Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 409 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 41  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Kuharica za pocetnike
 Post Postano: 23 kol 2013 22:17 
Moderator

vulja je napisao:
Dva i pol posto,reci,a ne fuliraj se:-p

Sent from ViperS

Pitao si za kapi a ne za % :D

Evo dodao sam i postotke u originalni post. :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 23 kol 2013 22:27 

1 ml arome je oko 30 kapi. A to je 10%. 2,5 posto bi bilo četvrtina toga. Recomo 7-8 kapi. To su VZ arome i to im je možda i puno. Barem za neke od njih.

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 kol 2013 08:56 

Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
Ma ne znam jel sam ja toliko drugačiji od večine vas po pitanju okusa tj količine aroma ili je nešto drugo u pitanju?? Već sam počeo sumnjati i u bazu, ali i to je kod večine vas uglavnom Kemig, kao i moja pa ne znam što bi tu moglo biti...
Ja sam prije par dana radio Islan tobaco, Old captain i F. Pipe sve VZ "superkoncentrat" 13 kapi u bazi 30/70 pg /vg i sve su mi malo slabe (def. slabije od Tihomirovih koje su mi dobre a ista aroma i 30/70 baza - samo navodno isto neka američka)
Znači u ove trebam još dodati arome (a mislim da ću se vratiti na 50/50 ili bar 40/60 jer mi djeluje da je izraženija aroma).
Nisam mjerio koliko kapi ide u mll ali morat ću danas, sutra...Inavera mi je oko 40 kapi u mll, TPA čak 70-80 iz onih njihovih pipetica a FA isto nisam mjerio jer mi je sa 10-12 kapi bilo OK...(rekao bih da će Fa biti 30-ak a VZ možda bliže 40, no to je samo gruba procjena)

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 kol 2013 13:56 

VZ traže barem 3 tjedna zrenja... Ali i arome se mijenjaju. Prije mi je 4 kapi ry4 od FA bilo dovoljno a sad ju moram staviti 12 kapi na 10 ml...

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 kol 2013 17:23 

Fosna je napisao:
10.08.2013
slika

19.08.2013
slika

24.08. proba u Palfi-ju
Uglavnom, svi tvrde da 8% mora biti previše :vom:
Igor ocjenjuje da je Max blend odličan, American blend i Jagoda preslabi (ako sam ga dobro razumio).
Spavle veli da Jagoda mora odstajati.
Za ostale nisam 100%. Mislim da su neki probali i zaključili da je previše arome, a neki su bili uvjereni u to pa nisu niti probavali :zu:
Vidio sam tamo iste tekućine sa manje arome i razlika u izgledu je prilična. Puno su manje obojene.
Nisam ih probao jer .... (a, zakaj ih nisam probao?? Jbg. trebao sam ih probati) :joj:

Esade :D , ono najbitnije. Kakve su meni koji sam osuđen da ih potrošim ili dam pajcekima :hmm:
- Prvi dojam mi je da su arome izražene onoliko koliko meni odgovara (volim više arome u tekućini) :dru:
- I probavanje za točniju ocjenu je proces kao i mješanje (na kojim wattima i na kakvom mizeru). To me još čeka.
- Kakve će biti za 15-tak dana :conf:
Za sada sam i više nego zadovoljan :ali:
Sve ćemo to lijepo zapisati uz dojmove i po potrebi u sljedećem navratu korigirati :sinisa:

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 kol 2013 17:31 

Fosna je napisao:
Fosna je napisao:
10.08.2013
slika

19.08.2013
slika

24.08. proba u Palfi-ju
Uglavnom, svi tvrde da 8% mora biti previše :vom:
Igor ocjenjuje da je Max blend odličan, American blend i Jagoda preslabi (ako sam ga dobro razumio).
Spavle veli da Jagoda mora odstajati.
Za ostale nisam 100%. Mislim da su neki probali i zaključili da je previše arome, a neki su bili uvjereni u to pa nisu niti probavali :zu:
Vidio sam tamo iste tekućine sa manje arome i razlika u izgledu je prilična. Puno su manje obojene.
Nisam ih probao jer .... (a, zakaj ih nisam probao?? Jbg. trebao sam ih probati) :joj:

Esade :D , ono najbitnije. Kakve su meni koji sam osuđen da ih potrošim ili dam pajcekima :hmm:
- Prvi dojam mi je da su arome izražene onoliko koliko meni odgovara (volim više arome u tekućini) :dru:
- I probavanje za točniju ocjenu je proces kao i mješanje (na kojim wattima i na kakvom mizeru). To me još čeka.
- Kakve će biti za 15-tak dana :conf:
Za sada sam i više nego zadovoljan :ali:
Sve ćemo to lijepo zapisati uz dojmove i po potrebi u sljedećem navratu korigirati :sinisa:

Fosna radiš tekućine za sebe, a ne za druge. Bitno je da sebi udovoljiš kako tebi paše i peri!!!! U parenju je ionako sve subjektivno

Ako ne razumiješ neku riječ u tehničkom tekstu, ignoriraj je. Tekst će imati smisla i bez nje.

Povratak na vrh 

Post Postano: 24 kol 2013 17:33 

spavle je napisao:
Današnji Mix :

Sada treba samo čekati ...

E to ja zovem uredan posao :brav:
Stara garda koja arome miksa u pivskoj čaši :hamm: se možda smije ali nema boljeg od ovakvog početka :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 kol 2013 11:33 
Veliki Cezar zadarske podružnice

Eto i mene u miksanju :)
Jučer sam napravio prve dvije bočice od 5ml s time da sam stavio Hangsen PG 36mg (1/3) i u to kapnuo 4 kapi arome i stavio da se "bruda" (sazrije). Danas ću pustiti da se malo provjetri i još malo promučkati. Tako ću par dana raditi a onda dodati VG od Kemiga (oko 2/3).
Za sljedeću nedjelju ih planiram probati pa da vidim kako je to prošlo (valjda će biti dovoljno da sazriju).
Arome su Virginia od ecigarete.hr i Jagoda od ego2.pl.
Dakle miks od sve i svačega :)
Još su mi ostale 3 arome od Inaware koje ću probati naknadno kada vidim kako mi je prošlo sa ovim.

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 kol 2013 12:50 

Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
ffroms je napisao:
Eto i mene u miksanju :)
Jučer sam napravio prve dvije bočice od 5ml s time da sam stavio Hangsen PG 36mg (1/3) i u to kapnuo 4 kapi arome i stavio da se "bruda" (sazrije). Danas ću pustiti da se malo provjetri i još malo promučkati. Tako ću par dana raditi a onda dodati VG od Kemiga (oko 2/3).
Z.

...a što nisi odmah bazu napravio do kraja ...sad ćeš par dana mučkati tu 1/3 liquida a onda pred probavanje dodati vg (dvostruko više) ... jedino ako ćeš opet mučkati i čekati da onda i to dozori...ali zašto??? ako je razlog što kao pg bolje "otapa" aromu - nije baš logično puno kasnije dodavati vg jer ovaj "problematičniji" dio će imati puno manje vremena za prožimanje...
a vjetrenje??? ...od čega - alkohol u aromi ili ???
...ukratko dodaj taj VG sada pa onda mučkaj i čekaj koliko si naumio...

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 kol 2013 14:43 
Veliki Cezar zadarske podružnice

Thanks na odgovoru.
Kao što sam napisao, ovo je prvo miksanje. Ne znam ni kakva je baza kao ni aroma pa ću zato staviti malo da se prozrači.
Točno je što si napisao, ostavio sam PG i aromu da se bolje povežu pa onda dodati VG. Mislim da to neće utjecati na cijelu proceduru ali sam išao ziheraški pa ono što je provjereno (da PG bolje veže aromu) pa lako poslije dodam VG po potrebi.
Mislio sam ostaviti ovu PG+aromu 1-2 dana, a onda dodati VG i ostaviti još 2-3 dana sve skupa. Tada bi trebalo sazrijeti kako treba.

Povratak na vrh 

[ 409 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 41  Sljedeća

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club