Forum    FAQ

.

Početna » Liquid

[ 21 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: pomoc oko steepa
 Post Postano: 11 stu 2015 14:23 

I ja dosta radim sa TPA i ono kaj sam naučil (a za moj osobni gušt i primjenu) je:

1. Od preporučenih postotaka smanji za 1-2% - MANJE JE VIŠE
2. Mućkam dnevno, provjetrim samo jednom tokom cijelog vremena steepanja
3. Svaka, ali baš svaka tekućina mi stoji bar 2 tjedna
4. Radim veće količine (50 ml+), nekako su mi tekućine punije, slađe i bez kemije ako radim veće količine nego po 10 ml

Eto, za sada moje skromno iskustvo

Ak si u blizini Dubrave u ZGB voljan sam ti i demonstrirati uživo....

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 stu 2015 14:39 

vjerovatno sam zaj... oko kolicine arome jer na netu je pisalo 10-15% i apsolutno nisam nista osjetio pa sam stavio 20% na 50ml tekucine.
kakav bi tvoj savjet u ovoj trenutnoj fazi bio znaci 5 dana stoji, svaki dan muckam,provjetravam na 2h,mozda i malo vise i radim kupku... i dalje taj parfem ne odlazi.
dal bi bilo sad dobro da zatvorim i ne otvaram ih slijedecih tjedan dana uz povremeno muckanje, ili da radim nesto sasvim drugacije?
hvala na pomoci

ja sam na sasvim drugom djelu grada od dubrave,al hvala na pomoci :hug:

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 stu 2015 14:54 

Ovako, ja svoje tekućine od tpa nisam provjetravao, nema ni potrebe, baza nije alkoholna, sad za tu jabuku neznam. Tpa arome uglavnom mješam na 3-5%, s time kad ne znam koliko treba stavit, stavim 5% pa povećavam/smanjujemm. E sad, svatko od nas, kad kupuje aromu nekog voća, ima pretpostavku u glavi kakav bi okus to trebalo imat, i prema toj pretpostavci, vidimo iz smješane tekućine da li je to približno to ili nije. Ako nije, tražimo dalje. Jabuka kao takva, ti, ja i mi svi oćemo imat okus jabuke kao da ju zagrizeš, ali najčešće dobiješ aromu jabuke koja bude u Fis, To i sl. voćnim sokovima. Isto sa grožđem, i ostalim voćem.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 stu 2015 15:21 

branko1305 je napisao:
vjerovatno sam zaj... oko kolicine arome jer na netu je pisalo 10-15% i apsolutno nisam nista osjetio pa sam stavio 20% na 50ml tekucine.
kakav bi tvoj savjet u ovoj trenutnoj fazi bio znaci 5 dana stoji, svaki dan muckam,provjetravam na 2h,mozda i malo vise i radim kupku... i dalje taj parfem ne odlazi.
dal bi bilo sad dobro da zatvorim i ne otvaram ih slijedecih tjedan dana uz povremeno muckanje, ili da radim nesto sasvim drugacije?
hvala na pomoci

Jeeeeez 20% majko mila, pa nije ni cudo. Dakle slobodno udari tu tekucinu na pola s cistom bazom.

Naravno da nisi osjetio jer si nestrpljiv. Dakle napravi ovak za probu....

0.8 ml arome + 9.2 ml baze u bocicu od 10 ml. Nikakvo provjetravanje i kupanje, samo je promuckaj jednom dnevno. Probaj nakon 14 dana. Ako ti ne bude pasalo ili bilo preslabo dodaj jos 0.2 ml arome i muckaj jos 5 dana pa probaj.

Obavezno zapisuj, kad dodjes do onog kaj ti je fino, to je tvoj omjer i za ubuduce znas. S liquidom nema na brzinu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 stu 2015 15:59 

Cube je napisao:
branko1305 je napisao:
hvala na pomoci

Jeeeeez 20% majko mila, pa nije ni cudo. Dakle slobodno udari tu tekucinu na pola s cistom bazom.

Naravno da nisi osjetio jer si nestrpljiv. Dakle napravi ovak za probu....

0.8 ml arome + 9.2 ml baze u bocicu od 10 ml. Nikakvo provjetravanje i kupanje, samo je promuckaj jednom dnevno. Probaj nakon 14 dana. Ako ti ne bude pasalo ili bilo preslabo dodaj jos 0.2 ml arome i muckaj jos 5 dana pa probaj.

Obavezno zapisuj, kad dodjes do onog kaj ti je fino, to je tvoj omjer i za ubuduce znas. S liquidom nema na brzinu.

aromu sam potrosio tako da je nemrem dodati :oops:

ostalo je oko 35ml tekucine (aroma+baza zmiksano), po tebi, bilo bi ok dodat sad jos baze od 17ml (baza je 0 nic.)
dal bi je to previse razrijedilo ili da ostavim otvorenu bocu te na temelju toga aroma ce ishlapiti?

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 stu 2015 16:47 

Dodaj 30ml baze (ak je ovo na 20%) i mućkaj.... Ne trebaš provjetravat niš.

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 stu 2015 16:57 

nez za zelenu jabuku ali neke arome su sami parfem, npr Bubble Gum meni stoji eo 3-4 tjedna i svaki par dana ju ostavim otvorenu preko noči i svejedno je tako, stavio sam neki 1ml na 30ml baze pa sam opet rezo u 10ml 8ml baze + 2ml te gotove tekučine i meni je to opet parfem ali bez okusa sad..
ali sve tpa mješam na neki 5%, neki dan sam zamutio Raspbery (malinu, nez kako se piše) na 5%, nakon 3 dana slaba, dodo još 5% sad je ok.
RY4 sam na 10ml stavio 10kapi nez koliko je to %, nije mi se dalo računat, još ga nisam probo.. neki tjedan dana

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 stu 2015 17:04 

... i nisi napisao koji omjer PG/VG je u bazi. Ako ima PG-a u bazi 30 i više %, steepanje voćnih tekućina nije potrebno duže od par dana

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 stu 2015 17:08 

svaki put miksam na 50/50

Povratak na vrh 

Post Postano: 11 stu 2015 17:41 

onda su voćne dobre drugi dan do tjedan dana, kako koja

Povratak na vrh 

[ 21 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Početna » Liquid

Trenutno korisnika: bot*, crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club