sioux je napisao:
Ne čudim se, to je kod nas nažalost normano i nemam namjeru raspravljat o tržištu, formiranju cijene, vrijednosti proizvoda, znoju koji je proliven.. Ja tu vidim jedino prodavačevu maržu koja je veća od 100%. Jedan od razloga zašto i kupujem većinom vani.
Nemoj misliti da je drugacije vani.
Prije par godina kad sam napravio DME ljudima se dopao i zatrazili su ponudu na bazi 1000 kom. Kako se radi o vecoj kolicini s cijenom sam isao jako dolje. Na kraju i s takvom niskom cijenom racunica je govorila da bi DME u njemackom ducanu bio 200€. Kad su me trazili da idem s cijenom jos nize tu je bio prekid bilo kakvih pregovora.
Dobio sam i ponudu za USA trziste. Cijena koju su zahtijevali je bila tako niska da me je uopce sram spomenuti ju.
Ni kinezi nisu nista bolji. Iako izgleda drugacije renomirani trgovci kao FT i GB rade s marzom od 100%.
Hocemo o domacim ducanima? Imas neki proizvod ... jogurt ili busilicu, tak svejedno. Prvo da bi usao u ducan moras dati cca. 20 000Kn. Po proizvodu. Dalje, mjesto na polici se opet posebno placa. Ako si robu predao nekome kao sto je konzum, lovu ni neces vidjeti nego ces za sest mjeseci do godinu dana dobiti recimo smrznute krumpirice.
Ako imas srece ... ili covjeka na pravom mjestu.