Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 87 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Mix
 Post Postano: 11 svi 2013 14:12 

A i taj FA postotak s njihovih stranica je v mudima. Virginia tko ju podnese preko 1% taj može kamenje jesti. Meni je i 4 kapi previše...

Sent from my U8650-1 using Tapatalk 2

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 svi 2013 14:28 
Administrator

Corto_1973 je napisao:
A i taj FA postotak s njihovih stranica je v mudima. Virginia tko ju podnese preko 1% taj može kamenje jesti. Meni je i 4 kapi previše...

Radi se o maksimalno preporucenoj koncentraciji, meni odgovara otprilike nesto manje od pola toga.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 svi 2013 19:22 
Moderator

Ajmo opet .... :angry_shake:

potrebna količina arome ovisi o:

PG/VG omjeru
kvaliteti PG/VG-a
tipu mizera
broju namotaja grijača
naponu i unutrašnjem otporu baterija
...

i ja sam se na kraju uvjerio da za svoje setupe moraš slagati svoje arome :uzi:

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 svi 2013 01:02 

spavle je napisao:

Živa istina.
Odnosno, drugačije rečeno, kada se samostalno mixa nova e-tekućina, to bi se trebalo raditi uz konstantne ostale parametre: ista baterija istog napona, isti cart/aty istog otpora, ista baza iste jačine, isti omjer PG/VG, ista aroma, ista kapaljka (bočica, pipeta, šprica).
Prema mom iskustvu, osim što moraju biti konstantni, nije toliko bitno kakvi su ti početni parametri, odnosno dovoljno je dobar bilo koji setup, pa čak i bilo koja baza. Nešto bitniji je omjer PG/VG jer je kudikamo lakše ugoditi aromu na PG bazama (70% i više). Najvažnija je sama aroma i tu bi zaista za početak trebalo koristiti samo provjerene arome, poput FlavourArt-ovih.
Kada se jednom tekućina ugodi na pravi omjer arome, onda je lako mijenjati sve te parametre u želji daljnjeg poboljšanja užitka parenja.
Ali općenito, nema univerzalnog sistema i recepta, već to svatko treba prilagoditi sebi. Tko želi univerzalni recept neka kupuje gotove tekućine.

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 svi 2013 01:32 

doktor_no_7 je napisao:
spavle je napisao:

Živa istina.
Odnosno, drugačije rečeno, kada se samostalno mixa nova e-tekućina, to bi se trebalo raditi uz konstantne ostale parametre: ista baterija istog napona, isti cart/aty istog otpora, ista baza iste jačine, isti omjer PG/VG, ista aroma, ista kapaljka (bočica, pipeta, šprica).
Prema mom iskustvu, osim što moraju biti konstantni, nije toliko bitno kakvi su ti početni parametri, odnosno dovoljno je dobar bilo koji setup, pa čak i bilo koja baza. Nešto bitniji je omjer PG/VG jer je kudikamo lakše ugoditi aromu na PG bazama (70% i više). Najvažnija je sama aroma i tu bi zaista za početak trebalo koristiti samo provjerene arome, poput FlavourArt-ovih.
Kada se jednom tekućina ugodi na pravi omjer arome, onda je lako mijenjati sve te parametre u želji daljnjeg poboljšanja užitka parenja.
Ali općenito, nema univerzalnog sistema i recepta, već to svatko treba prilagoditi sebi. Tko želi univerzalni recept neka kupuje gotove tekućine.

Ko ti kaze da su gotove tekucine konstantne kvalitete ? :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 svi 2013 02:00 

Ništa nije konstantno, sve je relativno.
Ali u životu neke stvari moraš proglasiti konstantama, jer u suprotnom nikada do nijednog zaključka ne bi mogao doći.

Pun sam mudrosti, ko go.no vitamina. :vom:

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 svi 2013 21:26 

Koliko FA arome višnje i karamele stavljate? ja sam stavio 5% višnje na PG 50% - VG 50% i nevalja mi a vidim da bi trebalo ic najvise 3% višnje

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 svi 2013 21:36 

MadMax84 je napisao:
Koliko FA arome višnje i karamele stavljate? ja sam stavio 5% višnje na PG 50% - VG 50% i nevalja mi a vidim da bi trebalo ic najvise 3% višnje

Ako pricas o amareni ja stavim 20 kapi i odlicno je. I inace pretjerujem sa aromama ali probaj :)

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 svi 2013 21:55 

damirdjg je napisao:
MadMax84 je napisao:

Ako pricas o amareni ja stavim 20 kapi i odlicno je. I inace pretjerujem sa aromama ali probaj :)

kolko tvojih kapi je 1ml? moja kapalica je 45kapi 1ml , stavio sam i ja 20kapi na 10ml pa mi nije dobro, koliko pg i vg koristis i koliko cekas da odstoji tekucina?

Povratak na vrh 

Post Postano: 14 svi 2013 23:10 

MadMax84 je napisao:
damirdjg je napisao:
MadMax84 je napisao:

kolko tvojih kapi je 1ml? moja kapalica je 45kapi 1ml , stavio sam i ja 20kapi na 10ml pa mi nije dobro, koliko pg i vg koristis i koliko cekas da odstoji tekucina?

Znaci pricam o orginalnoj bocici arome ,ne znam koliko je kapi jedan ml. Nisam probao prvi dan ali mi je drugi vec ok. Od Fa 20 kapi stavljam i jagodu i vaniliju. Nesto manje za mentu.Tekucina je 50/50 obicno. To 45 kapi za ml mi je nekako previse. Te postotke koje oni stavljaju su okvirni a ukus svvakoga od nas je razlicit. Igraj se i experimentiraj :)

Povratak na vrh 

[ 87 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeća

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club