| Autor |
Poruka |
|
Forrest
|
Naslov: Re: Mix Postano: 15 svi 2013 10:09 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
|
MadMax, vidim da si izmjerio i ti svoje kapi i dobio sličan podatak mome (40-45 kapi u 1mll) Ja FA obično probam sa 10 kapi pa dalje idem na 12 pa na 15 što mi je oko dobro (volim jače arome) ali Inawera su mi bile prve arome i priča za sebe dodavao sam po malo pa došao i do 30 kapi što mi je izgledalo puno previše (tada sam mislio da je 22-25 kapi = 1 mll) a aroma i dalje slaba (borovnica, naranča) pa sam digao ruke od njih. Poslije sam opet pokušao sa još nekim In. aromama koje su se ipak solidno osjetile na 25-30 kapi a neke i dalje nikakve dok su FA generalno dosta jake sa bitno manjim udjelima (čini mi se da mi treba koja kap više ako je vg udio bitno veći tj usporedb pg/vg 70/30 i pg/vg 20/80)
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Mix Postano: 15 svi 2013 10:36 |
|
|
Forrest je napisao: MadMax, vidim da si izmjerio i ti svoje kapi i dobio sličan podatak mome (40-45 kapi u 1mll) Ja FA obično probam sa 10 kapi pa dalje idem na 12 pa na 15 što mi je oko dobro (volim jače arome) ali Inawera su mi bile prve arome i priča za sebe dodavao sam po malo pa došao i do 30 kapi što mi je izgledalo puno previše (tada sam mislio da je 22-25 kapi = 1 mll) a aroma i dalje slaba (borovnica, naranča) pa sam digao ruke od njih. Poslije sam opet pokušao sa još nekim In. aromama koje su se ipak solidno osjetile na 25-30 kapi a neke i dalje nikakve dok su FA generalno dosta jake sa bitno manjim udjelima (čini mi se da mi treba koja kap više ako je vg udio bitno veći tj usporedb pg/vg 70/30 i pg/vg 20/80) evo nakon par mj. parenja i korištenja pg/vg u raznim kombinacijama....svatio sam da sam alergican na pg (sušenje usta, peckanje, izbijanje akni itd) prelaskom na velvet cloud 80%vg i 20%vode...pojave su nestale...ali sam vidio da arome u vg manje dolaze do izražaja....jer bi onda trebao dodat koju kap više arome na 10ml tekucine...inace koristim od FA 14 do 18 kapi na 10ml!!!!!
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
maxi974
|
Naslov: Re: Mix Postano: 15 svi 2013 14:00 |
|
|
Forrest je napisao: MadMax, vidim da si izmjerio i ti svoje kapi i dobio sličan podatak mome (40-45 kapi u 1mll) Ja FA obično probam sa 10 kapi pa dalje idem na 12 pa na 15 što mi je oko dobro (volim jače arome) ali Inawera su mi bile prve arome i priča za sebe dodavao sam po malo pa došao i do 30 kapi što mi je izgledalo puno previše (tada sam mislio da je 22-25 kapi = 1 mll) a aroma i dalje slaba (borovnica, naranča) pa sam digao ruke od njih. Poslije sam opet pokušao sa još nekim In. aromama koje su se ipak solidno osjetile na 25-30 kapi a neke i dalje nikakve dok su FA generalno dosta jake sa bitno manjim udjelima (čini mi se da mi treba koja kap više ako je vg udio bitno veći tj usporedb pg/vg 70/30 i pg/vg 20/80) Forrest to što si napisao za FA arome da pocneš sa deset kapi, na koliko ml, 10? ja sam stavljao po nekoj FA tablici 8 kapi što bi trebalo po njihovom bit oko 3% ali niš na tome ne osjetim, skroz slabo se u pozadini nešto naslucuje...
|
|
 |
|
 |
|
Forrest
|
Naslov: Re: Mix Postano: 15 svi 2013 15:10 |
|
Pridružen: 29 stu 2012 13:48 Postovi: 692 Lokacija: NA ... 45-29-20,15 ..................... 18-06-01,65
|
Ne znam što bih ti rekao osim dodaj još koju kap pa probaj...i tako to... Spomenuo sam ovdje i svoje prve pokušaje sa Inawerom gdje sam od 10 došao do 30kapi i bilo mi i dalje bljutavo (ali prekinuo dodavanje i jedno vrijeme uopće mućkanje jer sam mislio tada da sam stavio 12-13% (sada znam da je to bilo podnošljivih 7-8%) i da ako ni tada ne valja da je nešto do mene - ili kako su me neki tada uvjerili do baze (pa sam uzeo i 2X 100 mll FA baze od Siniše ali sada bih ipak rekao da nešto malo ima i do baze ali prvenstveno sve te arome prilično variraju jačinom pa sve preporuke uvažavam ali jedini pravi recept dolazi iskustvom (ja sam još vrlo slab u tome, odnosno nezadovoljan učinjenim pa uz hrpe aroma i ostalog potrebnog za mixanje što mi čuči u podrumskom hladnjaku ipak veći dio poparenog liquida kupim od naših majstora) Zato sam neki dan i načeo temu o "čarobnjačkim" dodacima jer mislim da možda nešto takvog bilo dodano još u bazu ili gotovu tekućinu odlučuje o onim nijansama što odvaja dobru (da ne kažem odličnu) od parljive tekućine ... (fali mi ona "jedna žlica vegete") 
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Mix Postano: 15 svi 2013 15:50 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
medo0504 je napisao: evo nakon par mj. parenja i korištenja pg/vg u raznim kombinacijama....svatio sam da sam alergican na pg (sušenje usta, peckanje, izbijanje akni itd) prelaskom na velvet cloud 80%vg i 20%vode...pojave su nestale... Dobro nisi bas alergican, to je reakcija na PG. Alergija je nesto puno teze. 
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Mix Postano: 15 svi 2013 16:51 |
|
|
Kinta je napisao: medo0504 je napisao: evo nakon par mj. parenja i korištenja pg/vg u raznim kombinacijama....svatio sam da sam alergican na pg (sušenje usta, peckanje, izbijanje akni itd) prelaskom na velvet cloud 80%vg i 20%vode...pojave su nestale... Dobro nisi bas alergican, to je reakcija na PG. Alergija je nesto puno teze.  ok!!! Nije alergija...krivo sam se izrazio....ali sa vg nemam tih reakcija i nekako su mi arome slabije...jel bi trebao malo pojacat arome u mixevima?
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Mix Postano: 15 svi 2013 17:20 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
medo0504 je napisao: ok!!! Nije alergija...krivo sam se izrazio....ali sa vg nemam tih reakcija i nekako su mi arome slabije...jel bi trebao malo pojacat arome u mixevima? 14-18 kapi na 10ml je jako puno, po svemu sudeci imas problema s opremom. Makar svi smo mi razliciti pa je lako moguce da ti organizam trazi vecu kolicinu arome.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Mix Postano: 15 svi 2013 21:15 |
|
|
Kinta je napisao: medo0504 je napisao: ok!!! Nije alergija...krivo sam se izrazio....ali sa vg nemam tih reakcija i nekako su mi arome slabije...jel bi trebao malo pojacat arome u mixevima? 14-18 kapi na 10ml je jako puno, po svemu sudeci imas problema s opremom. Makar svi smo mi razliciti pa je lako moguce da ti organizam trazi vecu kolicinu arome. pa neznam...možda da pricekam koji dan da sve legne kako treba....oprema mi radi super...mislim da mi nije do toga...kad sam poceo koristit vg mislio sam da je previše gusto ali nije...ne štopa mi se...bumo vidli za koji dan
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
MadMax84
|
Naslov: Re: Mix Postano: 20 svi 2013 17:07 |
|
|
|
dali je netko mučkao FA Vape Wizard i karamelu? koliko se stavlja i kakve su arome?
|
|
 |
|
 |
|
Majka
|
Naslov: Re: Mix Postano: 20 svi 2013 17:32 |
|
|
MadMax84 je napisao: dali je netko mučkao FA Vape Wizard i karamelu? koliko se stavlja i kakve su arome? samo ce ti ugusiti karamelu
_________________ Ako ikad budemo išli u zatvor zbog ilegalnog skidanja muzike, volio bih da nas razvrstaju po žanrovima...
|
|
 |
|
 |