| Autor |
Poruka |
|
veljo_81
|
Naslov: Re: Nemesis+Squape Postano: 18 ruj 2014 01:45 |
|
Pridružen: 08 lip 2014 13:01 Postovi: 913 Lokacija: Kostajnica, BIH
|
Rizbo je napisao: Što se tiče squape-a, super je! Meni se izgubi okus na nekih 12.5 W, ali sve to ovisi o setupu. Zavojnica klasična, žica 0.25, vata   Važno je da ne pretjeraš sa vatom ili špagom. Odreži taman na rubu baze da se jedva mrvica materijala može nakrenuti prema donjim kanalićima. Radi super, ne curi, nema dry hitova, arome ko' u priči  Sve je ok osim sto prste kapljice s baze, moze li se to kako rijesiti? Jesi li busio rupe za zrak kod sebe?
|
|
 |
|
 |
|
Rizbo
|
Naslov: Re: Nemesis+Squape Postano: 18 ruj 2014 08:46 |
|
|
Citat: Sve je ok osim sto prste kapljice s baze, moze li se to kako rijesiti? Jesi li busio rupe za zrak kod sebe? Ne razumijem, pa sa svakog attya pršte kapljice. Pa zato i ima komoru i dimnjak Ako se grijač brzo zagrije i ima kontakt sa tekućinom, ne uspije sva tekućina preći u paru. Kao kad bi zagrijanu ploču štednjaka zalio vodom. Voda ne pređe u paru neko bježi po ploči i "pucketa". Želiš li to izbjeći napravi grijače većeg otpora. Zagrijavanje će biti sporije, a samim time i manje prskanja. Po mogućnosti malo i razmakni namotaje da para ima kuda proći. I Veljo, koristi isparivač u potpuno sastavljenom stanju čemu je i namijenjen. (tako neće prskati okolo  )
_________________  Ako cigareta smiruje, zašto pališ drugu?
|
|
 |
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 18 ruj 2014 09:45 |
|
|
|
Ajd probacu dici na 2 ohma grijac, na 1.6 stalno prsce, kroz sastavljen ati
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Nemesis+Squape Postano: 18 ruj 2014 09:48 |
|
|
Rizbo je napisao: Citat: Sve je ok osim sto prste kapljice s baze, moze li se to kako rijesiti? Jesi li busio rupe za zrak kod sebe? Po mogućnosti malo i razmakni namotaje da para ima kuda proći. /quote] 
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
Rizbo
|
Naslov: Re: Nemesis+Squape Postano: 18 ruj 2014 11:14 |
|
|
damirdjg je napisao: Rizbo je napisao: Citat: Sve je ok osim sto prste kapljice s baze, moze li se to kako rijesiti? Jesi li busio rupe za zrak kod sebe? Po mogućnosti malo i razmakni namotaje da para ima kuda proći. /quote]  Veljo se žali da pršte kapljice, a na sqape-u manje pršti kad nije mc. Pišem o svojim iskustvima. Ako ti Damire imaš squape i koristiš mc poželjno bi bilo da pomogneš kojim savjetom. Možda i sam naučim nešto novo?
_________________  Ako cigareta smiruje, zašto pališ drugu?
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Nemesis+Squape Postano: 18 ruj 2014 11:21 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Kapljice pršte od PG-a. MC spali jače taj PG i onda jače pršti.
Hoćeš li se riješiti prštanja stavi manje PG-a i makni ovaj drot koji si nazvao grijač i ctavi žicu 0,18 ili 0,20 mm. A stime ide i normalni silica wick od 2 mm
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 18 ruj 2014 11:32 |
|
|
|
Stigao mi danas 0.2 i 0.25 kanthal i silica 2 mm, ovo do sa je bilo sa 0,32 kanthalom i vatim pa nisam mogao dobiti dovoljno velik otpor da grijac lici na nesto, vise je mc sa par mjesta razmaknuto i to sa 3 mm fi sa morao raditi. Gledao sam na yt lika kad mota oko silice na squape, on koristi dvije spage i na njih mota, jel to ok ili da idwm sa jednom spagom
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Nemesis+Squape Postano: 18 ruj 2014 11:48 |
|
|
|
Nikada nisam imao taj atty. Ali Sve ti govorim po iskustvima na drugim sličnim modelima i iskustvima.
To razmicanje ne rješava baš ništa. Stvar je u tromoj debeloj žici. Dakle, treba ti najdeblje 0.2 mm. Tako ćeš dobiti dobru aromu i dovoljno pare.
Stavi koliko god špage želiš ali krajevi trebaju završavati u kanalu. Ne znam koliko stane ali po slikama mi se ne čini da je to 2 2 komada. Možda se varam pa probaj. Dobiješ li dry hit znaš da je previše špage u kanalu. A ja bi i birao onaj atty kojem se može koristiti barem 2x2mm.
|
 |
|
veljo_81
|
Naslov: Postano: 18 ruj 2014 12:11 |
|
|
|
Ok, hvala, stock je bio sa jednom spagom na 2.4 ohma, pokusacu nocas jednu spagu a da napravim 1.8-2 ohma, konam da bi to bilo ok
|
|
 |
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: Nemesis+Squape Postano: 18 ruj 2014 12:17 |
|
|
|
Samo probaj sa 2 špage. Tako će bolje raditi ako će raditi. Pusti ono što je došlo s njim. To je najbolje odmah baciti u smeće.
A ako neće sa 2x2mm onda možda 1x3mm. Treba malo probavati. Čak možeš rastaviti ovu od 2 mm i dodavati niti. Uglavnom špaga treba ulaziti pod vrlo malim pritiskom. Samo da klizne unutra. Bilo kakva sila ili da je nimalo ne treba je loša.
|
 |