Forum    FAQ

.

Početna » Forum za početnike

[ 65 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re:
 Post Postano: 31 sij 2016 18:02 

vulja je napisao:
Kanthal zica 0.25-0.3 debljine,nema veze dal je oznaka A1 ili D

Ak spojis namotaje,dakle jedan uz drugi onda dobivas vecu temperaturu na istoj snagi naspram razmaknutog coila,cim dobivas vecu temperaturu racunaj da ti treba i nesto veci dotok tekucine jer uz vecu temperaturu vece je isparavanje,vise pare,al i vise trosi...dakle nesto vise ce i trosit takav setup...ova razlika vrijedi ako uzmes istu zicu,isti broj namotaja,na isti fi,i paris na istoj snazi...dakle ak ti se zajebava slozis dva identicna coila,jedan razmaknut drugi skupa namotaji,pa isprobas kaj ti pase

vulja bog te blagoslovio.. to trazim vec 2 dana :klanja:

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Izrada coil-a
 Post Postano: 31 sij 2016 18:03 

Evo ja recimo i subtank i kayfun slazem sa 0.3 debljinom (sasa u videu koristi 0.25 sto je i rekao), i slazem razmaknute coilove jer po meni daju ljepsu aromu i manja ti je sansa za dryhit... Koristim SS zicu zato jer imam mod sa temp. controlom koji podrzava SS.. Ako nemas TC mod, uzmi kanthal..

Tu imas kalkulator za racunanje otpora i namotaja i svega sto trebas, za sve dostupne zice.. http://www.steam-engine.org/coil.asp

Za subtank i za kayfun stavljam coilove od po 6 namotaja, jedino sto u subtank stavljam 3 mm promjera coil, a na kayfun 2,5 mm promjera..

Sa 0.3 kanthalom ti je to otpor cca 1.1 - 1-.2 ohma
sa 0.25 kanthalom je 1.8 - 1.9

Sa 0.3 SS zicom je oko 0.9 ohma..

Probaj, igraj se, ti sam moras naci sto ti pase, niko ti ne moze to rec..

slika

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 31 sij 2016 18:24 

Konkretnosetup trenutno na kojem parim,kanthal 0.25, 2.5mm promjer,mislim da je cca 9-10 namotaja microcoil,dakle skupa su namotaji,15-17w radi ko beba

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 sij 2016 18:26 

hvala puno,
naurcio sam po 0,25 i 0,3 i kanthal i ss (zato sto imam tc mod) pa cu se igrat. nema mi smisla previse teoretizirat, nego idemo prakticnim putem vidjet sta ce mi pasati.

Povratak na vrh 

Post Postano: 31 sij 2016 19:34 
Moderator

Antess je napisao:
hvala puno,
naurcio sam po 0,25 i 0,3 i kanthal i ss (zato sto imam tc mod) pa cu se igrat. nema mi smisla previse teoretizirat, nego idemo prakticnim putem vidjet sta ce mi pasati.

napokon netko tko ima mozak

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 04 vel 2016 13:30 

Padobransko pitanje za subtank - iskustva ako je itko probao na rba složiti 1.8 - 2.2 ohm i m2l na najmanjem otvoru za zrak?

Pitam jer imam prilike uzet subox starter kit, ali me subohm ne interesira previše.

Thx

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh 

Post Postano: 04 vel 2016 13:59 

zvorkapic.os je napisao:
Padobransko pitanje za subtank - iskustva ako je itko probao na rba složiti 1.8 - 2.2 ohm i m2l na najmanjem otvoru za zrak?

Pitam jer imam prilike uzet subox starter kit, ali me subohm ne interesira previše.

Thx

Ništa to, ima preveliku komoru, ne daje dobru aromu na tako velikom otporu, i realno, čak i na najmanjoj postavci za zrak ima previše zraka...barem meni!
Bio mi je super za vrijeme sub-ohma i direkt lunga, ali za MTL mi nije služio nikako!

Povratak na vrh 

Post Postano: 04 vel 2016 14:03 

Oki, preskočim ga onda, thx =)

Cubis Pro
Kayfun Mini V3 Styled

Povratak na vrh 

Post Postano: 04 vel 2016 15:13 

Napravi 1-1.2 ohma na subtanku,stavi malo vise vate oko one sto provuces kroz coil,samo nemoj previse nabijat,stavi na najmanji air i mozes ga koristit mtl.Ako trazis ISKLJUCIVO mtl atty onda ga radije preskoci,ali kao kombinacija mtl/direkt je sasvim solidan,i jako jednostavan za slozit.

Povratak na vrh 

Post Postano: 04 vel 2016 15:49 

Nije Subtank toliko loš, uzmeš malo mesha smanjiš rupu na 1.6mm i onda radi puno bolje, a još bolje radi ako ga slažeš sa meshom, malo vate ide da bi natapao mesh

Povratak na vrh 

[ 65 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sljedeća

Početna » Forum za početnike

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club