Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 07 vel 2025 06:55. Sada je: 07 vel 2025 06:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 8 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Izrada dobrog MTL grijača za pogon mehaničkim modom
PostPostano: 26 pro 2019 16:56 

ovo je tutorial za izradu prvog grijača. Ako imate elektronski regulirani mod, dakle, bilo što što ima ekran i plus minus biranje snage, preskočite slijedeca 2 paragrafa, a grijač može imati i više od 4 namotaja.

Dakle, želite čim jeftinije proći u parenju. ili je velika sansa da ćete negdje rasturit svoj dobar mod. imate jedan VW mod. ok, trebat će vam za prvo paljenje grijača. da vidite da grijač nije u kratkom spoju. za sve ostalo se mehanika može korstit. za padanje sa zidića, stolova, iz dzepa itd.
Mehanički mod, squonk mehanički mod, što god.
U zadnje vrijeme vidim jako puno početnika s mehaničkim modovima, pa ajde. Inace nikad nismo preporučivali mehaniku početnicima. jer nije reguliran. Da biste bili sigurni, prvo i OSNOVNO, dobre baterije. Mehanika radi dobro do recimo 3.7v tako da ćete potrošit dnevno duplo više baterija nego s VW elektronski reguliranih modova. Jer ove druge ste naučni koristit dok se baterija skroz ne isprazni. E ove nećete. Dakle, iz sigurnosnih razloga, koristite mehaničke modove samo za MTL, i otpore iznad jednog ohma. Ako ste početnik, ne koristite mehaničke modove s hibridnim konektorom, obavezno mora imati 510.

Dakle, trebate odlične baterije pozdanih proizvođača. Sony, LG, Samsung, Panasonic. To je to. Hrpa ljudi koristi Ijoy, efest, AWB, Avatar i slična sranja i misle da je kvalitetno. Ja bih te izbjegao.
dakle, Sony VTC 5, 5A, 6 najbolja.
LG HG2 smeđa, HE4 žuta
Samsung 25R daleko najjeftinija, a 40T u ovom većem obliku.
Panasonic sam samo tu stavio nostaligije radi, dakle Panasonic NCRB 3400 mAh, ako nećete imati izlete u DL, nećete pariti iznad trinaest watti i nećete ić niže od jednog ohma. Ove druge nemaju restrikcije.
U mehaničkom modu koristiti ISKLJUČIVO neoštećene baterije. Ako je oštećena, nabavite Wrap i promjenite ga. Ili kupiti novu.

Baterije možete naći na nkon.nl, najjeftinije, iz nizozemske, originali, čekate ih 20 dana.
juicedoctor.eu - dođe za 2 dana, odličan izbor
druge trgovine u Hr

Ako je mehanika original, ona nema "voltdropa" tj nema gubitaka i puna baterija daje 4.2v. Klonovi imaju neki manji neki veći voltdrop. i to ćete osjetit, te je onda protrebno slagati coil na malo manje ohma, staviti sitno deblju žicu, recimo 0.32 ili AWG28. Igrajte se. Coil ne bi trebao imati manje od 4 namotaja, ali može, i raditi će isto ok.

Za pictorial sam uzeo Berserkera 1.5 MTL Mini.
4 namotaja na 2.5mm promjer, 1,35 ohma otpora, savršeno.

slika

uzmemo vatu, da prolazi lagano kroz grijač, s malim otporom, ali da ne razmrda namotaje žice
slika

slika

vatu diramo minimalno, ono što ide u coil, sredinu, ne diramo prstima iako smo sapunom dobro oprali ruke prije. Coil se mora lijepo zariti prije stavljanja vate, ravnomjerno i iz nutra prema van da se toplina-žar širi. Ako nije slučaj, prijeci preko hladnog coila pincetom ili nečim metalnim. To najčešće rijesi tzv hotspotove

Održemo s razinom baze
slika

gurnemo u kanale, razmjestimo vatu da prekrije kanale
slika

natopimo coil
slika

pustimo da stoji par minuta pa natopimo opet.

stavimo ostatke tanka-atomizera na mjesto, napunimo i ostavimo da se natapa deset petaest minuta te je onda spremno za parenje. Ako koristimo na elektronski reguliranom modu, 9-13 W je ok za pariti

Preporučam ovu vatu, odlična je i jeftina https://www.fasttech.com/p/9658123
kantal 0.32mm https://www.fasttech.com/p/2675100
kantal 0.25mm korišten u tutorialu https://www.fasttech.com/products/3033/10014903/4239304
ako oćete bolju žicu a ne ovu škart, potražite na zivipf stranici. najbolja žica u Europi, dakako i od Kine je bolje
na ovo motate https://www.fasttech.com/p/1986902
trebaju vam još male škarice, ili noktalica.

EDIT: naravno, dao sam mrvicu premalo vate, pa ne radi savršeno. ovako to treba izgledati
slika

Povratak na vrh

Naslov: Re: Izrada dobrog MTL grijača za pogon mehaničkim modom
PostPostano: 26 pro 2019 19:18 

TNX, na tutorialu. Ja pripremam sve za prvo "motanje" i sad mi je ostalo samo kupiti žicu, pa me zanima kako odrediti koja je najbolja za koju snagu, ja vejpam na 60W (DTL)

Geekvape Aegis Solo + QP Design Gata (DTL)

Povratak na vrh

PostPostano: 26 pro 2019 19:43 

zaobiđi ove. Neki clapton će ti trebat za to. Da li ćeš fused, alien, šta ja znam, moraš sam odabrat. gledaj da ti coil bude bar 3mm širok jer treba puno vate da dobro narapa. dakle 3-3.5mm ID - širine. Imam doma samo jedan clapton, 32AWG sa 26 AWG, (0.2mm x 0.4mm) kad je u dual coilu a svaki coil s 3mm širine i 5-6 namotaja, ispadne mi dobar vejp na 60-75W

Povratak na vrh

PostPostano: 26 pro 2019 19:53 

Gledam ovu https://shop.acevaper.ca/product/geekva ... to-canada/ ili ako imaš volje pogledati što imaju u ponudi https://shop.acevaper.ca/store/e-cigare ... -supplies/ jer skupljam si stvari da mi pređu 67$ jer imaju 25% na sav asortiman a mora biti iznad 50$ (kad se odbije popust) za besplatnu dostavu.

EDIT
A kod njih biih htio uzeti jer oni jedini imaju popust i na baterije a ja trebam barem 1 par

Povratak na vrh

PostPostano: 26 pro 2019 20:00 

nemam iskustva s tim zicama pa ti nemam što za preporučiti. Znam da ti na aliexpressu takve i slične yice dođu 5-7 dolara, odaberes one koje imaju epacket, i inače dodje u ameriku za 6 do četrnaest dana. za SAD, za kanadu ne znam

Povratak na vrh

PostPostano: 26 pro 2019 20:03 

uzmeš ovako nešto https://www.aliexpress.com/item/3285020 ... b201603_53

pamimaš više toga za probati, i onda kasnije uzmeš ono što ti se najviše svidi

uglavnom, sve s tvog linka je dobar izbor, ljudi to koriste. nisam to ni probao jer nije moj djir. možda sam u 3 godine iskoristio metar claptona za moje hirove koristenja DL attija

Povratak na vrh

PostPostano: 26 pro 2019 20:07 

OK TNX, budem uzel tu neku "klepnutu" pa ću vidjeti

Povratak na vrh

PostPostano: 26 pro 2019 20:10 

zemi se nešto vako ako baš oćeš u kanadi
https://shop.acevaper.ca/product/alien- ... to-canada/

da probaš. mislim da je bolji izbor od SS claptona, i usput onaj set s aliexpressa

Povratak na vrh

[ 8 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: bot*, crawl, Google [Bot] i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: