Eto par kratkih crtica koje su mi pale na pamet.
Dali su parioci
po defoultu bivši pušači? Ja jesam... preko 20 godina, pod kraj i po dvije kutije dnevno
, koliko čitam ispovjesti i ostali isto tako... svi koje poznam da pare su ili bivši ili kombiniraju (najboljeg frenda sam navukao i sad je čovjek s kutije spao na jednu dvije cigare dnevno + para naravno
). No dobro...
Tako je bilo, tako je sada ali mislim da se stvari pomalo mijenjaju.
Zašto parenje vezati nužno uz cigarete, uz bivše pušače, uz duhan i sl...?
Sjećam se kad sam prije jedno 6, 7 godina prvi put vidio u kafiću nekog sa elek. cigaretom... svi su ga gledali koda je čudnovati kljunaš
a danas je to normalno da maltene normalnije ne može biti.
prije nekog vremena šećem pesa po kvartu i vidim nekog klinca, max 17 godina (da se razumijemo ne podržavam da maloljetnici pare) kako se šeta s nekom curicom i onak frajerski si pari... ko kaj sam si ja nekad frajerski pušio haha
Onda pričam s nećakom koji ima 17 godina i kaže mi da par njegovih frendova pari a da nikad nije zapalilo cigaretu.
Mijenjaju li se to vremena?
Da li se parenje lagano počelo pomicati iz isključive sfere bivših pušača?
U konačnici zašto ne. Parenje je, očito, postalo i normalno i cool. Nešto novo, nešto "svježe" i drugačije, a zašto i ne bi...
Tko zna... možda za 10, 30, 50 godina bude hajka na parenje i na paritelje (ko što je zadnjih godina na pušenje i pušače)... možda otkriju da i to na neke duže staze ima ove ili one negativne posljedice a tad pušači budu toliko rijetka sorta kao što su danas oni koji šmrču
, mislim na duhan naravno