Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 lis 2024 23:18. Sada je: 07 lis 2024 23:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 8 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: O parenju... gdje smo bili i kud idemo...
PostPostano: 07 stu 2016 00:08 

Eto par kratkih crtica koje su mi pale na pamet.

Dali su parioci :vaper: po defoultu bivši pušači? Ja jesam... preko 20 godina, pod kraj i po dvije kutije dnevno :kuc: :minus: , koliko čitam ispovjesti i ostali isto tako... svi koje poznam da pare su ili bivši ili kombiniraju (najboljeg frenda sam navukao i sad je čovjek s kutije spao na jednu dvije cigare dnevno + para naravno :D ). No dobro...

Tako je bilo, tako je sada ali mislim da se stvari pomalo mijenjaju.
Zašto parenje vezati nužno uz cigarete, uz bivše pušače, uz duhan i sl...?
Sjećam se kad sam prije jedno 6, 7 godina prvi put vidio u kafiću nekog sa elek. cigaretom... svi su ga gledali koda je čudnovati kljunaš :kuc: a danas je to normalno da maltene normalnije ne može biti.

prije nekog vremena šećem pesa po kvartu i vidim nekog klinca, max 17 godina (da se razumijemo ne podržavam da maloljetnici pare) kako se šeta s nekom curicom i onak frajerski si pari... ko kaj sam si ja nekad frajerski pušio haha :D

Onda pričam s nećakom koji ima 17 godina i kaže mi da par njegovih frendova pari a da nikad nije zapalilo cigaretu.

Mijenjaju li se to vremena?
Da li se parenje lagano počelo pomicati iz isključive sfere bivših pušača?
U konačnici zašto ne. Parenje je, očito, postalo i normalno i cool. Nešto novo, nešto "svježe" i drugačije, a zašto i ne bi...

Tko zna... možda za 10, 30, 50 godina bude hajka na parenje i na paritelje (ko što je zadnjih godina na pušenje i pušače)... možda otkriju da i to na neke duže staze ima ove ili one negativne posljedice a tad pušači budu toliko rijetka sorta kao što su danas oni koji šmrču :kun-dak: , mislim na duhan naravno :rtfm:

Zadnja izmjena: ZgKrešo; 07 stu 2016 00:09; ukupno mijenjano 1 put/a.

Povratak na vrh

Naslov: Re: O parenju... gdje smo bili i kud idemo...
PostPostano: 07 stu 2016 00:09 

hajka je vec sada pocela u svijetu oko parenja

Povratak na vrh

PostPostano: 07 stu 2016 00:14 

Počela je, ali u odnosu na duhan ipak puno manje... bumo videli.
Jebi ga... ljudi ne kuže, oni koji donose odluke ne razumiju što je i kako je i da je ovo vožnja 5 km preko ograničenja a cigarete 190 u suprotnom smijeru na autoputu...

Možda nas i "ubiju" prije nego što zaživimo... možda uskoro na terasi kafića više nećeš moći ni ecig zapariti.
Jebi ga, kako i rekoh bumo videli :)

Povratak na vrh

PostPostano: 07 stu 2016 01:02 

hajka krece ubrzo, cim se izglasa novi zakon o duhanskim proizvodima koji ukljucuje ecig viewtopic.php?f=14&t=12113

Nisam jos vidio klince po Rijeci da pare,al sam cuo da ih ima,a ima i telaca koji su im prodali opremu. Nikakvo cudo, privlace ih oblaci pare i okusi razni. Ko i nas. Makar ne vidim kako to moze bit cool, nece nikad bit cool kao cigareta. Budu im starci valjda zapljenili, ipak je ovo "gore od cigareta i cista kemija". Cigare mozes kupovat lako, al ecigaretu kupovat svaki put kad ti ju zaplijene malo teze.
Necu nikad zaboravit poglede u setnji s vamom 18650 i taifunom :lol:

Povratak na vrh

PostPostano: 07 stu 2016 09:23 

Nažalost, mislim da ćemo sve češće viđati klince koji cigaretu u životu nisu vidjeli da pare. Ali to tak ide valjda. Trendovi Čitao sam na redditu i o tipu koji pari 0mg i da mu to pomaže jer se bori s nekontroliranom potrebom da jede stalno.

Nama seniorima je to bio put skidanja s cigareta. Klincima je kul pirit oblake. U trgovini im možda i neće prodat, ali sumnjam da ljudi s oglasnika previše vode računa o tome kome preprodaju.

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh

PostPostano: 07 stu 2016 10:29 

Ko hoće kupit kupit će, pa imao 15 ili 150 godina... a da kreće hajka kreće. Kolko smo si "sami krivi" a koliko je to čisto ne znane zakonodavaca... vjerojatno oboje.

Viđao sam ljude da pare u bolnicama, u dučanima, u kinu... hm, hm... da ga jebeš to nisu mjesta za parenje.
Možemo i sad tu nadebelo i naširoko da parenje nije pušenje i kako ovo naše nije ili nije niti iz bliza štetno i za sebe i za druge kao cigaretni dim ali jebi ga, postoje mjesta gdje je to ok i mjesta gdje nije i to ne po sili zakona nego po sili zdravog razuma.

Sve u svemu dok bude pušača koji žele prestati bit će i e cig... a dali će parenje ikad postati "jako" kao što je pušenje bilo a i još uvijek jest e to je drugi par rukava... vjerojatno neće.

Povratak na vrh

PostPostano: 07 stu 2016 14:58 

zamisli scenu ali s ecig... slika nije cool da ga jebes...

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh

PostPostano: 07 stu 2016 15:33 

Bome nije... ali pogledaj ovo :zvoncica: :D
http://www.index.hr/black/clanak/video- ... 24522.aspx

Povratak na vrh

[ 8 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.