|
.
Sada je: 30 tra 2026 13:15. | Zadnji put si ovdje bio: 30 tra 2026 13:15. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
Cube
|
Naslov: Re: pomoc oko steepa Postano: 11 stu 2015 14:23 |
|
Pridružen: 04 tra 2013 18:55 Postovi: 315 Lokacija: Zagreb - Dubrava
|
|
I ja dosta radim sa TPA i ono kaj sam naučil (a za moj osobni gušt i primjenu) je:
1. Od preporučenih postotaka smanji za 1-2% - MANJE JE VIŠE 2. Mućkam dnevno, provjetrim samo jednom tokom cijelog vremena steepanja 3. Svaka, ali baš svaka tekućina mi stoji bar 2 tjedna 4. Radim veće količine (50 ml+), nekako su mi tekućine punije, slađe i bez kemije ako radim veće količine nego po 10 ml
Eto, za sada moje skromno iskustvo
Ak si u blizini Dubrave u ZGB voljan sam ti i demonstrirati uživo....
|
 |
|
branko1305
|
Naslov: Re: pomoc oko steepa Postano: 11 stu 2015 14:39 |
|
|
vjerovatno sam zaj... oko kolicine arome jer na netu je pisalo 10-15% i apsolutno nisam nista osjetio pa sam stavio 20% na 50ml tekucine. kakav bi tvoj savjet u ovoj trenutnoj fazi bio znaci 5 dana stoji, svaki dan muckam,provjetravam na 2h,mozda i malo vise i radim kupku... i dalje taj parfem ne odlazi. dal bi bilo sad dobro da zatvorim i ne otvaram ih slijedecih tjedan dana uz povremeno muckanje, ili da radim nesto sasvim drugacije? hvala na pomoci ja sam na sasvim drugom djelu grada od dubrave,al hvala na pomoci 
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: pomoc oko steepa Postano: 11 stu 2015 14:54 |
|
|
|
Ovako, ja svoje tekućine od tpa nisam provjetravao, nema ni potrebe, baza nije alkoholna, sad za tu jabuku neznam. Tpa arome uglavnom mješam na 3-5%, s time kad ne znam koliko treba stavit, stavim 5% pa povećavam/smanjujemm. E sad, svatko od nas, kad kupuje aromu nekog voća, ima pretpostavku u glavi kakav bi okus to trebalo imat, i prema toj pretpostavci, vidimo iz smješane tekućine da li je to približno to ili nije. Ako nije, tražimo dalje. Jabuka kao takva, ti, ja i mi svi oćemo imat okus jabuke kao da ju zagrizeš, ali najčešće dobiješ aromu jabuke koja bude u Fis, To i sl. voćnim sokovima. Isto sa grožđem, i ostalim voćem.
_________________ Vandyvbape pulse + Zlide top jer - ne da mi se 
|
|
 |
|
 |
|
Cube
|
Naslov: Re: pomoc oko steepa Postano: 11 stu 2015 15:21 |
|
|
branko1305 je napisao: vjerovatno sam zaj... oko kolicine arome jer na netu je pisalo 10-15% i apsolutno nisam nista osjetio pa sam stavio 20% na 50ml tekucine. kakav bi tvoj savjet u ovoj trenutnoj fazi bio znaci 5 dana stoji, svaki dan muckam,provjetravam na 2h,mozda i malo vise i radim kupku... i dalje taj parfem ne odlazi. dal bi bilo sad dobro da zatvorim i ne otvaram ih slijedecih tjedan dana uz povremeno muckanje, ili da radim nesto sasvim drugacije? hvala na pomoci ja sam na sasvim drugom djelu grada od dubrave,al hvala na pomoci  Jeeeeez 20% majko mila, pa nije ni cudo. Dakle slobodno udari tu tekucinu na pola s cistom bazom. Naravno da nisi osjetio jer si nestrpljiv. Dakle napravi ovak za probu.... 0.8 ml arome + 9.2 ml baze u bocicu od 10 ml. Nikakvo provjetravanje i kupanje, samo je promuckaj jednom dnevno. Probaj nakon 14 dana. Ako ti ne bude pasalo ili bilo preslabo dodaj jos 0.2 ml arome i muckaj jos 5 dana pa probaj. Obavezno zapisuj, kad dodjes do onog kaj ti je fino, to je tvoj omjer i za ubuduce znas. S liquidom nema na brzinu.
|
 |
|
branko1305
|
Naslov: Re: pomoc oko steepa Postano: 11 stu 2015 15:59 |
|
|
Cube je napisao: branko1305 je napisao: vjerovatno sam zaj... oko kolicine arome jer na netu je pisalo 10-15% i apsolutno nisam nista osjetio pa sam stavio 20% na 50ml tekucine. kakav bi tvoj savjet u ovoj trenutnoj fazi bio znaci 5 dana stoji, svaki dan muckam,provjetravam na 2h,mozda i malo vise i radim kupku... i dalje taj parfem ne odlazi. dal bi bilo sad dobro da zatvorim i ne otvaram ih slijedecih tjedan dana uz povremeno muckanje, ili da radim nesto sasvim drugacije? hvala na pomoci ja sam na sasvim drugom djelu grada od dubrave,al hvala na pomoci  Jeeeeez 20% majko mila, pa nije ni cudo. Dakle slobodno udari tu tekucinu na pola s cistom bazom. Naravno da nisi osjetio jer si nestrpljiv. Dakle napravi ovak za probu.... 0.8 ml arome + 9.2 ml baze u bocicu od 10 ml. Nikakvo provjetravanje i kupanje, samo je promuckaj jednom dnevno. Probaj nakon 14 dana. Ako ti ne bude pasalo ili bilo preslabo dodaj jos 0.2 ml arome i muckaj jos 5 dana pa probaj. Obavezno zapisuj, kad dodjes do onog kaj ti je fino, to je tvoj omjer i za ubuduce znas. S liquidom nema na brzinu. aromu sam potrosio tako da je nemrem dodati ostalo je oko 35ml tekucine (aroma+baza zmiksano), po tebi, bilo bi ok dodat sad jos baze od 17ml (baza je 0 nic.) dal bi je to previse razrijedilo ili da ostavim otvorenu bocu te na temelju toga aroma ce ishlapiti?
|
|
 |
|
 |
|
Cube
|
Naslov: Re: pomoc oko steepa Postano: 11 stu 2015 16:47 |
|
|
|
Dodaj 30ml baze (ak je ovo na 20%) i mućkaj.... Ne trebaš provjetravat niš.
|
 |
|
sin93
|
Naslov: Re: pomoc oko steepa Postano: 11 stu 2015 16:57 |
|
Pridružen: 24 lis 2014 12:53 Postovi: 701 Lokacija: Otok. Vinkovci
|
|
nez za zelenu jabuku ali neke arome su sami parfem, npr Bubble Gum meni stoji eo 3-4 tjedna i svaki par dana ju ostavim otvorenu preko noči i svejedno je tako, stavio sam neki 1ml na 30ml baze pa sam opet rezo u 10ml 8ml baze + 2ml te gotove tekučine i meni je to opet parfem ali bez okusa sad.. ali sve tpa mješam na neki 5%, neki dan sam zamutio Raspbery (malinu, nez kako se piše) na 5%, nakon 3 dana slaba, dodo još 5% sad je ok. RY4 sam na 10ml stavio 10kapi nez koliko je to %, nije mi se dalo računat, još ga nisam probo.. neki tjedan dana
_________________ 88 Živio drug Staljin
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: pomoc oko steepa Postano: 11 stu 2015 17:04 |
|
|
|
... i nisi napisao koji omjer PG/VG je u bazi. Ako ima PG-a u bazi 30 i više %, steepanje voćnih tekućina nije potrebno duže od par dana
|
|
 |
|
 |
|
branko1305
|
Naslov: Re: pomoc oko steepa Postano: 11 stu 2015 17:08 |
|
|
|
svaki put miksam na 50/50
|
|
 |
|
 |
|
buje3000
|
Naslov: Re: pomoc oko steepa Postano: 11 stu 2015 17:41 |
|
|
|
onda su voćne dobre drugi dan do tjedan dana, kako koja
|
|
 |
|
 |
Sada je: 30 tra 2026 13:15. | Zadnji put si ovdje bio: 30 tra 2026 13:15. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 1 gost. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |