| Autor |
Poruka |
|
spavle
|
Naslov: Taifun - zanemarni biser Postano: 02 vel 2014 14:17 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 08 ožu 2013 10:24 Postovi: 4005 Lokacija: ZG, Prexico City
|
|
Već nekoliko mjeseci proučavam i testiram tri atty-a za koja mislim da bi zbog dobre konstrukcije i načina rada bi mogli biti jako dobri u svakodnevnom parenju:
Fogger Kaya Taifun
Foger mi je bio prvo veliko razočarenje, jako dobra ideja ali su je uništili lošom izvedbom i šlampavom izradom. Malo kome je proradioodmah out of the box, a druga velika mana mu je da se često potrga i kvari prilikom eksploatacije.
Kaja je odličan proizvod SvoeMesta koji daje jako dobre rezultate, jako dobro zamišljen mehanizam i fantastična izrada daju jako dobre rezultate u radu. Minus je cijena od 100 i nešto ojra i dugo vrijeme čekanja da se pojavi novapošiljka Kaji u on-line shopovima. Stvari su se jako poboljšale kada su se pojavili klonovovi. Međutim Kaja je ipak složeni mehanizam i teško ju je kopirati i od 5-6 klonova koje sam isprobao samo mi je jedan klon dao lakoću korištenja i aromu i paru blisku orginalu, a i na njoj sam morao mijenjati šarafiće jes su stigli šarafi koji su počeli rđati isti tren. Svakodnevna upotreba i zamjena setupa je dječija igra kad se savlada tehnika punjenja "ozgora". Kada se stavi MC + vata sve postaje pjesma i gušt.
Taifun sam prvo probao orginal, malo je teže naviknuti se na onaj pomični cilindar koji ide gore dolje i rotira. Kada se to svlada može se napraviti dobar setup, sa wickom se moženapraviti dobar setup, za odličan setup treba MC i vata to je onda simfonija arome i pare.Pošto je mehanizam relativno jednostavan puno je lakše napraviti klona bliskom orginalu. Taifunov klon je jako blizak orginalu jedino se zna desiti da se dobije "smrdani" plastični tank. Kada se klon opere može s odmah početi koristiti kao orginalni Taifun i za 20 $ dobije se aroma para i TH bolji nego na orginalnoj Kaji. Česti je prigovor zašto je Taifun tako "širok" to je jednostavno konstrukcioni zahtjev da bi Taifun optimalno wickao i radio.
Nakon ovog vremena rovedenog sa ova tri atty-a mogu samo reći da je po mom sudu taifun klon best-buy i kada se svlada tehnika pravljenja i zamjene setupa onda imate odličan atty za nikakve novce.
Taifun - moja topla preporuka.
_________________  MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 02 vel 2014 14:27 |
|
|
|
Slazem se, mada koriatim taifuna tek dva dana nisam imao originala u rukama,kayu jesam...foggera preskocio...al taifun mi djeluje ispred kaye klona bas zbog baze koja je fiksna,na kayi se dogodi da je odserafim zabunom,pogotovo na caraveli koja mi je trn u oko zbog toga,neznas sto ces odserafit,al opet skupa super izgledaju...
Kaya mi daje veci th,ne kuzim zasto al tako je,cak je na vecem otporu (1.7) naspram taifuna (1.3)...vrijeme ce pokazat
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: Taifun - zanemarni biser Postano: 02 vel 2014 14:28 |
|
|
 u vezi taifuna sve stoji bravo spavle +5
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: Taifun - zanemarni biser Postano: 02 vel 2014 14:32 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Spavle, znam koliko je kaya i taifuna prošlo kroz tvoje ruke zadnje vrijeme i slažem se s tobom. Premda i Fogger je odličan kad se sredi. Moj Taifun klon radi odlično i u njega idu samo birane tekučine, jer ih on stvarno može i ispariti kako treba. Jedina stvar koju preporučam budućim vlasnicima Taifuna (klona) je da odma promjene dihtung kod prstena koji se spušta da bi se setup lakše napravio, jer je originalni preslab i ne drži prsten na mjestu kad se stvar šarafi u tank. Onda se sve okreče i najradije bi ga kroz prozor... Drugo da si tank okrenu naopako, pa da ga na mjestu gdje se stalno šarafi zbog punjenja, bude metal na metal a ne na plastiku koja nije baš kvalitetna kao original. Ili jednostavno na FT nabaviti cijeli metalni plašt tanka.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: Taifun - zanemarni biser Postano: 02 vel 2014 15:01 |
|
|
 Spavle
|
|
 |
|
 |
|
weks111
|
Naslov: Re: Taifun - zanemarni biser Postano: 05 vel 2014 03:47 |
|
|
Svaka čast na postu.Sve je fino opisano. Imam i jednog i drugog klona. Ipak,privrženiji sam kayfunu,pa makar zbog jednostavnije izrade setupa. Još bih dodao tu estetski izgled,pa ma koliko nebitan on bio. A za čovjeka koji malo češće putuje nije nebitno ni koliko likvida stane unutra. To je moje skromno amatersko mišljenje Ipak,mislim da su bitne nijanse i osobni ukusi. Najvažnije je to da kad se kupuju FT proizvodi dođe sve ispravno i spremno za korištenje.
|
 |
|
MilliVanili
|
Naslov: Re: Taifun - zanemarni biser Postano: 05 vel 2014 15:33 |
|
|
Spavle, puno hvala na ovom detaljnom i nadasve korisnom zapažanju koje temeljiš na osobnom iskustvu a ne rekla kazala...Vrlo skoro planiram se uključiti u svijet RBA attya tako da su mi ove informacije od krucijalne važnosti! Mislim da ću ove subote navratiti do Palfija kako bi upoznao neke od Vas te kako bi iz prve ruke saznao odgovore na neka pitanja koja imam. Još jednom veliko 
_________________ SX Mini M Class;eVic Mini;Cana30silver;SVD;ZNA50;Nemesis,Astro,KayfunV4;Russian91%,TaifunGT(ft);Subtank Mini;Mutation X V2(cl)
|
|
 |
|
 |
|
vulja
|
Naslov: Postano: 24 vel 2014 01:25 |
|
|
|
Dva pitanja
1. Dal ga je netko uspio raskopat cijelog,na sto pripazit? Na bazu mislim,ft klon
2. Vidim da ima original air tube za uzet,pa mozda idu na klona,ja bi da je malo prozracniji...jebes 10kn,al cemu ako ne pase
|
 |
|
kranjo
|
Naslov: Re: Postano: 24 vel 2014 06:44 |
|
|
|
 |
|
 |