| Autor |
Poruka |
|
karamba
|
Naslov: Re: setup Postano: 07 ruj 2012 16:07 |
|
|
Kinta je napisao: A gle, nichrome je cist. Radi se samo o niklu i kromu sto je bezbroj puta provjereno kao sigurno. Khantal ima zeljeza, a zeljezo ko zeljezo je sklono oksidiranju i spajanju s drugim elementima. Osim toga ima khantala s bakrom koji je otrovan. Opcenito khantalu je namjena za razne grijace kod kojih nije bitna cistoca ni neka isparenja. A ako to drzim u ustima pa jos uvlacim u sebe, izabrat cu najbolje i najsigurnije. A birati mogu. Ima more jedno- samo me zbunjuje neka čudna oznaka "ga" . koji "ga" ili "gauge" za modanje
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: setup Postano: 07 ruj 2012 16:22 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
karamba je napisao: Ima more jedno- samo me zbunjuje neka čudna oznaka "ga" . koji "ga" ili "gauge" za modanje Nisam siguran da te razumijem. Mislis li na broj namotaja grijace spirale ili ovo: What does AWG stand for? American Wire Gauge. It is the standard set of sizes for non ferrous (iron) wire. Wire sizes are normally specified by the term AWG rather than gauge but they mean the same thing. Because there are various gauge standards around the world, it is becoming more common to list wire sizes by their actual diameter rather than by AWG or gauge. Diameters are specified in inches in the USA and mm in most other countries.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: setup Postano: 07 ruj 2012 19:35 |
|
|
|
AWG / INCH* / MILIMETARA* *u promjeru
31 / 0.00893 / 0.227 32 / 0.00795 / 0.202 33 / 0.00708 / 0.180 34 / 0.00630 / 0.160
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: setup Postano: 08 ruj 2012 13:35 |
|
|
|
 |
|
flak
|
Naslov: Re: setup Postano: 09 ruj 2012 15:27 |
|
|
Kinta je napisao: A gle, nichrome je cist. Radi se samo o niklu i kromu sto je bezbroj puta provjereno kao sigurno. . Ovdje se ne bi složio s tobom. Naime jako puno ljudi je alergično upravo na nikal. Govorim to iz iskustva rada u stomatološkoj protetici i upravo smo legure koje sadrže nikal izbacili iz upotrebe jer su pacijenti dobivali jake alergijske reakcije,neke slične onima koje sam pročitao o alergijskom reakcijama na Pg ili VG. Zasigurno ova tema ima još prostora za raspravu jer ako je u stomatologiji dokazano da je nikal alergent(krunice mostovi i metalne proteze rade se sada u leguri chrom cobalt)kakav je tek kao žarna nit ?
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: setup Postano: 09 ruj 2012 15:29 |
|
|
flak je napisao: Kinta je napisao: A gle, nichrome je cist. Radi se samo o niklu i kromu sto je bezbroj puta provjereno kao sigurno. . Ovdje se ne bi složio s tobom. Naime jako puno ljudi je alergično upravo na nikal. Govorim to iz iskustva rada u stomatološkoj protetici i upravo smo legure koje sadrže nikal izbacili iz upotrebe jer su pacijenti dobivali jake alergijske reakcije,neke slične onima koje sam pročitao o alergijskom reakcijama na Pg ili VG. Zasigurno ova tema ima još prostora za raspravu jer ako je u stomatologiji dokazano da je nikal alergent(krunice mostovi i metalne proteze rade se sada u leguri chrom cobalt)kakav je tek kao žarna nit ? Onda onaj koji je alergican ne moze koristiti e-cigarete...
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: setup Postano: 09 ruj 2012 15:38 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
flak je napisao: Ovdje se ne bi složio s tobom. Naime jako puno ljudi je alergično upravo na nikal. Govorim to iz iskustva rada u stomatološkoj protetici i upravo smo legure koje sadrže nikal izbacili iz upotrebe jer su pacijenti dobivali jake alergijske reakcije,neke slične onima koje sam pročitao o alergijskom reakcijama na Pg ili VG. Zasigurno ova tema ima još prostora za raspravu jer ako je u stomatologiji dokazano da je nikal alergent(krunice mostovi i metalne proteze rade se sada u leguri chrom cobalt)kakav je tek kao žarna nit ? Alergija na nikal je najcesce kontaktna alergija kao kod proteza, prstena i drugih nakita. Tu kontakta nema ... ali nisam ni mislio na alergije nego na zdrastveno siguran materijal. S niklom smo u svakodnevnom dodiru, recimo rostfraj posudje za kuhanje, pribor za jelo ... Oznaka 18/10 na posudju nije nista drugo nego postotak nikla i kroma u materijalu.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
flak
|
Naslov: Re: setup Postano: 09 ruj 2012 16:00 |
|
|
|
Ipak radi kao grijač što je po logici stvari još gore(direktno ga udišemo) od kontaktnih(dokazanih)alergijskih reakcija. To je samo moje skromno mišljenje ali kao što sam i prije napomenio možda tema jedne ozbiljnije rasprave. Možda dođemo do zaključka da neke prije navedene alergije nisu posljedica parenja PG ili VG tekućine nego upravo trećeg uzročnika.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: setup Postano: 09 ruj 2012 16:09 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
flak je napisao: Ipak radi kao grijač što je po logici stvari još gore(direktno ga udišemo) od kontaktnih(dokazanih)alergijskih reakcija. To je samo moje skromno mišljenje ali kao što sam i prije napomenio možda tema jedne ozbiljnije rasprave. Možda dođemo do zaključka da neke prije navedene alergije nisu posljedica parenja PG ili VG tekućine nego upravo trećeg uzročnika. Nikal je sastavni dio svih atomizera i svih grijaca. Kako su sve meni poznate alergijske reakcije nestale promjenom baze ili arome onda nikal nije krivac. Ali u svakom slucaju ovo treba pratiti.
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: setup Postano: 09 ruj 2012 16:23 |
|
|
Grijac...kanthal...NiCr se nikada ne usijava u toku parenja kako bi doslo do oslobadjanja "otrovnih supstanci"...mi ne udisemo paru metala koji se kali pomocu tekucine  Ako je tako onda bi se kanthal stopio pre nego propylen ispari...
|
 |