|
.
Sada je: 22 sij 2026 21:27. | Zadnji put si ovdje bio: 22 sij 2026 21:27. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 1 post ] |
|
| Autor |
Poruka |
|
Medo
|
Naslov: Medo Postano: 09 ožu 2016 10:56 |
|
|
|
Pušio sam od 1993 pa sve do 2012, pred kraj je otišlo na dvije kutije cigareta. Od 2008 god. se borim sa Multiplom Sklerozom koja mi je u potpunosti promjenila život. U prve dvije godine bolesti prošao sam razne terapije od kojih bi spomenuo prvu liniju obrane koja se daje u akutnom stanju a to je pulsna terapija kortikosteroidima u velikim dozama i kratkom vremenskom periodu, posljedice za organizam su strašne, da ne ulazim u detalje. iza toga sam bio godinu i nešto na Copaxsonu i to sam bio u fazi testiranja ljeka od kojeg sam dobio Lipoatrofiu tkiva na mjestima di sam se pikao, inače se primjenjuje kao i kod diabetičara svakodnevnim pikanjem. Bio sam od svega razvaljen, s obzirom da sam bio u lošem stanju na iniciativu svog neurologa i izričito mi je rečeno da moram prestat pušit. kako imam slab karakter naravno ja nisam prestao pušit. 2012 godine u uzoj obitelji se događa oboljevanje od raka pluca, i tu me nešto prehitilo u glavi i prvi puta kupujem e- parilicu, hvala bogu na tom danu jer mi je okrenuo život na bolje. Od tog dana pa sve do danas probao sam par puta po par dimova cigaretu i uvjek bi zgasio da ju ne popušim do kraja. Šta reci, ne smrdim po dimu, dišem puno lakše, kondicija mi je bolja i što je bitno razdoblja pogoršanja osnovne bolesti su mi se prodižila, a ja smatram da je to veliki napredak, kako radim na poslu gdje idem svake dvije godine na ljecnicki pregled i svaki puta mi je spirometria sve bolja i bolja. uglavnom e-parilica nikako nemože biti lošija ili ista kao cigareta niti ju se može usporedit i stavljat u isti kontekst sa duhanskim proizvodima iz razloga jer to nije. Ima samo dvije dodirne točke sa cigaretama, primjena je oralnim putem i koristi ne svaka nikotin, u ostalom segmentima nema ništa zajednicko.
lp........Mladen Cvirn 40 god. Zagreb
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 1 post ] |
|
Sada je: 22 sij 2026 21:27. | Zadnji put si ovdje bio: 22 sij 2026 21:27. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 12 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |