| Autor |
Poruka |
|
MorpheusX
|
Naslov: Mix Postano: 05 ožu 2013 23:42 |
|
|
|
Dakle imam "mix" problem... Smiksane tekućine su dosta jake i režu grlo a neznam razlog?!
Sastav 10ml: 50% PG (4.1ml) 50% VG (4.1ml)-Proizvođač Kemig Arome - VapingZone (više vrsta duhanskih i voćnih) - 0.3ml ili 6 kapi Nikotin - Toscana Mall 100mg/ml - 1.5ml (15mg/ml)
Odležalo desetak dana,okus tj. aroma se odlično osjeti ali je dosta jako i ubija i reže grlo... Ima li tko kakvu ideju zašto je to tako...jesam li negdje pogriješio ili da probam neki drugi omjer PG/VG?
Hvala ekipa...
|
 |
|
Lis
|
Naslov: Re: Mix Postano: 06 ožu 2013 00:32 |
|
|
|
Dogadjalo se da ljudi pomjesaju rezanje grla od nikotina i od spaljene tekucine. Jesi siguran da ti dimilica ispravno radi? Mene Pg pocne smetat vec nakon sat-dva.
|
|
 |
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: Mix Postano: 06 ožu 2013 02:07 |
|
|
pod predpostavkom da atomizer ne radi na "suho" ili je PG ili nikotin mene takodjer smeta PG nenormalno 
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
|
|
 |
|
 |
|
MorpheusX
|
Naslov: Re: Mix Postano: 06 ožu 2013 02:59 |
|
|
|
Dosad sam pario 70% PG / 30% VG i nije bilo problema (nisam si pravio nego kupovne FA,SM,KTS i Kinezi),napravim si sam 50/50 i jako je i reže,e sad nebi rekao dakle da je u pitanju PG jer mi dosad nije smetao.Što je sa nikotinom,ovaj od Toscane je mogući škart neki ili...? Imam 3 Ego C Twist,LavaTube 2.1 i Vamo VV i na svemu je isto rezanje sa različitim clearovima dakle nije ni elektronika/grijač u pitanju,bio sam ostao bez pretpostavki pa sam zato i pitao ovdje da vidim šta mislite te možda nekome nešto padne napamet?! Žao mi je uništiti skoro pola litre tekućine ali nakon par minuta "dobijem upalu grla" koliko je jako,probao dati prijatelju i ista stvar-još je manje i izdržao haha. Kemigovi PG i VG,arome od VZ-a i taj Toscana Nicotine bi se trebali puno bolje ponašati,odstajalo preko 10 dana na vanjskoj temperaturi na zatvorenoj terasi znači nije se moglo ni zagrijat i pokvariti slučajno ili tako nešto! Da probam samo sa VG? Koliko vode (kapi ili ml) na 10ml? Alkohola preko 90% nemam a ovaj od 70% kontam zna smrdit bože sačuvaj...
|
 |
|
mravak
|
Naslov: Re: Mix Postano: 06 ožu 2013 03:08 |
|
|
napravi jedan uzorak sa pola manje nikotina pa probaj mozda je u nikotinu problem mozda je jači nego je deklarirano..... Kud ...pola litre mixa radit za pocetak....pa prvo male testere 10ml..pa tek onda pravi mix (uzmi 50/50 sa aromom i bez nikotina pa dodaj u neki tvoj gotovi mix) edit: u Kemigov vg dodaj 5-10%vode max
_________________ Ako te uhvati napadaj radinosti, mirno sjedni u ćošak i čekaj da te napadaji prođu!  Top III :Habana, Grandmaster, Grenada I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Re: Mix Postano: 06 ožu 2013 12:52 |
|
|
|
nije da sam neki strucnjak, cak i pocetnik u parenju sam, al ima mozda veze gdje si to drzao tih desetak dana?
|
 |
|
MorpheusX
|
Naslov: Re: Mix Postano: 06 ožu 2013 14:45 |
|
|
mravak je napisao: napravi jedan uzorak sa pola manje nikotina pa probaj mozda je u nikotinu problem mozda je jači nego je deklarirano..... Kud ...pola litre mixa radit za pocetak....pa prvo male testere 10ml..pa tek onda pravi mix (uzmi 50/50 sa aromom i bez nikotina pa dodaj u neki tvoj gotovi mix) edit: u Kemigov vg dodaj 5-10%vode max Hvala na odgovoru za postotak vode :-D Na mahove se osjeti nekakva LJUTINA na vrhu jezika,zar je moguće da je prejako tj. nikotin? Ovo je druga tura sa istim sastojcima zato je pola litre (25 bočica od 20ml sa raznim aromama sa više i manje arome),prva tura je bila super i popareno i podijeljeno među prijateljima,i ja isto sumnjam na nikotin sad. Probati ću sa manje nikotina. Vulja držao sam vani na zatvorenoj terasi svih 2 tjedna skoro,već sam to gore napisao,vanjska temperatura i svi uvjeti zadovoljeni nije se moglo pokvariti. Ekipa ovdje me dosta toga naučila kroz svoje postove i odgovore pa nisam ni krenuo sa prvom turom dok nisam znao šta ću i kako ću,sad druga tura ispala takva jaka i ljuta na mahove.
|
 |
|
Chimera
|
Naslov: Re: Mix Postano: 06 ožu 2013 18:41 |
|
|
|
U mojim nekim razmisljanjima o svemu ovome sto pise moram se zapitati da li si dobrooo promjesao bazu prije miksanja?
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk HD
|
|
 |
|
 |
|
macchiato
|
Naslov: Re: Mix Postano: 06 ožu 2013 19:38 |
|
|
|
na bocici nikotina iz ecigexpresa pise " shake well ". mora i na tvojoj iz toscane isto pisati. znaci da dobro treba protresti prije mixanja cak i gotovu tekucinu bi trebalo dobro protresti prije nego je ulijes u clearomiter, aty...........
|
 |
|
MorpheusX
|
Naslov: Re: Mix Postano: 06 ožu 2013 20:41 |
|
|
Chimera je napisao: U mojim nekim razmisljanjima o svemu ovome sto pise moram se zapitati da li si dobrooo promjesao bazu prije miksanja?
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk HD Kako to misliš promiješao bazu prije miksanja? Napravio sam rastvor arome u PG-u oko tjedan dana,na to sam dodao VG i nikotin i sve promiješao i ostavio još par dana,i naravno da sve promiješam i protresem prije upotrebe,dodavanja,nalijevanja,miksanja i šta god već. Na nikotin sam obratio posebnu pozornost kod miksanja,dobro protresao svaki puta prije nego sam ga nadodao u bazu da nebi ispalo negdje 30mg/ml a negdje po 5mg/ml 
|
 |