Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » Atomizeri

[ 11 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Mala recenzija 2 26650 Attyja
 Post Postano: 12 stu 2014 15:25 

Pozdrav svima - draga vaperska braco!
Posto dugo nisam bio bas aktivan na forumu, odlucio sam to promijeniti i napisati jednu malu recenzijicu vezano uz sve prisutniji 26650 segment u ovom nasem sportu :)

Ovom prilikom cu malo opisati dva 26650 atomizera koja posjedujem.
Radi se o klonovima s FTa za sitne pare, koji meni pruzaju istinsko zadovoljstvo a oba su kayfunolika sto je meni okay.
Pa krenimo:
Radi se o Wolverine RTA atomizeru i Kayfun Huge atomizeru.

slika
post image online

Kao sto se bas ne vidi na fotkici oba su mrcine, Kayfun je promjera 30mm a Wolverine 31mm - iako je kayfun deklariran na 29.8....ipak je tocno 30mm.
Visina Kayfuna je 90mm a Wolverina 105.3mm. Tezina Kaye 150g a Wolverina 210g.
Kayfun je deklariran na 20ml a Wolverine na 19ml - sto nije tocno jer sam mjerio i u Kayfun je stalo 19.5ml a u Wolverine 20.5ml tekucine. Sve u svemu dosta zbunjujuci atomizeri jer je meni osobno vizualno ovaj Kayfun huge identicna preslika KFL-a ili cak Russian klona s FTa (u 22mm verzijama), Wolverine je navodno klon atomizera koji jos nije izasao a kad izadje zvati ce Russian 91% V3 26650.

Hajdemo ih malo rasarafiti, krecemo od Wolverina ovaj put:

slika
image upload no compression

Dakle to je Wolverine rastavljen i s iskoristenim setupom, nakon sto sam popario cca 30ml tekucine.
Aroma koju sam koristio je TPA Bavarian cream s Valterovom bazom 70VG/30PG 12mg.
Setup je 0.5ohma dual coil s tim da je jedan coil MC a drugi sam ostavio mrvicu razdvojen.

Fotka coilova i decka:

slika
image url upload

Kad se vec vidi na fotkici - moram i napisati da me je taj princip rada Wolverinovog airflowa dosta zaintrigirao.
Naime, oko centralnog posta je keramika koja na sebi s obe strane ima proreze za zrak i moze se lagano rotirati. Ljudi to znaju izvaditi i busiti rupe sa strane da im bude nesto " a la Fogger V4" princip za airflow i sami izgled setupa. Ja sve zasada imam prema defalutu.
Setup je iz prve na ovom attyju dosta zeznuto pogoditi - jer u njega treba staviti zbilja puno vate (jasno ako ga koristite samo s vatom kao ja) da ne curi, kao i vatu spustiti u kanalice za dovod liquida koji su svaki 2.2mm a ima ih 4. Coilove je pozeljno staviti sto blize otvoru za zrak na keramici i jedna strana coila je uvijek netom uz kanal za dovod liquida.
No kada se pogodi setup - ovaj atty se pretvara u lokomotivu i zbilja baca oblake pare uz jako izrazenu aromu cak i na 0.5ohma. Navoji na attyju su odlicni iako je tako robusna i teska zvijer i jako mi se svidja sto je unutra na tanku staklo a ne pmma - to su ocito dobro napravili, jer su se ljudi na prvoj seriji zalili na plastiku kroz koju je tekucina znala procuriti. Takodjer, ta prva verzija je imala oko posta plastiku koja bi se vrlo lako od temperature pocela taliti i smrditi pa su i to zamijenili s keramikom. Dobro je i to sto je deck za setup velik pa nije pimplavo i tesko raditi setup, dimnjak se ne sarafi nego se stavlja "press fit" metodom te ima na vrhu otvore za zrak a s donje strane decka nema sarafa koji se vade da bi se atty napunio tekucinom - puni se odozgo, kroz dvije rupice na koje se nasarafi poklopac koji je ujedno i kuciste za drip tip.
E sad temperatura - spominjem temperaturu jer mi je to osobno jedna od dvije mane koje sam zasada nasao na ovom atomizeru (to sto atty stigne prljav i sto ima smah po ulju i trunkice od CNC radova ne smatram manom lol) kao i airflow. Atty se jako zagrijava kod chainvapea a nije pod kratkim spojem i sve radi kako treba...pokusao sam to otkloniti s vise raznih setupova i odmicanjem coilova te njihovim podizanjem - nije imalo efekta...mrcina se zagrijava i bok...ali sve to opravdava oblacima...iako po recenzijama nisam mogao naslutiti da taj bucko toliko bas baca pare...
Druga mana (subjektivno) airflow koji je meni pre otvoren. Ok ovaj atty ima AFC, prsten koji se vrti i moguce je odabrati 1,2 ili 3 rupice za airflow...stvar je u tomu sto sam ja navikao na "taifunovski" airflow pa mi je na wolverine-u propuh - cak i ako ostavim na pola od jedne rupice...manje od toga ne ide jer se zatvori i nema povlacenja.

Hajdemo malo na Kayicu, dakle o kayfunu vise manje svi znamo sve:

slika
image hoster

Ovdje na fotkici sam dao automatski fotku iskoristenog setupa (TPA DK TAB + Valterova baza 70VG/30PG 12mg nica), jer su dijelovi isti kao i kod svakog KFLa samo su vecih dimenzija...OSIM DECKA I KANALA ZA DOVOD LIQUIDA KOJI SU ISTI..... :blje:
Kada sam to vidio mislio sam - eto ti ga na sad, vuci za rukav Kintu, Maxa_ZG ili Medu jer imaju dremel i zicaj modifikacije. Ali prije svega naravno pokusaj setupa...
I tako lijepo napravim ja MC 2.0 ohma (namjerno zbog ocekivanja arome), stavim vaticu kao i u gotovo svaki kayfun koji imam (s ovim je to 5 komada) natankam ga do vrha odozdola kroz port za punjenje i to je to krecemo...
Ugodno iznenadjenje, ne znam ni sam kako ali pari puno bolje od ostalih 22mm kayfuna koje posjedujem - iako njih slazem 1.2-1.6 ohmma, aroma je super, sve je kao sto i treba biti, airflow po defalutu meni odgovara, iako ovaj atty ima dolje s donje strane na bazi imbus za regulaciju airflowa - nisam ga dirao jer mi ovako stima i ja zadovoljan.
Setup je nekim cudom izdrzao kompletan tank (19.5ml) da se nije osjetio los okus ili da je nesto krenulo po zlu tipa curenje ili kratki spoj.
Mane - navoji na ovom attyju su katastrofa, jako su lose odradjeni, skripavi, hrapavi i ostri te sam se prilikom skidanja tanka lijepo porezao...ali nema veze, bitno da pari kako treba...

Eto to bi bilo polakec to, ako volite takve glomazne modove i attyje preporucam vam oba...jer su stvarno jeftini a ne moras svaki dan mijenjati setup.
Meni oba vrhom puna + jos povremeno navlacenje Taifuna :) traju 4 dana - svaki po dva dana i to mi je superiska i zadovoljan sam, jer ima dana kada jednostavno nemam volje raditi setup ili imam letanja oko posla, druzenja s sincicem, kuhanjem svog piva (moj hobi br2 poslije parenja) a naravno jos sam i frisko u braku a svaki vaper dobro zna sto njegova :cobra: koja sama ne uspjeva biti vaper nego je HC analogija misli o tom svemu :)
Jos jedna fotkica za kraj i sorry sto sam malo zadavio.

slika
picture upload sites

Zivjeli :pivo:

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Mala recenzija 2 26650 Attyja
 Post Postano: 12 stu 2014 16:22 
Administrator

:plus:

Super recenzija a i jako mi je drago sto na forumu imamo nekog tko specijalizira 26650 stafete :D

Wolverine sam probao i moram priznati da me ugodno iznenadio.

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 stu 2014 16:24 
Moderator

Lijepo, imao sam prilike to vidjeti uživo, veliko je to za nosit. :joj:

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje

Povratak na vrh 

Post Postano: 12 stu 2014 17:27 
Moderator

Jako dobar prikaz ova dva atty-a

Povratak na vrh 

Post Postano: 13 stu 2014 12:34 

Povratak na vrh 

Post Postano: 18 stu 2014 22:32 

:plus: recenzija...

Ali ja bi jednog navlačio valjda 10 dana :D :D dosadilo bi. To je dobro za velike potrošače za po doma pretpostavljam.

Daily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,
Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick

slika slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 stu 2014 00:20 

Zeko odlična recenzija :sanja:
Šteta kaj nisi fotkao u ruci, lakše ocijeniti omjere
( makar, vidio sam da kakvu šapu imaš pa je i to relativno :) )

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 stu 2014 17:52 

Na zadnjoj slici 1. s lijeve strane :D fora mi izgleda..moze model od tog? atomizer i mod?

Povratak na vrh 

Post Postano: 19 stu 2014 21:27 

bluu je napisao:
Na zadnjoj slici 1. s lijeve strane :D fora mi izgleda..moze model od tog? atomizer i mod?

Naravno: Nemesis mehanicki mod stainlees steel 2013 godiste i Kayfun lite atomizer.

Povratak na vrh 

Post Postano: 20 stu 2014 22:17 

to dvoje u kombinaciji, jel to stvarno valja xD?

Povratak na vrh 

[ 11 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » Recenzije » Atomizeri

Trenutno korisnika: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club