Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 87 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Poruka
 Naslov: Re: Mix
 Post Postano: 31 srp 2013 20:42 

Nabavio sam tradicional FA 36mg od SM i arome
Desert, Ry4, Marelicu, Višnju, Karamelu i Mentol,
Dao mi Siniša i par pipeta ( svaka mu čast !)
kilu PG i kilu VG iz kemiga i krećem :sinisa:
Ajd da ne napravim ekološku katastrofu pri miksanju pa ću ponoviti postupak a vi me ispravite ak sam se negdje zaje...
1. Oču 12 mg - 30% nik FA, 30% PG, 30% VG, smučkam ! (voda?, alkohol? forum kaže netreba, ak je mix pregust dodaj brate malo PG)
2. Nakapam cca na 10 ml - 10 kapi, mučki-mučki pa ostavim 5-6 dana na sobnoj temperaturi, začepljenu. (ne u frižider, prije u toplu vodu da brže sazri, ne na sunce ?)
Ak je slaba aroma dodam 2 kapi pa opet...
3. Poslje pet dana nakapam u frulu i pariiiiiiiiiiiiiim dok mi zubi ne utrnu i oči ne ispadnu na federe.......... i maznem uz to ladnu pivu!
Pito sam Sinišu za koliko kapi čega za njegove slavne mixeve - reko mi je na telefon al sam zaboravio.
molio bi:
Ako je netko mutio Desert sa karamelom (kažu da je ludilo) nek napiše koliko kapi čega
Mislim da je SM rekao 10+4 ili 15+4 ?
Koliko kapate za voćne arome, marelice na 10ml a koliko amarene ?
Mentol volim ali ne previše, uz ove voćne da ruknem cca 2 kapi na voćni mix 10 ml?
Unaprijed hvala svima na forumu !

P.S. napravio sam drveni nicostik od dotrajala baterije (iskoristio automatiku) i efest baterije 14500. Sam da se boja osuši pa pošaljem slike.

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 kol 2013 09:05 
Administrator

Sve je tu vise ili manje dobro jer kolicina arome zavisi od ukusa.

Mozda samo jedna sitnica:
Ako uzmes trecinu 36mg baze i razrijedis ju s dvije trecine glicerina dobit ces 12mg bazu.
Ali kad dodas aromu razrijedit ces tu bazu na 10 ili 11mg. Nacelno nije bitno jeli tekucina 10 ili 14mg, nego je bitno da nam odgovara. Ali tek toliko da se zna.

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 kol 2013 10:51 

Pa da još aroma - manje nikotina u mixu.
Ma ja sam do sad trošio 18 i 16 mg ali sam probao i 12 pa mi nije bilo neke razlike.
Idem na 12 jer mix na kraju ispadne jeftiniji - naravno. Vidjet ću s vremenom ak mi bude falilo nikotina smješat ću jače.

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 kol 2013 11:01 

oli je napisao:
Ma ja sam do sad trošio 18 i 16 mg ali sam probao i 12 pa mi nije bilo neke razlike.
Idem na 12 jer mix na kraju ispadne jeftiniji - naravno. Vidjet ću s vremenom ak mi bude falilo nikotina smješat ću jače.

to je zaista individualno a i ovisi o tvom raspoloženju (sjeti se analognih). ja sam počeo sa 24 mg evo sada sam na 8 mg ali vidim da mi manje nikotina daje nekako finiju aromu pa cu spustiti i na 4 mg. definitivno ispada jeftinije samo je šteta što kod naših trgovaca i cjena gotove tekučine nije srazmjerna količini nikotinske baze. Zato kada se dođe do ovog najbolje je početi razmišljati o tome da sam zamixaš i napraviš po svom ukusu.

ZMAX/Chi You clone/ZNA 50
Taifun GT / Taifun GT/ Taifun GT

Povratak na vrh 

Post Postano: 01 kol 2013 14:09 

oli je napisao:

Predlažem ti da napraviš 12 i 9mg tekućinu iste arome (možda čak i 6mg)
Radi u 100 % večoj bočici. Lakše i bolje će se mučkati, imaš dovoljno mjesta za "popravak" ako ti aroma/mg ne odgovaraju.
Sretno :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 kol 2013 10:58 

Molio bi ak je netko mixao RY4 sa višnjom i mentolom i marelicu sa mentolom nek kaže
kolko kapljica čega na 10 ml.
arome Fa by SM - baza 50/50 14 mg

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 kol 2013 13:23 

Nisam baš mixao u tom obliku, ali mogu ti dati neke smjernice.
Kad mixam čisti FA RY4 stavim ga 12 kapi...
Kad ga mixam s limunom ili narandžom, stavim ga 7 kapi, tako da tekućina ima duhanski šmek, a aroma limuna ili narandže dolazi do izražaja... ali ja ne volim preintenzivne arome i na fiber attyjima sam...
Vjerujem da nećeš fulati ako staviš 7-8 kapi RY4 kao nosioca i 3-4 kapi višnje, pa po potrebi dodaješ višnju. Sve ovo uopće ne vrijedi za mentol, jer meni FA mentol nažalost ne paše uopće... pa se tu moraš sam snaći...

Povratak na vrh 

[ 87 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club