| Autor |
Poruka |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Vivi Nova tank Postano: 23 ruj 2012 01:49 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Pa činjenica je da mi na BP-u gotovo ne radi, a pare ima vrlo malo koristio 510-ego konektor ili ne. Ostali attyji rade bez problema. Na DM-u radi, ali puno jači osjećaj parenja imam na VV modovima - Lavi i Twist bateriji. Dečki su čak i mjerili to i tu se događaju čuda pod opterećenjem - napon skače, malo gore, malo dolje... Pad napona ide i više od 0.5V... dakle, elektronika ispegla to i tu se ne osjeti takav pad, bilo da je u pitanju booster kao kod Lave ili step down modulacija kao na Vmax-u. Zato i pitam kakva su vaša iskustva, jer dok nisam pročitao ni sam nisam vjerovao, a za slučaj kad mi Vivi nije radila na BP-u okrivio sam bateriju, no pokazalo se da nije tako... Evo mog primjera - male 14500 baterije mi posiše za 3 sata, a jedna od njih padne na 3.3V, tj. uključi se protection (vjerujem da ode i ispod 3V pod opterećenjem i to uključi zaštitu)... bez ikakve najave samo prestane raditi, a to mi se ne događa na stock attyju.
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Vivi Nova tank Postano: 23 ruj 2012 09:23 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
Uf, tu ima toliko mnogo mogucih razloga da ih je tesko sve popisati. Od losih baterija, prijelaznih otpora na spojevima, ispravnosti moda pa sve do autosugestije.
Cinjenica je da VV modovi cvrsto drze odredjeni napon ali ne i struju. To ispada isto kao da na more putujemo starom cestom, stavimo cruise control na 60 km/h i cudimo se kako se potrosnja mijenja od 4 do 9 litara na 100 km. Grijaca zica zavisno od temperature mijenja otpor - to znamo svi. Znaci da tokom uvlacenja zavisno od dotoka liquida i otpor se mijenja. Jer veca kolicina liquida na grijacu znaci manju temperaturu. I obrnuto. Ako mjerimo vodljivost liquida vidimo da on ne vodi struju. Znaci otpor tezi u beskonacno. Mi nemamo spretnu i uvjezbanu ruku kao sto ima mala Chi Chi koja nam tako lijepo namota grijac attya. Onako kako mi sa svojim cevapima namotamo vivi, u kineskoj tvornici bi odma popusili pedalu. Ma koliko se hvalili da su nam namotaji lijepi i uredni oni su bogsesmiluj. Negdje je veci razmak a negdje se namotaji i dodiruju. Tu gdje se dodiruju je kratki spoj i ukupan otpor grijaca je manji. Sad zamislimo da tu udje liquid sa svojim beskonacnim otporom i otpor grijaca ce porasti. Onda posaugamo jedan dim i taj liquid ispari - otpor grijaca opet padne. Nakon vise promjena temperature i sama geometrija grijaca se promijeni i grijac nije vise istog oblika. Tamo gdje su se namotaji dodirivali sad se razmaknu i obratno.
... i tako dalje i tako blize ...
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Vivi Nova tank Postano: 28 ruj 2012 22:13 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
1denis
|
Naslov: Re: Vivi Nova tank Postano: 26 lis 2012 03:24 |
|
|
medonjonjo je napisao: Kupio Vivi Nova tank u Importane Centaru Trg Ante Starčevića bb prije 2 dana ali mi više ne radi. U stvari kćer mi je to kupila jer radi u Zgb. Kod njih sa i počeo sa Lambo Mod-om, koji je izgleda već bio korišten. Na početku mi nije radio punjač, pa dam dobio drugi koji isto nije valjao. Jednostavno ne mogu povući paru iz njega. Grijač i baterija rade ali Vivi Nova kao da je zaštopana. Unjoj je bio atomizer od 1.8 oma. Probao staviti drugi i neide isto. Na računu je trgovac napisao ovo: "Postoje 3 različite omaže 1.8, 2.4 i 2.8 oma. Voltaža bi trebala biti oko !,4-1.6 u odnosu na omažu. Naprimjer ukoliko koristite 1.8 oma grijač, tada vam voltaža treba biti na 3.2V-3.4V." Ja sam se toga i pridržavao. Možda kod paljenja Lamba nisam odmah gledao na voltažu ali ne bi smio pregoriti. I ustvari šta može pregoriti? Gledao sam na YouTube i tamo neki stavljaju i na veču voltažu. Reklamirat ću Vivi Novu ali tek za par dana. Šta vi mislite gdje sam pogrešio. Pozdrav. Ja mislim da si pogriješio u adresi  Importanne je na kućnom broju 7 Sorry, morao sam!
|
|
 |
|
 |
|
Bakica
|
Naslov: Re: Vivi Nova tank Postano: 28 lis 2012 14:21 |
|
Pridružen: 09 vel 2012 21:45 Postovi: 372 Lokacija: Zagreb, Gračani
|
|
napokon hc vratio pare... posto nemogu od njih naruciti ima ko kakvu preporuku di da narucim vivi novu a da je po razumnoj cijeni... ko sa hca...
_________________ i have a photographic memory, but sometimes i run out of film... 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Vivi Nova tank Postano: 28 lis 2012 14:26 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Bakica je napisao: napokon hc vratio pare... posto nemogu od njih naruciti ima ko kakvu preporuku di da narucim vivi novu a da je po razumnoj cijeni... ko sa hca... desire-ecig.com If the amount of your order is over 25 €, you can use the 5% off coupon:vaperclub china-sells.com
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Bakica
|
Naslov: Re: Vivi Nova tank Postano: 28 lis 2012 17:57 |
|
|
Pardon mini vivi... Na china sells nema mini a trenutno nisam doma A da vidim e disire...
_________________ i have a photographic memory, but sometimes i run out of film... 
|
|
 |
|
 |
|
sopta12345
|
Naslov: Re: Vivi Nova tank Postano: 28 lis 2012 21:34 |
|
 |
| Veliki Cezar splitske podružnice |
 |
|
|
 |
|
 |
|
GoranR
|
Naslov: Re: Vivi Nova tank Postano: 28 lis 2012 22:15 |
|
|
|
 |
|
 |
|
Bakica
|
Naslov: Re: Vivi Nova tank Postano: 28 lis 2012 22:20 |
|
|
sopta12345 je napisao: http://www.e-dym.pl/ViVi_i_VISIONE/ evo ovde imas mislim da je i shiping ok i cjena hmm pa i nije bas jeftino kad trebas 6 komada...
|
|
 |
|
 |