| Autor |
Poruka |
|
Goran_M.
|
Naslov: Dim, para i krvarenje desni Postano: 02 tra 2013 17:39 |
|
|
|
Otkad sam presta' pušit, odnosno prelaskom na e-cig., a u zadnjih 20ak dana primjetija sam da se pojavio problem krvarenja desni prilikom pranja zubi. Nije to previše,ali prije se to nikad nije dešavalo u tolikom vremenskom razdoblju, nego samo ponekad,rijetko. Postavlja se pitanje ima li to ikakve veze sa prestankom pušenja i postoji li u duhanskom dimu kakva supstanca koja je spriječavala takvu pojavu koju para (liquid) iz e-cigarete nema?? Da napomenem da zubara nisam vidija ima 25 godina jer za to nije bilo nikakve potribe. Jel netko imao sličan problem povezan sa gore navedenim??
_________________  iStick Pico + Merlin RTA, iStick 40W TC + Kayfun Lite Pawns
|
|
 |
|
 |
|
Dadach
|
Naslov: Re: Dim, para i krvarenje desni Postano: 02 tra 2013 18:21 |
|
|
|
Ima veze jer se obično događa onima koji potpuno izbace nikotin,znači prestanu pušit a ne počnu parit(ili pare tekućine bez nikotina) i ne koriste nikotinske flastere.
_________________ Nicotine patches are great. Stick one over each eye and you can't find your cigarettes.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Dim, para i krvarenje desni Postano: 02 tra 2013 18:29 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Prestankom pusenja dolazi do naglog razvoja bakterija u usnoj supljini. Drugim rijecima pocinje nam smrdjeti iz usta kao i svim nepusacima. Duhanski dim je toliko otrovan da ubija bakterije u ustima. Vjerujem da je to krvarenje bas posljedica ovoga. Cetkicu za zube treba koristit bar svaka 4 sata.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Dadach
|
Naslov: Re: Dim, para i krvarenje desni Postano: 02 tra 2013 18:34 |
|
|
Može i ona tekućina za ispiranje usta koja ubija bakterije a možeš bogme i sa domaćom lozom isprat tu i tamo. Izbor je tvoj 
_________________ Nicotine patches are great. Stick one over each eye and you can't find your cigarettes.
|
|
 |
|
 |
|
marios
|
Naslov: Re: Dim, para i krvarenje desni Postano: 02 tra 2013 18:40 |
|
Pridružen: 16 ožu 2013 19:16 Postovi: 138 Lokacija: Zagreb- Črnomerec/Fuka
|
|
Ovo s lozom mi se sviđa!
|
 |
|
Goran_M.
|
Naslov: Re: Dim, para i krvarenje desni Postano: 02 tra 2013 18:51 |
|
|
Loza?? To ne pijem, isključivo pivo & vino/gemišt i to umjereno. Dakle,sačuvajte vaše zube - postanite alkoholičar!  Hvala na odgovorima! 
|
|
 |
|
 |
|
Bruttoo888
|
Naslov: Re: Dim, para i krvarenje desni Postano: 02 tra 2013 20:12 |
|
|
Imam isti problem od kad sam na e cig. Ak to potraje nebu dobro : 
|
|
 |
|
 |
|
Goran_M.
|
Naslov: Re: Dim, para i krvarenje desni Postano: 02 tra 2013 20:25 |
|
|
Bruttoo888 je napisao: Imam isti problem od kad sam na e cig. Ak to potraje nebu dobro :  Ma bit će to sve u redu, bar mislim da 'oće. Samo malo češće održavanje "pribora za jelo" i tribalo bi prestat... valjda. Pa ovdje ima vapera šta pare i po 3 - 4 godine pa još nisam nigdi pročita da su nekom poispadali zubi... ili možda jesu samo neće da se "hvale"!? 
|
|
 |
|
 |
|
sar
|
Naslov: Re: Dim, para i krvarenje desni Postano: 02 tra 2013 20:37 |
|
|
Goran_M. je napisao: Bruttoo888 je napisao: Imam isti problem od kad sam na e cig. Ak to potraje nebu dobro :  Ma bit će to sve u redu, bar mislim da 'oće. Samo malo češće održavanje "pribora za jelo" i tribalo bi prestat... valjda. Pa ovdje ima vapera šta pare i po 3 - 4 godine pa još nisam nigdi pročita da su nekom poispadali zubi... ili možda jesu samo neće da se "hvale"!?  Ma i meni je bilo tako ali prestalo ja sam mislio da je četkica kriva , sad parim više od god. dana i zaboravio sam na to !
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Dim, para i krvarenje desni Postano: 02 tra 2013 21:33 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Duhanski dim ne ubija bakterije u ustima, već ih stavlja u fazu mirovanja. Prelaskom na parenje dolazi do naglog buđenja bakterija koje su dotada mirovale u usnoj šupljini. Potrebno je pojačati higijenu usne šupljine. Idealno bi bilo prati zube odmah nakon jela uz 3-4 ispiranja usne šupljine higijenskim vodama dnevno. Puno paritelja je iskusilo taj problem. Osobno sam nakon 6 mjeseci imao pojavu preosjetljivosti zubi bez krvarenja desnih. U tom periodu sam nosio četkicu za zube na posao. Pojačana higijena zubi i sve se vrati u normalu.
Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |