Forum    FAQ

.

Početna » E-cigareta i zdravlje

[ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Suho grlo i gubitak okusa...
 Post Postano: 16 vel 2014 16:30 

Evo meni nakon vise od 3 tjedna parenja se pojavilo to da mi je grlo suho nakon parenja :angry_shake:

Ista tekucina uvijek (USA MIX, 50/50, 11 ili 12)... Ali kao da mi nekako vise ne pase para, ne uzivam u njoj jer kao da mi je grlo jako suho onda... Cak mi se desi da i ne osjetim aromu...
Mijenjao sam sisaljku, sada imam Kanger T2 sa USAmix (Dekang) i Kanger T3 sa Gold Ducat (Slavonski Brod)...

Npr USAmix mi je do neki dan bio zakon, bas fina aromica i sve - ali sada koda pusim neku bezveze paru, jako malo osjetim... A ponekad bas jako lose osjetim, ono, fuj...
Istina, ovo je nova bocica USAmix i cini mi se da je od tada pocelo, ali po mirisu je sve ok, sve isto...

P.S. znam samo da sam primjetio kada sam u T2 na ono kaj je ostalo starog USAmix dotocio iz nove bocice malo je nekako bilo cudno, kao da je tamnije bilo kada se zmiksalo, kao da su drugaciji :kuc:

eGo E 650 black

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Suho grlo i gubitak okusa...
 Post Postano: 16 vel 2014 16:37 
Administrator

Suho grlo je znak da trebas povecati kolicinu VG u liquidu. Ili pij vise vode.
A ovo drugo ... nakon 3 tjedna se mnogo toga promijenilo u tvojem organizmu. Mislim da je vrijeme da se prebacis na kvalitetnije tekucine.

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 vel 2014 16:37 
Veliki Cezar splitske podružnice

Nema sisaljka veze sa tvojim problemima.
Moraš sisati više vode, definiraj pg postotak u liquidu, smanji isti i povećaj vg.
Minjaj više liquida u danu jer je normalno da se zasitiš tekućine.

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 vel 2014 16:46 

Koji je savjet za kvalitetnije tekucine, cije?
Iskreno, jos nemam volje sam miksati doma, tako da to za sada otpada... I koji je savjet za omjer? 70:30?

eGo E 650 black

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 vel 2014 16:56 
Moderator

I da još jednom ponovim, pod inekcijama sam i samo mogu lupetati po tipkovnici :bec: pa mi nije teško, dok si pušio cigarete svih onih 4000 spojeva su imobilizirale i supresale bakterije i viruse u tvom grlu i ždrijelu, ( inače tu ima više bakterija nego u wc školjki ), pa sada kada si prestao trošiti te sve kemikalije bakterije i virusi su se oporavili, aktivirali i počeli ubrzano razmnožavati, nedaj bože napraviti bris usne šupljine i analizu mikrobiološke flore i faune :D ....

Prvo što moraš napraviti je pojačati dentalnu higijenu: 2-3 puta dnevno kvalitetno četkati zube, koncem čistiti između zuba, a od kada sam počeo pariti meni je ispiranje usta vodicom ( ja uzmen litru Listerina u Metrou za 34 kune ) redovna dnevna aktivnost.

Osjet ukusa ti se vratio pa su ti okusni pupoljci na jeziku puno osjetljiviji i sada "drugačije osjetiš" arome sa kojima si počeo pariti, znači mijenjaj i traži bolje. Na Okusnim pupoljcima sada se pojavljuje i efekt zasičenja tako da ako duže vrijeme pariš istu aromu više je jednostavno nećeš ni osjetiti. Sam nikotin je jako bitan u cijelom tom mehanizmu ( Valter je tu u jednom svom postu lijepo opisao da se ne ponavljam ).

Voda je izvor života to svi preskačemo i zanemarujemo, za pravilni metabolizam odrasloj osobi je potrebno cca 1,5 l vode dnevno, ali prave vode ne ove preprocesirane kemikalije koja curi iz vodovodne pipe. kako doći do nje to je problem koji svatko od nas treba samostalno riješiti jer mu o tome ovisi život i zdravlje.

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 16 vel 2014 16:59 

Ivo, ja sam prije 2 mjeseca počeo sa kts tekućinama u omjeru 70/30. Sad sam već na 90/10 ili 100% vg jer sam skuzio da mi više ne paše onakav jaki th kao prije... To sve pripisujem promjenama koje su Kinta i spavle naveli. S vremenom namjeravam smanjiti nikotin pa mozda malo povecati pg... Ali evo, mogu ti preporučiti kts- skoro sve sto sam probao mi je 'sjelo'. I Valterove tekućine.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 vel 2014 17:37 

Ivo, koliko ml. dnevno liquida potrošiš i jesi li do sad mijenjao grijač u ta tri tjedna??

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 18 vel 2014 19:05 

Ma ne puno, cca 3-4ml dnevno. Jesam, imam T2 i stavio sam novi grijac i T3 novi...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

eGo E 650 black

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 18 vel 2014 19:09 

Ovako sada je malo bolje zahvaljujuci savjetima ovdje.

1. Bacio sam Dekang Marlboro
2. Pijem minimalno litru vode dnevno
3. Imam od Tihomira zlatni dukat koji mi je fini.

Ali cekam malo da uzmem neke jos tekucine, za sada od Tihomira, za probu neke sa preporucenim omjerom (70:30 u korist VG). Narucio sam iclear30 i spremam se naruciti svoj prvi mod...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

eGo E 650 black

Povratak na vrh 

[ 9 post(ov)a ] 

Početna » E-cigareta i zdravlje

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: