Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 409 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 41  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Kuharica za pocetnike
 Post Postano: 26 kol 2013 14:47 
Moderator

PG većinom nije problem, on je "rjeđi" i lakše se sjedini sa nekom drugom tekućinom, zato su tekućine sa više PG-a znatno rijeđe, VG je "gušći" i teže se miješa sa aromom zato je bolje odmah ubaciti VG da se postepeno sjedini sa aromom, ja radim sa 100% VG i treba mi cca tri tjedna da se pomiješana tekućina sjedini kako treba.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 kol 2013 14:51 
Veliki Cezar zadarske podružnice

Koliko vidim većinom ste za to da se napravi cijela baza odmah pa ću onda popodne odmah staviti VG i pustiti da sazrije.
Za 7 dana ću probati što je ispalo od toga i treba li još čekati itd.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 kol 2013 14:57 
Moderator

Ovdje nema brzine, posebno ako radiš za sebe, ja napravim bazu, pustim je da odstoji mjesec dva i tek onda je koristim za mixanje tekućina, kada pomiješam bazu i aromu pustim najmanje tri tjedna da se sjedini, malo duže za čekati ali imam tekućine baš po svom ukusu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 kol 2013 15:22 

Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
"Sazrijevanje" nije ništa drugo nego "povezivanje", "prožimanje" pa zato ti kažem vg je bitno gušći i samim tim to ide sporije tako da što bi dobio naknadnim dodavanjem vg-a i to 2/3 od ukupne količine - samo to da se te 2/3 tj. od cijelog liquida nije dooljno "sazorilo" ...
Oko tog famoznog zrenja nisam siguran baš uvijek u korisnost dugog čekanja jer generalno voćne su mi mahom bolje nakon dan, dva nego nakon dugog čekanja (oslabe vremenom)...a broj kapi u mll je isto jako rastezljiv - jučer sam "nakapavao" neke meni nove iz ecigarete za mjeru i ide ih 50-55 u 1 mll dok je recimo VZ slično Inaweri i Fa oko 40 kapi u 1 mll, a TPA iz njihovih pipetica 70-80 kapi u 1 mll...
U zadnje vrijeme postalo je "moderno" trošiti čisti vg ...meni pg ništa ne smeta i nakon par probavanja raznih omjera mislim da ću se zadržati na 50/50 (duhanske, 18mg) a ostale, (uglavnom 12mg/mll) 60/40 do max 70/30 za vg...

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 kol 2013 15:27 
Moderator

Kako sam ja riješio "nakapavanje"

slika

Ovo su precizne inzulinske inekcije ili ih na ebay-u ima pod imenom "Plastic Nutrient Measuring Disposable Syringe For Small Animal Feeder" cca 2,5 $ za 20 komada, free posage, iz Kine.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 kol 2013 15:46 

Hvala svima na odgovorima.
Ove prve radim čisto da se upoznam malo sa cijelim ciklusom (jedno je kad čitaš a drugo kad probaš) zato sam i išao sa 5ml bočicama.
Imam par šprica pa ću kasnije dozirati sa njima, a probat ću nabaviti i ove koje ima spavle.
U svakom slučaju, važno je početi (uff kad sjetim svoja prva motanja grijača).

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 kol 2013 19:14 

Samo uredno i pedantno
Možda izgleda čudno da u početku nije toliko važno što si stavio nego da ZNAŠ što si stavio.
Ako nevalja :vom: , korigiraš ili baciš u smeće i radiš ponovo uz korekciju.
Ako valja možeš to ponoviti jer ZNAŠ.
Onda buš i ti mogel ko neki arome miksati u pivskoj čaši :sinisa:

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 kol 2013 00:18 
Administrator

Fosna je napisao:
Onda buš i ti mogel ko neki arome miksati u pivskoj čaši

:la:
Neki od nas ne stavljaju liquid na dozrijevanje nego pare odmah nakon mixanja jer je nakon tjedan ili dva tekucina bljak.
Ja pak velim da nekim tekucinama treba vremena da sazriju a nekima ne treba. Zato treba probati i jedan i drugi nacin i odluciti koji nam vise odgovara. A bar nije problem u toku dozrijevanja izvaditi par kapi za degustaciju i kontrolu da se vidi sto se dogadja s tekucinom.
Generalno, sto je vise arome u tekucini to dozrijevanje treba biti duze. Ako ima 5 kapi arome u 30ml baze, dozrijevanje traje minutu uz dobro muckanje. Ali nekim aromama to nije dovoljno nego ih treba ostaviti da odleze.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 kol 2013 09:43 

Fosna je napisao:
Samo uredno i pedantno
Možda izgleda čudno da u početku nije toliko važno što si stavio nego da ZNAŠ što si stavio.
Ako nevalja :vom: , korigiraš ili baciš u smeće i radiš ponovo uz korekciju.
Ako valja možeš to ponoviti jer ZNAŠ.
Onda buš i ti mogel ko neki arome miksati u pivskoj čaši :sinisa:

Zapisujem sve što radim i kada i u kojim količinama.

Citat:
:la:
Neki od nas ne stavljaju liquid na dozrijevanje nego pare odmah nakon mixanja jer je nakon tjedan ili dva tekucina bljak.
Ja pak velim da nekim tekucinama treba vremena da sazriju a nekima ne treba. Zato treba probati i jedan i drugi nacin i odluciti koji nam vise odgovara. A bar nije problem u toku dozrijevanja izvaditi par kapi za degustaciju i kontrolu da se vidi sto se dogadja s tekucinom.
Generalno, sto je vise arome u tekucini to dozrijevanje treba biti duze. Ako ima 5 kapi arome u 30ml baze, dozrijevanje traje minutu uz dobro muckanje. Ali nekim aromama to nije dovoljno nego ih treba ostaviti da odleze.

Eto, jučer sam dodao i VG. Primjetio sam da se nakon 24 sata boja tekućine počela lagano mijenjati.
Kako sam stavio 4 kapi arome mislim da bi bilo dobro pričekati 4-5 dana za prvo probanje :)
Za par dana javim kako je prošla prva "test vožnja".

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 kol 2013 09:47 
Administrator

ffroms je napisao:
Eto, jučer sam dodao i VG. Primjetio sam da se nakon 24 sata boja tekućine počela lagano mijenjati.
Kako sam stavio 4 kapi arome mislim da bi bilo dobro pričekati 4-5 dana za prvo probanje :)
Za par dana javim kako je prošla prva "test vožnja".

Probaj odmah, nece ti nista biti. :)

Povratak na vrh 

[ 409 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 41  Sljedeća

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club