| Autor |
Poruka |
|
flux
|
Naslov: Alergija i aroma Postano: 21 ožu 2013 19:02 |
|
Pridružen: 17 vel 2013 19:56 Postovi: 1373 Lokacija: na brdu iznad zagreba
|
|
od cega se rade arome? ne zanima me sad tocan kemijski sastav nego me zanima npr. dali osoba alergicna na jagode moze parit aromu jagode i djelomicno uzivat u okusu koji inace ne smije konzumirat? jel se zna kaj o tome?
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
Zadnja izmjena: flux; 21 ožu 2013 19:33; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Možemo vapiti zdravlje? Postano: 21 ožu 2013 19:10 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
flux je napisao: nego me zanima npr. dali osoba alergicna na jagode moze parit aromu jagode i djelomicno uzivat u okusu koji inace ne smije konzumirat? jel se zna kaj o tome? Ovo je jako zanimljivo pitanje. Trebalo bi tocno znati konkretnu aromu, jeli kemija ili prirodna aroma. Sve je uglavnom kemija osim sto kinezi rade nesto prirodno. Zadatak za Sinisu da priupita Maxa.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Alergija i aroma Postano: 21 ožu 2013 23:53 |
|
|
|
Arome su jos uvijek neka vrsta zone sumraka. I mene bi zanimao odgovor na to pitanje.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Alergija i aroma Postano: 22 ožu 2013 18:07 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Imao sam cir na dvanaestercu 20 godina. Zivot sam prilagodio tome, pomirio se i guralo se. U malom djepu od traperica je uvijek bila tableta za nepredvidjene slucajeve. Priustio sam si luk dva puta godisnje iako sam znao sto ce se dogoditi. Tableta prije i dvije poslije, par sati cviljenja u sklupcanoj pozi ali udovoljio sam si zelji. Ali nikada nisam bio ni blizu sirovim krastavcima jer sam znao kako razarajuce djeluju na mene. Mogli su krastavci samo proc kroz kuhinju i u meni su se palili svi alarmi. Prije 14 godina konjskim dozama antibiotika rijesio sam se te nesretne helicobacter pylori koja je bila uzrok mojih tegoba. Od onda sam se ponovo rodio, doslovno. Jest, pit, sto hocu, koliko hocu i kada hocu. Luk? Luka amo dajte !! Ipak prosle su godine dok se nisam suocio s najvecim neprijateljem. Uzeo sam tanku sniticu krastavca iz salate i nozem rezao na sitne dijelove. Pojeo jednu, pojeo i drugu. Alarmi u glavi su se uzarili. Pricekao sam par sati i ... nista. Nikakve reakcije, mogu jesti krastavce koliko god hocu. Ali ... nisu mi fini. Alarmi nakon svih tih godina i danas rade punom snagom. Opet sam ga nadrobio. Ali hocu reci, kako onaj koji je recimo alergican na jagode moze uzivati u toj aromi uz sve one popaljene alarme? Jako tesko.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Alergija i aroma Postano: 22 ožu 2013 18:22 |
|
|
|
a gle.... i to moze ovisit od osobe do osobe. nebi reko da svi alergicari imaju napad panike na sliku alergenta ko ovaj iz tvoje price.
_________________   We Are The Borg #VAMO V3, VAMO V5, eGo-C twist # Ithaka, kayfun lite, oddy, T3s
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Alergija i aroma Postano: 22 ožu 2013 18:34 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
flux je napisao: a gle.... i to moze ovisit od osobe do osobe. nebi reko da svi alergicari imaju napad panike na sliku alergenta ko ovaj iz tvoje price. Ovaj iz moje price sam JA. 
|
|
 |
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Alergija i aroma Postano: 22 ožu 2013 19:17 |
|
|
|
Mene ne muci alergija. Zanima me od cega su radjene arome.
|
|
 |
|
 |
|
flux
|
Naslov: Re: Alergija i aroma Postano: 22 ožu 2013 19:58 |
|
|
Kinta je napisao: Ovaj iz moje price sam JA.  hehe a mislio sam si da jesi ..... pa sam si onda ipak mislio da nisi.....jer bi odma isprico to na ovu temu, a ne nakon 2 dana kako god....... sto ljudi, sto cudi 
|
|
 |
|
 |