|
.
Sada je: 30 tra 2026 11:25. | Zadnji put si ovdje bio: 30 tra 2026 11:25. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: Mix Postano: 11 svi 2013 14:12 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
A i taj FA postotak s njihovih stranica je v mudima. Virginia tko ju podnese preko 1% taj može kamenje jesti. Meni je i 4 kapi previše...
Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: Mix Postano: 11 svi 2013 14:28 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Corto_1973 je napisao: A i taj FA postotak s njihovih stranica je v mudima. Virginia tko ju podnese preko 1% taj može kamenje jesti. Meni je i 4 kapi previše...
Radi se o maksimalno preporucenoj koncentraciji, meni odgovara otprilike nesto manje od pola toga.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
spavle
|
Naslov: Re: Mix Postano: 11 svi 2013 19:22 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
Ajmo opet .... potrebna količina arome ovisi o: PG/VG omjeru kvaliteti PG/VG-a tipu mizerabroju namotaja grijača naponu i unutrašnjem otporu baterija ... i ja sam se na kraju uvjerio da za svoje setupe moraš slagati svoje arome 
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
doktor_no_7
|
Naslov: Re: Mix Postano: 12 svi 2013 01:02 |
|
|
spavle je napisao: i ja sam se na kraju uvjerio da za svoje setupe moraš slagati svoje arome  Živa istina. Odnosno, drugačije rečeno, kada se samostalno mixa nova e-tekućina, to bi se trebalo raditi uz konstantne ostale parametre: ista baterija istog napona, isti cart/aty istog otpora, ista baza iste jačine, isti omjer PG/VG, ista aroma, ista kapaljka (bočica, pipeta, šprica). Prema mom iskustvu, osim što moraju biti konstantni, nije toliko bitno kakvi su ti početni parametri, odnosno dovoljno je dobar bilo koji setup, pa čak i bilo koja baza. Nešto bitniji je omjer PG/VG jer je kudikamo lakše ugoditi aromu na PG bazama (70% i više). Najvažnija je sama aroma i tu bi zaista za početak trebalo koristiti samo provjerene arome, poput FlavourArt-ovih. Kada se jednom tekućina ugodi na pravi omjer arome, onda je lako mijenjati sve te parametre u želji daljnjeg poboljšanja užitka parenja. Ali općenito, nema univerzalnog sistema i recepta, već to svatko treba prilagoditi sebi. Tko želi univerzalni recept neka kupuje gotove tekućine.
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: Mix Postano: 12 svi 2013 01:32 |
|
|
doktor_no_7 je napisao: spavle je napisao: i ja sam se na kraju uvjerio da za svoje setupe moraš slagati svoje arome  Živa istina. Odnosno, drugačije rečeno, kada se samostalno mixa nova e-tekućina, to bi se trebalo raditi uz konstantne ostale parametre: ista baterija istog napona, isti cart/aty istog otpora, ista baza iste jačine, isti omjer PG/VG, ista aroma, ista kapaljka (bočica, pipeta, šprica). Prema mom iskustvu, osim što moraju biti konstantni, nije toliko bitno kakvi su ti početni parametri, odnosno dovoljno je dobar bilo koji setup, pa čak i bilo koja baza. Nešto bitniji je omjer PG/VG jer je kudikamo lakše ugoditi aromu na PG bazama (70% i više). Najvažnija je sama aroma i tu bi zaista za početak trebalo koristiti samo provjerene arome, poput FlavourArt-ovih. Kada se jednom tekućina ugodi na pravi omjer arome, onda je lako mijenjati sve te parametre u želji daljnjeg poboljšanja užitka parenja. Ali općenito, nema univerzalnog sistema i recepta, već to svatko treba prilagoditi sebi. Tko želi univerzalni recept neka kupuje gotove tekućine. Ko ti kaze da su gotove tekucine konstantne kvalitete ? 
|
 |
|
doktor_no_7
|
Naslov: Re: Mix Postano: 12 svi 2013 02:00 |
|
|
Ništa nije konstantno, sve je relativno. Ali u životu neke stvari moraš proglasiti konstantama, jer u suprotnom nikada do nijednog zaključka ne bi mogao doći. Pun sam mudrosti, ko go.no vitamina. 
|
|
 |
|
 |
|
MadMax84
|
Naslov: Re: Mix Postano: 14 svi 2013 21:26 |
|
|
|
Koliko FA arome višnje i karamele stavljate? ja sam stavio 5% višnje na PG 50% - VG 50% i nevalja mi a vidim da bi trebalo ic najvise 3% višnje
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Mix Postano: 14 svi 2013 21:36 |
|
|
MadMax84 je napisao: Koliko FA arome višnje i karamele stavljate? ja sam stavio 5% višnje na PG 50% - VG 50% i nevalja mi a vidim da bi trebalo ic najvise 3% višnje Ako pricas o amareni ja stavim 20 kapi i odlicno je. I inace pretjerujem sa aromama ali probaj 
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
|
MadMax84
|
Naslov: Re: Mix Postano: 14 svi 2013 21:55 |
|
|
damirdjg je napisao: MadMax84 je napisao: Koliko FA arome višnje i karamele stavljate? ja sam stavio 5% višnje na PG 50% - VG 50% i nevalja mi a vidim da bi trebalo ic najvise 3% višnje Ako pricas o amareni ja stavim 20 kapi i odlicno je. I inace pretjerujem sa aromama ali probaj  kolko tvojih kapi je 1ml? moja kapalica je 45kapi 1ml , stavio sam i ja 20kapi na 10ml pa mi nije dobro, koliko pg i vg koristis i koliko cekas da odstoji tekucina?
|
|
 |
|
 |
|
damirdjg
|
Naslov: Re: Mix Postano: 14 svi 2013 23:10 |
|
|
MadMax84 je napisao: damirdjg je napisao: MadMax84 je napisao: Koliko FA arome višnje i karamele stavljate? ja sam stavio 5% višnje na PG 50% - VG 50% i nevalja mi a vidim da bi trebalo ic najvise 3% višnje Ako pricas o amareni ja stavim 20 kapi i odlicno je. I inace pretjerujem sa aromama ali probaj  kolko tvojih kapi je 1ml? moja kapalica je 45kapi 1ml , stavio sam i ja 20kapi na 10ml pa mi nije dobro, koliko pg i vg koristis i koliko cekas da odstoji tekucina? Znaci pricam o orginalnoj bocici arome ,ne znam koliko je kapi jedan ml. Nisam probao prvi dan ali mi je drugi vec ok. Od Fa 20 kapi stavljam i jagodu i vaniliju. Nesto manje za mentu.Tekucina je 50/50 obicno. To 45 kapi za ml mi je nekako previse. Te postotke koje oni stavljaju su okvirni a ukus svvakoga od nas je razlicit. Igraj se i experimentiraj 
_________________ I NOGA U GUZICU JE KORAK NAPRIJED...
|
|
 |
|
 |
Sada je: 30 tra 2026 11:25. | Zadnji put si ovdje bio: 30 tra 2026 11:25. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |