novi zakon mnogim okorjelim pušaćima ne oteža tu mogućnost prelaska na osobne isparivaće jer vjerovao netko ili ne to je jedna od važnijih odluka u životu.

Marko V. - Max, 51 god.

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh

Naslov: Re: Kraj...
PostPostano: 10 ožu 2016 14:28 

Citat:
Pušenje se pretvorilo u parenje (u pitanju je para, a ne izraz s Animal Planet kanala).

:rotfl:

Take a break, enjoy the Journey...
Journey - Premium e-liquid by AEON

Povratak na vrh

[ 2 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.