| Autor |
Poruka |
|
Ladislav
|
Naslov: kayfun lite V2 - potapanje kanala za zrak Postano: 04 sij 2015 21:52 |
|
|
|
Najprije svima sve najbolje u Novoj,
Imam pitanje za iskusne s Kayfunom. Dobio sam plus V2, naravno repliku iz Kine s e-baya. Cijena 28 US. Kvaliteta izrade izvrsna, preciznost zavidna, čak u pkaetu ima dijelova za složiti i mini lite cca 2,5 mL.
Napravo svoje prve set-upove, i sve fantastično. Hvala Vam koji ste mi savjetovali ovaj ati (ponajviše Valteru) jer gušt je nemjerljiv s iClearom30, koji sam dobio s SVDom.
Pitanje je vezano za potapanje kanala za zrak s tekućinom. Isto se očituje grgljanjem kada parim, a kada puhnem kontra tekućina izlazi kroz rupicu sa strane. Ovo se dogodi nakom dva tri punjenja.
Molim ima li tko iskustva s ovom pričom.
Malo za proširiti temu. Kada sam pregledao kako je složen ati, moram biti iskren, zapitao sam se kako da to ne šljaka zakon spojenih posuda i da se komora za parenje odmah cijela ne potopi, jer ispod je razine tekućine u tanku, a postoje kanali iz tnaka prema komori za parenje. Radi li se o gustoći tekućine koja ne može brzo prolaziti kroz knale za potapanje vate? Pretpostavljam da i snaga vučenja igra ulogu o količini ušle tekućine u komoru za isparavanje.
U svakom slučaju hvala na odgovorima i diskusiji.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: kayfun lite V2 - potapanje kanala za zrak Postano: 04 sij 2015 21:54 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
|
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Ladislav
|
Naslov: Re: kayfun lite V2 - potapanje kanala za zrak Postano: 04 sij 2015 22:00 |
|
|
Hvala, sve jasno....sada. Pretraživao sam forum, ali kriva ključna riječ  pozdrav.
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: kayfun lite V2 - potapanje kanala za zrak Postano: 04 sij 2015 22:33 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Nisi ga dobro složio , bez obzira na sve priče, vata, silica ili šta već treba ležati na otvorima kanala u komori. I treba je biti dosta.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Ladislav
|
Naslov: Re: kayfun lite V2 - potapanje kanala za zrak Postano: 04 sij 2015 22:35 |
|
|
Max znači vježbom do savrenstva  Ok napisati ću kako je bilo nakon idućeg setupa, a nakon sljedećeg plavljivanja.
|
|
 |
|
 |
|
Fosna
|
Naslov: Re: kayfun lite V2 - potapanje kanala za zrak Postano: 04 sij 2015 23:41 |
|
Pridružen: 05 svi 2013 10:13 Postovi: 1899 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
Moj setup izgleda približno ovak. Moral bum ga jednom slikat ak nebum lijen  a ovak (otprilike) sa silicom 
_________________  "People smoke for nicotine but they die from the tar." (Michael Russell)
|
|
 |
|
 |
|
dady93
|
Naslov: Re: kayfun lite V2 - potapanje kanala za zrak Postano: 05 sij 2015 00:42 |
|
|
Fosna je napisao: Moj setup izgleda približno ovak. Moral bum ga jednom slikat ak nebum lijen  a ovak (otprilike) sa silicom  Vidim...kontra Max-zg-a i pokrivanja rupica kanala 
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: kayfun lite V2 - potapanje kanala za zrak Postano: 05 sij 2015 10:19 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
|
Ono što ti nitko nije rekao je slijedeće. Vjerojatno imaš klon kajfuna, koji ovisno o tome koliko su kinezi bili umorni i izgladnjeli može biti dobar a i nemora. Ono što karakterizira dobrog kajfuna je to da ga složiš ovak kak je to fosna napravio na slikama, i kad je tako složen nema nikakvog curenja, potapanja dry hitova i slično. Ako si pak pobrao lošeg kajfuna, on ima široke i duboke kanale za tekućinu, pa ti zato potapa. Za takvu kaju lijek je koristiti više silice ili vate te paziti da se prekriju rupe za dotok tekućine i da su ti utori u koje stavljaš materijal za wickanje gotovo puni materijala. Preko noći bi i dalje mogao pustit koju kapljicu na rupu za zrak, pogotovo sa silicom, ali to ispuhneš i ostatak dana pariš normalno. Moj prijedlog je da ukoliko imaš kajfuna koji grglja i potapa prvo provjeriš jel ti sve dihta dobro, jer ako su gumice i najmanje oštećene pa zrak ulazi u tank nećeš spriječiti grgljanje ničim osim promjene gumica. Ako su gumice ok, onda svakako preporučam da si nabaviš vatu, i da ga slažeš sa vatom. Vate slobodno natrpaj da pokrije kanale, nemoj baš previše stiskati jer će izgubiti kapilarnu provodljivost, ali mora je biti unutra dosta više nego inače.
Ako je setup dobar, možeš ga ostaviti punog, na pola praznog ili gotovo praznog i tjedan dana da stoji i neće niti grgljati niti curiti. Barem meni je tako...
|
 |
|
Ladislav
|
Naslov: Re: kayfun lite V2 - potapanje kanala za zrak Postano: 05 sij 2015 12:10 |
|
|
Kanali izgledaju kao na slikama............no ajde ga znaj, svjestan sam da su to nijanse. Koristim vatu i baš sam to jutros napravio, onako fino popunio bez prevelikog prešanja. Druga stvar koju sam radio (mislim da ima veze), poprilično sam zatvorio zrak, pa onda vukao ko konj. Time sam zasigurno vukao i tekućinu u komoru. Sada sam otvorio zrak i ljepo nježno vučem paru, pa ćemo vidjeti. U svakom slučaju Vaši savjeti su kao i obično zlata vrijedni 
|
|
 |
|
 |
|
D-I-A-B-L-O
|
Naslov: Re: kayfun lite V2 - potapanje kanala za zrak Postano: 05 sij 2015 17:13 |
|
Pridružen: 13 srp 2013 18:42 Postovi: 857 Lokacija: Edmonton, Alberta
|
|
Niti jedan atomizer netreba vući kao sivonja, pogotovo ove koji rade na podtlak. Ako prigušuješ zrak onda trebaš raditi spora i dugačka povlačenja. To je detalj koji nisi rekao, a koji mijenja cijelu situaciju. Sad pazi da nebi imao dry hitove jer si promjenio dvije stavke, stavio si vate više nego što inače treba, i otvorio dotok zraka pa si smanjio omjer izjednačavanja tlakova prilikom povlačenja...
|
 |