Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 16 vel 2019 13:20. Sada je: 16 vel 2019 13:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]
 [ 78 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Izbori 2015.
PostPostano: 30 lis 2015 11:37 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 23 svi 2013 20:01
Postovi: 4309
Lokacija: Zagreb, Šalata
Tomislav Karamarko - s onu stranu pameti

Piše: Goran Vojković


ČINI se da je Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, otišao, blago rečeno, na onu stranu pameti. Pa, dobrohotni kakvi jesmo, pomoći ćemo mu da se vrati na pravi put!

Kaže tako na skupu u Gospiću Karamarko, kako su dva su puta pobijedili ljudi s lijeve političke scene "koji dođu i negiraju sve što smo stvorili 90-ih, počnu s filozofijom kojom dovode u pitanje sve ono što mi volimo".

No, što je to HDZ sve stvorio 90-tih? Pretvorbu i lopovsku privatizaciju? Tajne službe? Zagrebačku krizu? Zabranu Radija 101? Croatia umjesto Dinamo?

Možemo to pitati upravo Tomislava Karamarka, koju u intervju od petka 25. veljače 2000. godine za Nedjeljnu Dalmaciju (intervju je vodio Vuk Đuričić), doslovno navodi: "Mora se napokon stvoriti demokratsko ozračje u društvu, u državi, potpuni osjećaj slobode, a kad se stvori takvo ozračje i kad počne funkcionirati gospodarstvo, onda će politika biti tercijarna pojava kojom će se baviti netko koga to baš jako zanima." Pazite sada, ovo je još bolje: "U bivšoj je vlasti bilo dosta elemenata boljševičkog mentalnog sklopa, odnosno ona je u svom najvećem dijelu na taj način funkcionirala i s takvom se praksom u svim segmentima mora prekinuti. Dakle, nije dovoljno samo smijeniti tu vlast, treba taj nazadni mentalni sklop, koji je najčešće bio dominantan, razbiti."

Obzirom da je intervju objavljen 25. veljače 2000., dakle nakon što je Račanova koalicija preuzela vlast – pod bivšom vlašću "boljševičkog mentalnog sklopa" očigledno se smatra vlast HDZ-a, koji je vladao do dva mjeseca prije! Pa se može postaviti pitanje tko je onda taj "nazadni mentalni sklop" koji treba razbiti? HDZ i njegov način rada 90-tih, upravo onaj u koji se sam Karamarko danas kune?

O Mesiću i Tuđmanu

Ima taj intervju iz 2000. godine još zanimljivih detalja, opet Karamarko, o izborima za predsjednika Republike: "Bio sam siguran da će Mesić pobijediti. On je bio siguran da će pobijediti i mi smo svi vjerovali u njega. Radilo se o grupi prijatelja, nas četiri-pet, koja se s njim za Božić okupila i tada smo rekli: idemo probati nešto pametno smisliti. Polako se okupila jedna dosta kvalitetna ekipa koja se razlikovala od drugih po srcu i pozitivnom naboju, bili smo nepredvidivi."

Kako lijepo! Sada barem znamo zašto smo gledali Mesića umjesto Budiše kao predsjednika Republike! Nadajmo se da su i prijatelji ostali prijatelji, ružno je kada se prijatelji radi politike razlaze.

Što se Tuđmana tiče, u kojeg se Karamarko sada kune, nekada je govorio nešto drugačije, Citat je iz knjige Ivice Đikića "Domovinski obrat – politička biografija Stipe Mesića". Kaže Karamarko: "Uvijek sam cijenio Mesićevu hrabrost, a ta je hrabrost pogotovo došla do izražaja kad su krenuli krvavi hrvatsko-bošnjački događaji u Bosni. Nekoliko sam puta bio svjedokom kad je žestoko i vrlo konkretno reagirao na pogrešnu hrvatsku politiku u Bosni. Bio sam u njegovu saborskom uredu kad je telefonski zvao predsjednika Tuđmana i vrlo mu vatreno i žestoko objašnjavao da se rade pogrešne stvari i da s time treba prestati. Nije zazirao od svađe s Tuđmanom na temu Bosne."

Osim, toga, Tuđman je samog Karamarka ostavio gotovo na ulici, opet se vratimo na Intervju iz 2000. godine. Karamarko (koji se u drugoj polovini 90-tih zalagao za vrlo pozitivnu stvar – depolitizaciju policije), bio je smijenjen i skoro je ostao na ulici. Na prijedlog HDZ-ovog ministra Ivana Penića – predsjednik Republike, Franjo Tuđman ga je razriješio "zbog odlaska na novu dužnost". Novu dužnost koja nikada nije došla.

Karamarko kaže: "Nije bilo više za mene nijedne dužnosti, "šetao" sam šest mjeseci. Ništa nisam dobio i da nije bilo prijatelja ostao bih bez posla. Glavni tajnik HAK-a Ile Baković mi je predložio da dođem kod njih raditi, a zahvaljujući Borisu Špremu i Nikoli Vukoviću iz HAK-a to je i realizirano, a u svemu tome bila je značajna i riječ gospodina Milana Bandića. Da nije bilo tih ljudi, vjerojatno bih završio na ulici."

Borisa Šprema se sjećate – SDP-ov predsjednik Sabora koji je preminuo 2012. godine. Bandić je tada također bio istaknuta osoba upravo SDP-a.

Dakle, HDZ-ovci su Karamarka bacali na ulicu, spašavali ga neki drugi HDZ-ovci, ali i SDP-ovci (onda to uopće nije bilo jednostavno i bez hrabrosti), ali čini se da je te detalje zaboravio. Intervju iz 2000. godine još uvijek je dostupan, koga zanima pročitati ga u cijelosti.

Internet dugo pamti. No, vratimo se na sadašnjost.

Cirkus je počeo sa zastavama

Hrvatski predizborni cirkus u kojemu se predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko potpuno izgubio, počeo je time da je SDP organizirao skup s gomilom domoljubnih parola i hrvatskih zastava – što je do sada bila neka posebnost desnice. No, zastave i nacionalna retorika nisu područje gdje itko ima pravo na monopol. Kao ni domoljublje. Zastava i rodoljublja ima u Americi i na skupovima Demokrata i na skupovima Republikanaca, u Britaniji na skupovima Konzervativaca i skupovima Laburista, i tako dalje.

To je dovelo do za HDZ totalno blesavog dokazivanja kako su oni "pravi" domoljubi, a ovi ostali su – što li, lažni? Potpuno pogrešno! Svatko ima pravo mahati zastavom, oslobođenje država također nije stranačka stvar, a monopol na domoljublje nema niti jedna hrvatska stranka – tko s time gradi kampanju, gradi je na način koji u biti ne govori ništa. Priča "mi smo domoljubi, vi niste", ovom kampanjom je u biti završila. I dobro da je završila. To je nešto što se podrazumijeva.

Svi smo domoljubi i vikati to jednako je kao vikati – pismeni smo. Jesmo. Nije neko veliko postignuće samo po sebi. U svijetu je 200 država, i većina njihovih stanovnika se deklarira kao domoljubi.
Karamarko bez glasa

Kako se praktično sigurna pobjeda HDZ-a počela činiti upitnom, pokušava se napraviti svašta za dobiti popularnost – među ostalim i kratki posjet Angeli Merkel. Za one koji ne prate europsku politiku – u Europi postoji nekoliko grupacija stranaka, uglavnom vezanih uz grupacije u EU-parlamentu i zatražiti predizbornu pomoć od svoje grupacije je nešto sasvim uobičajeno i normalno. HDZ je član grupacije Pučkih stranaka, pa su išli tražiti podršku od najjače članice CDU.

Ništa neobično i ništa za što Angela Merkel neće naći pola sata – no Karamarko ne zna ni beknuti! Čovjek je drži za ruku, glupasto se smješka i ne uspijeva je ni pozdraviti – ni na njemačkom ni na engleskom, a to je čak i mogao učiniti na hrvatskom!

Nitko ne traži da netko tko se kandidira za hrvatskog premijera govori tečno bez prevoditelja – prevoditelj se kod službenih državnih razgovora uzima i kada tečno govorite jezik sugovornika (prednost je da dok traje prevođenje stignete razmišljati o odgovoru), ali Karamarko doslovno ne zna ni beknuti! I takav bi nas trebao predstavljati?

Dodatno, ako ne zna ni nekoliko protokolarnih fraza na engleskome, onda vrlo vjerojatno ne koristi taj jezik u razini dovoljnoj za čitanje – a to danas u suvremenom svijetu se može okarakterizirati samo jednom riječju: "polupismen"! Ni manje ni više – visokoškolovan čovjek koji na nekoj temeljnoj razini komunikacije i razini da može čitati engleski isti ne zna – ovisi o domaćim tiskovinama, domaćim lošim prijevodima, ne može sam pročitati analizu ozbiljnog stranog časopisa ili kakvo izvješće – sve je to na engleskome.

Takav može samo sjediti u Saboru i dizati ruke, jer neki drugi intelektualni posao nije za njega! Kako Karamarko misli provoditi reforme, ako ne čita suvremene knjige koje su redom na engleskom jeziku? A da ih čita, onda ne bi samo blesavo stajao uz Angelu Merkel, nego bi i nešto, barem s naglaskom izvalio. U njegovim godinama ne znati engleski – znači ne biti zainteresiran za svijet, za promjene, za budućnost, za znanost, za filmove, knjige, pisce… To znači biti doslovno nezainteresirana, bezidejna osoba bez novih znanja o svijetu. Jednostavno – Hrvati su premali narod da bismo sve prevodili.

Đe si bio 1933.?

Boravak u Njemačkoj pogodovao je čini se da se Tomislav Karamarko prisjeti svoje duge i teške karijere učenja povijesti, pa je po povratku izjavio: "Spajaju se crveni i crni, to smo vidjeli ’33. Protiv toga se borio doktor Tuđman, protiv velikosrpskog šovinizma i fašizma!"

Dakle, više nije "'Đe si bio 1991?" Niti 1971. Niti 1941. Već se vraćamo u 1933. godinu. Za one malo manje načitane: godina kada je Hitler preuzeo vlast. Karamarko situaciju u Hrvatskoj 2015. uspoređuje sa situacijom u Njemačkoj 1933.?

Lijevi i desni se u Hrvatskoj udružili da bi uvodili nacizam, a HDZ-ponosito stoji protiv toga? Luđi scenarij nego Allo-Allo, ne znam što se moralo dogoditi sa sinapsama osobe kojoj je to palo na pamet. U godini kada je svemirska letjelica proletjela pokraj Plutona, automobili voze sami, o kometima smo radi misije Rosseta saznali više nego u zadnjih 5000 godina civilizacije – Karamarko iziđe na govornicu i lupa o 1933. godini?

I gdje u Hrvatskoj vidi taj velikosrpski šovinizam? Neki u HDZ-u se čini se nikako ne mogu pomiriti s time da je Srbija izgubila rat i da nikako i ni po čemu nije prijetnja Hrvatskoj i hrvatskim granicama. Hrvatska se uspjela obraniti kada je bila sama i gotovo nenaoružana – i čemu onda sada uopće spominjanje neke opasnosti od velikosrpskog šovinizma? Nema ga. Pobijeđen i uništen. Srbija je čak i fizički znatno manja.

Inače, kada smo već kod doktora Tuđmana, jest borio se – s petokrakom na kapi, kao pravi komunist!

Umjesto razvoja 2016.-2020. na predizbornom skupu uopće spomenuti 1933. godinu znači biti ili provokator ili biti glup. A Karamarko nema verbalnih potencijala biti provokator.

Može i luđe!

A kada pomislite da ne može luđe – o itekako može. Na plaćenoj reklami na Fejsu na stranici Tomislava Karamarka pojavi se ni više ni manje: "Smanjit ćemo televizijsku pretplatu! Tim novcem potaknut ćemo zapošljavanje! Lajkaj!"

Dakle, glup je i onaj tko je ovo smislio, i glup je onaj tko je dopustio da se stavi pod njegovim imenom i glup je onaj tko je lajkao stranicu radi ovog razloga. Televizijska pristojba se plaća izravno Hrvatskoj radio televiziji (formalno kako bi ista bila neovisna od saborske većine) i smanjivanjem pristojbe – samo bi par desetaka kuna više ostalo građanima. Nitko ne kaže da to ne treba napraviti – ali to na zapošljavanje ima utjecaj kao i smanjenje cijene goriva, prijevoza ili komunalija za isti iznos od par desetaka kuna mjesečno!

Pretplata nije proračunski prihod pa da se onda može preraspodijeliti na drugu stavku, pa tako i poticaje u zapošljavanju. Dakle, Karamarko ne da nema pojma o proračunu, nego nema pojma ni o načinu financiranja Hrvatske radio-televizije. I takav čovjek bi vodio državu?

Vrijeđanje birača

Tomislav Karamarko uporno odbija bilo kakva sučeljavanja, u užasu znoja se budi s idejom da bi morao sjediti do Zorana Milanovića i odgovarati na pitanja voditelja, a sada pri kraju kampanje, računajući da ionako ne može dobiti glasove lijevo-liberalne koalicije, kreće se u dodatnu razinu – doslovno vrijeđanje onih koji eto nisu dovoljno mudri da bi glasali za Domovinsku koaliciju, već neke treće!

Kaže Karamarko u Gospiću kako je samo jedna stranka sposobna mijenjati put Hrvatske i spašavati Hrvatsku, a to nisu nikakvi mostovi, mostići ni stazice i nikakav gospodin Bandić 365 dana puta 25 sati jer je to obmana, a glasovi za takve su glasovi za SDP.

Tomislav Karamarko svakako ima pravo reći da je njegova Koalicija najbolja, ali ovako pričati o drugima, o građanima koji ne žele glasati ni za HDZ ni za SDP je za političkog čelnika nedopustivo!

Svaki glas građanina, dao ga najvećoj koaliciji ili najmanjoj "obiteljskoj" listi treba jednako poštovati, jer to je glas te osobe dan u legitimnom političkom procesu. Legitimnu koaliciju MOST nezavisnih lista nazivati pejorativno "mostovi, mostići ni stazice" – znači samo strah, očajnički strah da ne bi preuzela neke desne glasove. A zašto ne bi preuzela? Pa nema HDZ monopol na položaj desne stranke u Hrvatskoj! Glas za MOST je jednako legitiman kao glas za HDZ ili SDP. Kako prenose novine, rekao je Karamarko još kako snage tzv. trećeg puta pokušavaju oslabiti Domoljubnu koaliciju!

Dakle, po njemu se ti ljudi iz MOST-a i drugih stranaka trećeg puta (Ružu Tomašić prohdzovske novine već uvelike napadaju kao "crvenu") ne bore za mjesta u Saboru, ne bore se kako bi realizirali svoje ideje i programe, nego su se kandidirali – ni manje ni više nego da bi oslabili Domoljubnu koaliciju! Cijeli MOST je eto tu kao bi maznuo glasove HDZ-u!

Hvata li to Tomislava Karamarka paranoja? Teorije zavjere? Uskoro će možda staviti i kapu od aluminijske folije na glavu, a televiziju gledati samo preko snimaka s VHS-a, kako ne bi preko ekrana utjecali na njegove misli?

Redikul, a ne premijer

Ukoliko Tomislav Karamarko postane premijer, to se vidi sve više po njegovom ponašanju, dobit ćemo prvoklasnog redikula na mjestu predsjednika Vlade. Za one s kontinenta, Hrvatski jezični portal: "rèdīkul (rìdīkul) – onaj koji služi za ruganje, onaj koji izaziva porugu, često uživljen u svoju ulogu".

Tomislav Karamarko je čovjek koji oko sebe vidi teorije zavjere, čovjek koji nema pojma kako razgovarati s drugim čelnicima, i čovjek koji se toliko plaši Zorana Milanovića da je valjda spreman, ako ga vidi na ulici, pobjeći iz Bogovićeve do Stubaka preko Medvednice.

Svi oko Karamarka za njega su neprijatelji, svi su se eto urotili protiv njega i njegove želje da postane premijer. Ne samo vlast, pa i neovisne liste koje peru tu vlast čim stignu – protiv Karamarka su čak i novinari, jer sve manje odgovara na njihova pitanja, a čini se i narod – jer se pojavljuje samo na strogo nadziranim stranačkim skupovima.

Hrvatski narod, provjereno, voli redikule u politici. Stoga, Tomislav Karamarko, ako se narodu bude htjelo, možda i postane hrvatski premijer. Istina, biti će to premijer redikul koji će na važnim sastancima sa stranim državnicima šutjeti, u Hrvatskoj vikati kako su svi protiv njega, ponekad možda i nositi kapu od aluminijske folije, sve kako ne bi na njega loše djelovala nekakva komunistička strujanja.

Možda mu Tuđman i nije baš bez razloga namjesto otkaz?

_________________
There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------

slika
slika
slika Modovi, akrilni stalci i 3D printanje


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Izbori 2015.
PostPostano: 30 lis 2015 15:19 
Offline
Avatar

Pridružen: 21 sij 2013 19:10
Postovi: 63
Lokacija: zagreb
:plus:

_________________
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Izbori 2015.
PostPostano: 05 stu 2015 14:03 
Offline
Avatar

Pridružen: 07 lis 2014 12:54
Postovi: 1634
Lokacija: Zagreb
GODINA je 2019. Prošlo je 4 godine od kad je Živi Zid došao na vlast. Ukinuta je valutna klauzula i svi krediti su konvertirani u kune. Kamate na stambene kredite su fiksne i građani više ne moraju strahovati o porastu kamata i promjeni tečaja valuta. Većina banaka u zemlji je u hrvatskom vlasništvu jer su nacionalizirane nakon što strane banke nisu imale dovoljno novaca da plate građanima RH odštetu zbog prevare sa CHF kreditima. Čelni ljudi tih banaka su završili u zatvoru, zajedno s guvernerom Vujčićem i njegovim mentorom Rohatinskim koji su omogućili CHF pljačku.

Sve državne firme imaju račune u hrvatskim bankama. HNB-u je vraćena uloga središnje banke i ponovno tiskamo svoj novac. Formiran je realan tečaj kune i uvedena je dvojna stopa pdv-a (niži PDV na domaće i veći na uvozne proizvode). Ukinute su i zabranjene naknade za vođenje računa u bankama, kao i naknade za plaćanje računa. Hrvatska je napustila EU i NATO savez, a hrvatski vojnici se više ne bore u stranim zemljama za tuđe interese. Od novca ušteđenog za članarine u navedenim organizacijama, navodnili smo sve poljoprivredne površine u Hrvatskoj i formirali sustav zaštite od poplava.

Zabranili smo proizvodnju i uzgoj GMO hrane i postali smo, zbog ukinute valutne klauzule i slabije kune, glavni izvoznik zdrave hrane u Europi, koja je kontaminirana GMO proizvodima i najveći je uvoznik naše hrane. Ponovno smo u CEFTI i izvozimo u Srbiju i BiH, a tvornice koje su preselile svoje poslovanje iz RH u njihove zemlje se vraćaju opet u RH i otvaraju nova radna mjesta.

Po prvi puta u povijesti izvozimo više nego što uvozimo.

Slavonija živi od hrvatskog turizma i izvoza, a 90% hrane u hrvatskim hotelima i restoranima je iz hrvatskog uzgoja. Slavonci više ne idu na more kao sezonski radnici, već kao turisti. Država garantira seljacima otkup njihovih proizvoda. Hrvatska je jedan od najvećih proizvođača ekološke hrane, uzgojene bez upotrebe pesticida. Uveli smo ZERP i obnovili riblji fond, jer Talijani više ne izlovljavaju našu ribu, a domaćim ribarima smo vratili mogućnost ribarenja.

Formiranjem realnog tečaja (slabljenjem kune) postali smo jeftinija destinacija za strane turiste, čiji se broj povećao za 100% . Sezona u Hrvatskoj traje skoro cijelu godinu i nije usmjerena samo na Jadran nego i kontinentalnu Hrvatsku. Rast proizvodnje i izvoza doveo je do porasta broja radnih mjesta i porasta plaća. Smanjili smo porez na dobit na 10%, ukinuli članarine u gospodarskim i obrtničkim komorama, smanjili porez na dohodak i ukinuli parafiksalne namete s kojima smo potaknuli privatno poduzetništvo i privukli strane investicije i tako otvorili stotine tisuća novih radnih mjesta.

Nezaposlenost u državi je ispod 4%.

Građani ne plaćaju račune za vodu, struju, plin i odvoz smeća do iznosa potrebne osobne potrošnje jer su to već sve platili kroz porez i prirez. Građani su sretniji zbog manje stresa, a na kraju mjeseca ne strahuju od ovrha zbog neplaćenih računa. Uvodimo po uzoru na Skandinavske zemlje šestosatni radni dan kako bi roditelji mogli više vremena provoditi sa svojom djecom i kako bi bili produktivniji na poslu.

Porast životnog standarda, veća zaposlenost i višak slobodnog vremena, povećao je i natalitetnu politiku i nakon dugo vremena, Hrvatska opet ima više rođene nego umrle djece. Pobačaj nije zabranjen, ali zbog dobre ekonomske situacije, praktički ih ni nema. Majke imaju pravo na godišnju porodiljnu naknadu u visini plaće, ali i očevi, ako se odluče na porodiljni, a u slučaju rastave i ne plaćanja alimentacije, alimentaciju utjeruje država.

Obrazovanje je besplatno (plaćeno je kroz poreze i prireze koje već plaćamo), a preko 70% edukacije zasniva se na praksi. Od osnovne škole je uveden predmet financijska pismenost kao i učenje dva strana jezika, a niti jedan političar ne može obnašati dužnost ako ne položi test financijske pismenosti i Engleskog jezika.

U škole su uvedeni, uz zdravu prehranu, i vegetarijanski obroci koji su besplatni za sve učenike kao i svi udžbenici potrebni za nastavu koji se ne mijenjaju svake godine kao do sada. Učitelji opet postaju utjecajni članovi društva, a njihov rad se cijeni i adekvatno je plaćen. Plaće političara su izjednačene s prosječnim hrvatskim plaćama i mogu rasti samo ako raste standard građana. Političari od svoje plaće plaćaju automobile, odjeću, mobitele, troškove stanovanja i sve ostale troškove, baš kao i obični radnici. Ukinute su nepotrebne županije, a s godinama je smanjena i glomazna državna uprava jer su se otvorila radna mjesta u privatnom sektoru u kojem su veće plaće.

Poreznici imaju savjetodavnu ulogu i pomažu gospodarstvenicima, a u društvu vlada nulta stopa tolerancije na neplaćanje poreza. Domoljublje se ne prikazuje stavljanjem desne ruke na srce, već plaćanjem poreza, kojeg nitko ne izbjegava jer svi imaju koristi od toga. Ljudi žele da novac ostaje u Hrvatskoj pa uglavnom svi imaju račune u domaćim banakama. Smijenjeni su državni odvjetnici i čelni ljudi u pravosuđu koji su godinama štitili mito i korupciju i omogućavali ljudima poput Sanadera, Čobankovića i sl. da se izvuku na slobodu. Novo nekorumpirano državno odvjetništvo je vratilo vjeru u pravni sustav, pogotovo nakon revizije pretvorbe i privatizacije u kojoj je građanima vraćena oteta imovina, a sudionicima pretvorbe oduzeta. Korumpirani politički vrh više ne guli krumpire, nego služi zatvorske kazne, a svaki državni dužnosnik koji je osuđen zbog mita i korupcije više ne smije obnašati nikakvu državnu funkciju, niti raditi u državnoj firmi. Linić je završio u zatvoru zbog kriminala u predstečajnim nagodbama u kojima je oštetio proračun za preko 40 milijardi kuna.

Ina je ponovno hrvatska kompanija, nakon što je kupoprodajni ugovor zbog mita poništen. Dopunsko zdravstveno osiguranje je ukinuto, a građanima je zdravstveni sustav besplatan (financira se kroz već plaćen porez i prirez). Svi građani imaju pravo na istu uslugu, a lista čekanja nema ili su jako kratke. Čelni ljudi HNS-a na čelu s Mamićem su smijenjeni, a mnogi od njih su zbog malverzacija, uključujući i Mamića su u zatvoru. U nogometu više nema namještanja, stadioni su puni.

Na stadione dolaze obitelji s djecom, jer postoji nulta stopa tolerancije na nasilje. Nema više tučnjava navijača niti rasističkih uvreda na stadionima. Ljudi idu na utakmice radi zabave, a ne radi iskaljavanja mržnje. Studenti mogu slobodno šetati u dresovima svojih omiljenih klubova u bilo kojem gradu bez bojazni da će ih netko napasti. Ukinuta je sportska televizija zbog pranja novca. Puno se ulaže u rekreativni sport za mlade.

Policajci više ne deložiraju građane nego se bave njihovom zaštitom. Imaju plaće koje osiguravaju dostojanstven život. Objavljivanjem registra branitelja, otkrili smo preko stotinu tisuća lažnih branitelja kojima je sav novac koji su do sada nezakonito stekli oduzet i preusmjeren pravim braniteljima koji su nesebično riskirali svoj život za ovu zemlju. Lažni branitelji i oni koji su im taj status omogućili su na odsluženju zatvorske kazne, a nezakonita dobit im je oduzeta. Raskinuli smo vatikanske ugovore i skinuli sve vjerske zajednice s proračuna. Crkva se financira crkvenim porezom koji plaćaju vjernici koji to žele. Crkva, kao i sve druge vjerske ustanove, plaća porez na svoju djelatnost i sama se financira.

Vjeronauk je izbačen iz škola i vraćen u Crkvu.

Hrvatska je sad prava sekularna država. Svećenici su postali skromni i konačno su počeli živjeti ono što propovijedaju. HRT pretplata je ukinuta, a sve televizije se financiraju od reklama. Uveden je dodatan porez na Big Brother i slične emisije tako da su televizije počele prikazivati kvalitetan sadržaj. Uvodi se red u Zamp i odvaja ga se od Emporiuma preko kojeg su prali novac. Zamp radi kao neprofitna udruga, a zadovoljni su i glazbenici koji sada dobivaju više i privatnci, koji plaćaju manje. U Hrvatskoj nema diskriminacije po pitanju vjere, spola, nacionalnosti, boje kože, seksualnog opredjeljenja itd. Ubrzano je posvajanje djece u domovima. Umirovljenici mogu dostojanstveno živjeti od svojih mirovina, a gradski prijevoz im je besplatan. Cijena gradskog prijevoza za radnike i studente je simbolična, tako da se nitko ne šverca u autobusima i tramvajima, a smanjila se i prometna gužva u gradovima jer svi koriste gradski prijveoz.

Tramvajske pruge se renoviraju na način da traju 20 godina, a ne kao do sada da se mijenjaju svage godine. Od ušteda u proračunu i višku od izvoza, uložili smo dio sredstava u obnovu željezničke infrastrukture, koja je postala najjeftiniji, najbrži i što je najbitnije ekološki najčišći prijevoz. U društvu postoji nulta stopa tolerancije na nepotizam, a jedini uvjet za zapošljavanje je obrazovanje i iskustvo. Zabranili smo uvođenje poreza na nekretnine i deložaciju iz jedinog doma. Kanabis je legaliziran za medicinsku i privatnu upotrebu, a Hrvatska postaje jedan od vodećih proizvođača i izvoznika konoplje i proizvoda od konoplje (tekstil, ulje, papir, gorivo itd).

Po prvi puta Hrvatska ima proračunski višak.

Biti političar postaje opet časno zanimanje jer su političari konačno shvatili svoju ulogu: oni su tu da služe narodu. Živi Zid je ispunio obećano i osvaja novi mandat. Hrvatska postaje primjer Europskim zemljama i svi žele kopirati naš ekonomski model. Napravili smo više manje sve ono što je napravio i Island.

Ovo nije utopija. Ovo bi mogle napraviti sve stranke, da rade u interesu građana, a ne u interesu stranih banaka koje su ih kupile.

Ivan Vilibor Sinčić

_________________
slika
Practice what you preach

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Izbori 2015.
PostPostano: 05 stu 2015 14:55 
Offline
Avatar

Pridružen: 19 ruj 2015 16:42
Postovi: 308
Lokacija: Zagreb/Sjever
Ne znam dal ste znali da postoji glasaj.hr
Fora portal preko kojeg outdoor akzent (moja :cobra: im je šefica marketiga) svaki dan daje na izbor da za svoju opciju glasate do 17h, i od 18h ce svi njihovi plakati koji imaju osvjetljenje svijetliti bojom koju vi odaberete..

Pa eto kom se da dat glas čisto da nam bude zanimljivo, i da, ta statistika ide u statistiku agencije ipsos puls koja to dostavlja novoj tv..

_________________
Mod:XCube II 160W,Evic Vtc Mini,HCigar Vt200 DNA,Lavabox DNA200
Atty:TFV4,Goliath V2,Ego ONE,Aspire Atlantis V2,Uwell Crown,Aspire Triton,Vapor Giant Go,Aromamizer RDTA V2,Billow V2 Black,Kayfun V4,Crius RTA,Tilemahos,Cyclone,Taifun GT2,
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Izbori 2015.
PostPostano: 05 stu 2015 18:43 
Offline
Avatar

Pridružen: 07 lis 2014 12:54
Postovi: 1634
Lokacija: Zagreb
:ilu:

_________________
slika
Practice what you preach

"zašto kad pet puta kliknem na fajer tipku, mod više ne radi"


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Izbori 2015.
PostPostano: 05 stu 2015 20:49 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 27 pro 2013 19:47
Postovi: 3392
Lokacija: Zagreb, Botinec
ahahahahahahahahar...da...Kerum

_________________
http://journey-liquids.com
mod: VT200,VTC mini, Elitar,Mini volt,Paps v4, SMPL v2, Vapor Giant, Nemesis, Dimitri,IPV5
Atty: Fogger v2, Kayfun lite v2+, Nextiny, YEP v2, Origen little,FEV v2, Taifun GT,GS i GLS, Fogger mini,
Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Izbori 2015.
PostPostano: 06 stu 2015 11:09 
Offline
Moderator
Avatar

Pridružen: 08 ožu 2013 10:24
Postovi: 4005
Lokacija: ZG, Prexico City
Samo mi nije jasno zašto se toliko MOST forsira ... ? :con:

_________________
slikaslika
MOD: SXK Nebula Zero Mini, Koopor Mini 60W, Cloupor Mini Plus
Atty: Taifun Kayfun Cubis HH.357


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Izbori 2015.
PostPostano: 07 stu 2015 19:24 
Offline
Avatar

Pridružen: 03 lis 2013 19:28
Postovi: 1395
Lokacija: Zagreb
"GLASAČKE kutije na nekoliko biračkih mjesta u Dubrovniku zatvorene su i zapečaćene dan prije izbora i to bez prisutnosti svih članova biračkog odbora, usprkos uvriježenoj praksi da se to radi neposredno prije otvaranja birališta.

Prigovor je upućen DIP-u, a iz DIP-a su odgovorili kako iz podsjetnika za rad biračkih odbora ne proizlazi obveza da se kutije sklope i zapečate neposredno prije otvaranja birališta. Međutim, iz DIP-a su ipak uvažili prigovor te su sporne kutije povučene, a na glasačka mjesta stigle su nove kutije koje će biti sklopljene i zapečaćene sutra ujutro, neposredno prije otvaranja biračkog mjesta.

Potpredsjednica DIP-a potvrdila je da je Povjerenstvo zaprimilo prigovor da je na jednom biračkom mjestu na dubrovačkom području glasačka kutija zatvorena ranije nego je dozvoljeno i bez nazočnosti svih članova nadležnog biračkog odbora.

Već smo reagirali, nadležno izborno povjerenstvo dalo je nove kutije koje će se, kako je i propisano, sklapati u nedjelju ujutro, prije početka glasovanja, rekla je Fabijančić Križanić.

DIP još jednom pozvao na poštivanje izborne šutnje

Državno izborno povjerenstvo (DIP) u ponovno je pozvalo sve izborne sudionike da poštuju dvodnevnu izbornu šutnju pred nedjeljne izbore za Hrvatski sabor.

Povjerenstvo je, kaže njegova potpredsjednica Vesna Fabijančić Križanić, zaprimilo uobičajene pritužbe na kršenje izborne šutnje, građani se žale da dobivaju različite SMS poruke, izborni sudionici da im se skidaju izborni plakati i slično.

Dakle, ništa neuobičajeno, no još jednom pozivamo sve sudionike da poštuju izbornu šutnju, istaknula je Fabijančić Križanić.

Izborna šutnja u Hrvatskoj traje cijelu subotu i nedjelju do 19 sati, odnosno do zatvaranja birališta. Za njena trajanja zabranjeno je objavljivati fotografije, izjave, razgovore sa izbornim kandidatima.

Za kršenje nema propisanih kazni, no predsjednik DIP-a Branko Hrvatin poručio je ranije da neovisno o tome šutnju treba poštovati te da je u konačnici najvažniji sud birača, odnosno javnosti, a kod nedozvoljene promidžbe može se promijeniti zadnji tren."

_________________
slika

Panzer, Hana Modz V3, Kayfun Lite, Taifun GT, Helios, RSST, DID


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Izbori 2015.
PostPostano: 07 stu 2015 19:33 
Offline
Avatar

Pridružen: 13 srp 2013 18:42
Postovi: 857
Lokacija: Edmonton, Alberta
Roots je napisao:
GODINA je 2019. Prošlo je 4 godine od kad je Živi Zid došao na vlast. Ukinuta je valutna klauzula i svi krediti su konvertirani u kune. Kamate na stambene kredite su fiksne i građani više ne moraju strahovati o porastu kamata i promjeni tečaja valuta. Većina banaka u zemlji je u hrvatskom vlasništvu jer su nacionalizirane nakon što strane banke nisu imale dovoljno novaca da plate građanima RH odštetu zbog prevare sa CHF kreditima. Čelni ljudi tih banaka su završili u zatvoru, zajedno s guvernerom Vujčićem i njegovim mentorom Rohatinskim koji su omogućili CHF pljačku.

Sve državne firme imaju račune u hrvatskim bankama. HNB-u je vraćena uloga središnje banke i ponovno tiskamo svoj novac. Formiran je realan tečaj kune i uvedena je dvojna stopa pdv-a (niži PDV na domaće i veći na uvozne proizvode). Ukinute su i zabranjene naknade za vođenje računa u bankama, kao i naknade za plaćanje računa. Hrvatska je napustila EU i NATO savez, a hrvatski vojnici se više ne bore u stranim zemljama za tuđe interese. Od novca ušteđenog za članarine u navedenim organizacijama, navodnili smo sve poljoprivredne površine u Hrvatskoj i formirali sustav zaštite od poplava.

Zabranili smo proizvodnju i uzgoj GMO hrane i postali smo, zbog ukinute valutne klauzule i slabije kune, glavni izvoznik zdrave hrane u Europi, koja je kontaminirana GMO proizvodima i najveći je uvoznik naše hrane. Ponovno smo u CEFTI i izvozimo u Srbiju i BiH, a tvornice koje su preselile svoje poslovanje iz RH u njihove zemlje se vraćaju opet u RH i otvaraju nova radna mjesta.

Po prvi puta u povijesti izvozimo više nego što uvozimo.

Slavonija živi od hrvatskog turizma i izvoza, a 90% hrane u hrvatskim hotelima i restoranima je iz hrvatskog uzgoja. Slavonci više ne idu na more kao sezonski radnici, već kao turisti. Država garantira seljacima otkup njihovih proizvoda. Hrvatska je jedan od najvećih proizvođača ekološke hrane, uzgojene bez upotrebe pesticida. Uveli smo ZERP i obnovili riblji fond, jer Talijani više ne izlovljavaju našu ribu, a domaćim ribarima smo vratili mogućnost ribarenja.

Formiranjem realnog tečaja (slabljenjem kune) postali smo jeftinija destinacija za strane turiste, čiji se broj povećao za 100% . Sezona u Hrvatskoj traje skoro cijelu godinu i nije usmjerena samo na Jadran nego i kontinentalnu Hrvatsku. Rast proizvodnje i izvoza doveo je do porasta broja radnih mjesta i porasta plaća. Smanjili smo porez na dobit na 10%, ukinuli članarine u gospodarskim i obrtničkim komorama, smanjili porez na dohodak i ukinuli parafiksalne namete s kojima smo potaknuli privatno poduzetništvo i privukli strane investicije i tako otvorili stotine tisuća novih radnih mjesta.

Nezaposlenost u državi je ispod 4%.

Građani ne plaćaju račune za vodu, struju, plin i odvoz smeća do iznosa potrebne osobne potrošnje jer su to već sve platili kroz porez i prirez. Građani su sretniji zbog manje stresa, a na kraju mjeseca ne strahuju od ovrha zbog neplaćenih računa. Uvodimo po uzoru na Skandinavske zemlje šestosatni radni dan kako bi roditelji mogli više vremena provoditi sa svojom djecom i kako bi bili produktivniji na poslu.

Porast životnog standarda, veća zaposlenost i višak slobodnog vremena, povećao je i natalitetnu politiku i nakon dugo vremena, Hrvatska opet ima više rođene nego umrle djece. Pobačaj nije zabranjen, ali zbog dobre ekonomske situacije, praktički ih ni nema. Majke imaju pravo na godišnju porodiljnu naknadu u visini plaće, ali i očevi, ako se odluče na porodiljni, a u slučaju rastave i ne plaćanja alimentacije, alimentaciju utjeruje država.

Obrazovanje je besplatno (plaćeno je kroz poreze i prireze koje već plaćamo), a preko 70% edukacije zasniva se na praksi. Od osnovne škole je uveden predmet financijska pismenost kao i učenje dva strana jezika, a niti jedan političar ne može obnašati dužnost ako ne položi test financijske pismenosti i Engleskog jezika.

U škole su uvedeni, uz zdravu prehranu, i vegetarijanski obroci koji su besplatni za sve učenike kao i svi udžbenici potrebni za nastavu koji se ne mijenjaju svake godine kao do sada. Učitelji opet postaju utjecajni članovi društva, a njihov rad se cijeni i adekvatno je plaćen. Plaće političara su izjednačene s prosječnim hrvatskim plaćama i mogu rasti samo ako raste standard građana. Političari od svoje plaće plaćaju automobile, odjeću, mobitele, troškove stanovanja i sve ostale troškove, baš kao i obični radnici. Ukinute su nepotrebne županije, a s godinama je smanjena i glomazna državna uprava jer su se otvorila radna mjesta u privatnom sektoru u kojem su veće plaće.

Poreznici imaju savjetodavnu ulogu i pomažu gospodarstvenicima, a u društvu vlada nulta stopa tolerancije na neplaćanje poreza. Domoljublje se ne prikazuje stavljanjem desne ruke na srce, već plaćanjem poreza, kojeg nitko ne izbjegava jer svi imaju koristi od toga. Ljudi žele da novac ostaje u Hrvatskoj pa uglavnom svi imaju račune u domaćim banakama. Smijenjeni su državni odvjetnici i čelni ljudi u pravosuđu koji su godinama štitili mito i korupciju i omogućavali ljudima poput Sanadera, Čobankovića i sl. da se izvuku na slobodu. Novo nekorumpirano državno odvjetništvo je vratilo vjeru u pravni sustav, pogotovo nakon revizije pretvorbe i privatizacije u kojoj je građanima vraćena oteta imovina, a sudionicima pretvorbe oduzeta. Korumpirani politički vrh više ne guli krumpire, nego služi zatvorske kazne, a svaki državni dužnosnik koji je osuđen zbog mita i korupcije više ne smije obnašati nikakvu državnu funkciju, niti raditi u državnoj firmi. Linić je završio u zatvoru zbog kriminala u predstečajnim nagodbama u kojima je oštetio proračun za preko 40 milijardi kuna.

Ina je ponovno hrvatska kompanija, nakon što je kupoprodajni ugovor zbog mita poništen. Dopunsko zdravstveno osiguranje je ukinuto, a građanima je zdravstveni sustav besplatan (financira se kroz već plaćen porez i prirez). Svi građani imaju pravo na istu uslugu, a lista čekanja nema ili su jako kratke. Čelni ljudi HNS-a na čelu s Mamićem su smijenjeni, a mnogi od njih su zbog malverzacija, uključujući i Mamića su u zatvoru. U nogometu više nema namještanja, stadioni su puni.

Na stadione dolaze obitelji s djecom, jer postoji nulta stopa tolerancije na nasilje. Nema više tučnjava navijača niti rasističkih uvreda na stadionima. Ljudi idu na utakmice radi zabave, a ne radi iskaljavanja mržnje. Studenti mogu slobodno šetati u dresovima svojih omiljenih klubova u bilo kojem gradu bez bojazni da će ih netko napasti. Ukinuta je sportska televizija zbog pranja novca. Puno se ulaže u rekreativni sport za mlade.

Policajci više ne deložiraju građane nego se bave njihovom zaštitom. Imaju plaće koje osiguravaju dostojanstven život. Objavljivanjem registra branitelja, otkrili smo preko stotinu tisuća lažnih branitelja kojima je sav novac koji su do sada nezakonito stekli oduzet i preusmjeren pravim braniteljima koji su nesebično riskirali svoj život za ovu zemlju. Lažni branitelji i oni koji su im taj status omogućili su na odsluženju zatvorske kazne, a nezakonita dobit im je oduzeta. Raskinuli smo vatikanske ugovore i skinuli sve vjerske zajednice s proračuna. Crkva se financira crkvenim porezom koji plaćaju vjernici koji to žele. Crkva, kao i sve druge vjerske ustanove, plaća porez na svoju djelatnost i sama se financira.

Vjeronauk je izbačen iz škola i vraćen u Crkvu.

Hrvatska je sad prava sekularna država. Svećenici su postali skromni i konačno su počeli živjeti ono što propovijedaju. HRT pretplata je ukinuta, a sve televizije se financiraju od reklama. Uveden je dodatan porez na Big Brother i slične emisije tako da su televizije počele prikazivati kvalitetan sadržaj. Uvodi se red u Zamp i odvaja ga se od Emporiuma preko kojeg su prali novac. Zamp radi kao neprofitna udruga, a zadovoljni su i glazbenici koji sada dobivaju više i privatnci, koji plaćaju manje. U Hrvatskoj nema diskriminacije po pitanju vjere, spola, nacionalnosti, boje kože, seksualnog opredjeljenja itd. Ubrzano je posvajanje djece u domovima. Umirovljenici mogu dostojanstveno živjeti od svojih mirovina, a gradski prijevoz im je besplatan. Cijena gradskog prijevoza za radnike i studente je simbolična, tako da se nitko ne šverca u autobusima i tramvajima, a smanjila se i prometna gužva u gradovima jer svi koriste gradski prijveoz.

Tramvajske pruge se renoviraju na način da traju 20 godina, a ne kao do sada da se mijenjaju svage godine. Od ušteda u proračunu i višku od izvoza, uložili smo dio sredstava u obnovu željezničke infrastrukture, koja je postala najjeftiniji, najbrži i što je najbitnije ekološki najčišći prijevoz. U društvu postoji nulta stopa tolerancije na nepotizam, a jedini uvjet za zapošljavanje je obrazovanje i iskustvo. Zabranili smo uvođenje poreza na nekretnine i deložaciju iz jedinog doma. Kanabis je legaliziran za medicinsku i privatnu upotrebu, a Hrvatska postaje jedan od vodećih proizvođača i izvoznika konoplje i proizvoda od konoplje (tekstil, ulje, papir, gorivo itd).

Po prvi puta Hrvatska ima proračunski višak.

Biti političar postaje opet časno zanimanje jer su političari konačno shvatili svoju ulogu: oni su tu da služe narodu. Živi Zid je ispunio obećano i osvaja novi mandat. Hrvatska postaje primjer Europskim zemljama i svi žele kopirati naš ekonomski model. Napravili smo više manje sve ono što je napravio i Island.

Ovo nije utopija. Ovo bi mogle napraviti sve stranke, da rade u interesu građana, a ne u interesu stranih banaka koje su ih kupile.

Ivan Vilibor Sinčić


Kad će ta 2019.? To je godina kad se vraćam u Hr :)

_________________
slika


Povratak na vrh
  
 
 Naslov: Re: Izbori 2015.
PostPostano: 07 stu 2015 19:45 
Offline
Avatar

Pridružen: 01 sij 2014 11:25
Postovi: 549
Lokacija: Zagreb, EU APs
Roots je napisao:
GODINA je 2019. Prošlo je 4 godine od kad je Živi Zid došao na vlast. Ukinuta je valutna klauzula i svi krediti su konvertirani u kune. Kamate na stambene kredite su fiksne i građani više ne moraju strahovati o porastu kamata i promjeni tečaja valuta. Većina banaka u zemlji je u hrvatskom vlasništvu jer su nacionalizirane nakon što strane banke nisu imale dovoljno novaca da plate građanima RH odštetu zbog prevare sa CHF kreditima. Čelni ljudi tih banaka su završili u zatvoru, zajedno s guvernerom Vujčićem i njegovim mentorom Rohatinskim koji su omogućili CHF pljačku.

Sve državne firme imaju račune u hrvatskim bankama. HNB-u je vraćena uloga središnje banke i ponovno tiskamo svoj novac. Formiran je realan tečaj kune i uvedena je dvojna stopa pdv-a (niži PDV na domaće i veći na uvozne proizvode). Ukinute su i zabranjene naknade za vođenje računa u bankama, kao i naknade za plaćanje računa. Hrvatska je napustila EU i NATO savez, a hrvatski vojnici se više ne bore u stranim zemljama za tuđe interese. Od novca ušteđenog za članarine u navedenim organizacijama, navodnili smo sve poljoprivredne površine u Hrvatskoj i formirali sustav zaštite od poplava.

Zabranili smo proizvodnju i uzgoj GMO hrane i postali smo, zbog ukinute valutne klauzule i slabije kune, glavni izvoznik zdrave hrane u Europi, koja je kontaminirana GMO proizvodima i najveći je uvoznik naše hrane. Ponovno smo u CEFTI i izvozimo u Srbiju i BiH, a tvornice koje su preselile svoje poslovanje iz RH u njihove zemlje se vraćaju opet u RH i otvaraju nova radna mjesta.

Po prvi puta u povijesti izvozimo više nego što uvozimo.

Slavonija živi od hrvatskog turizma i izvoza, a 90% hrane u hrvatskim hotelima i restoranima je iz hrvatskog uzgoja. Slavonci više ne idu na more kao sezonski radnici, već kao turisti. Država garantira seljacima otkup njihovih proizvoda. Hrvatska je jedan od najvećih proizvođača ekološke hrane, uzgojene bez upotrebe pesticida. Uveli smo ZERP i obnovili riblji fond, jer Talijani više ne izlovljavaju našu ribu, a domaćim ribarima smo vratili mogućnost ribarenja.

Formiranjem realnog tečaja (slabljenjem kune) postali smo jeftinija destinacija za strane turiste, čiji se broj povećao za 100% . Sezona u Hrvatskoj traje skoro cijelu godinu i nije usmjerena samo na Jadran nego i kontinentalnu Hrvatsku. Rast proizvodnje i izvoza doveo je do porasta broja radnih mjesta i porasta plaća. Smanjili smo porez na dobit na 10%, ukinuli članarine u gospodarskim i obrtničkim komorama, smanjili porez na dohodak i ukinuli parafiksalne namete s kojima smo potaknuli privatno poduzetništvo i privukli strane investicije i tako otvorili stotine tisuća novih radnih mjesta.

Nezaposlenost u državi je ispod 4%.

Građani ne plaćaju račune za vodu, struju, plin i odvoz smeća do iznosa potrebne osobne potrošnje jer su to već sve platili kroz porez i prirez. Građani su sretniji zbog manje stresa, a na kraju mjeseca ne strahuju od ovrha zbog neplaćenih računa. Uvodimo po uzoru na Skandinavske zemlje šestosatni radni dan kako bi roditelji mogli više vremena provoditi sa svojom djecom i kako bi bili produktivniji na poslu.

Porast životnog standarda, veća zaposlenost i višak slobodnog vremena, povećao je i natalitetnu politiku i nakon dugo vremena, Hrvatska opet ima više rođene nego umrle djece. Pobačaj nije zabranjen, ali zbog dobre ekonomske situacije, praktički ih ni nema. Majke imaju pravo na godišnju porodiljnu naknadu u visini plaće, ali i očevi, ako se odluče na porodiljni, a u slučaju rastave i ne plaćanja alimentacije, alimentaciju utjeruje država.

Obrazovanje je besplatno (plaćeno je kroz poreze i prireze koje već plaćamo), a preko 70% edukacije zasniva se na praksi. Od osnovne škole je uveden predmet financijska pismenost kao i učenje dva strana jezika, a niti jedan političar ne može obnašati dužnost ako ne položi test financijske pismenosti i Engleskog jezika.

U škole su uvedeni, uz zdravu prehranu, i vegetarijanski obroci koji su besplatni za sve učenike kao i svi udžbenici potrebni za nastavu koji se ne mijenjaju svake godine kao do sada. Učitelji opet postaju utjecajni članovi društva, a njihov rad se cijeni i adekvatno je plaćen. Plaće političara su izjednačene s prosječnim hrvatskim plaćama i mogu rasti samo ako raste standard građana. Političari od svoje plaće plaćaju automobile, odjeću, mobitele, troškove stanovanja i sve ostale troškove, baš kao i obični radnici. Ukinute su nepotrebne županije, a s godinama je smanjena i glomazna državna uprava jer su se otvorila radna mjesta u privatnom sektoru u kojem su veće plaće.

Poreznici imaju savjetodavnu ulogu i pomažu gospodarstvenicima, a u društvu vlada nulta stopa tolerancije na neplaćanje poreza. Domoljublje se ne prikazuje stavljanjem desne ruke na srce, već plaćanjem poreza, kojeg nitko ne izbjegava jer svi imaju koristi od toga. Ljudi žele da novac ostaje u Hrvatskoj pa uglavnom svi imaju račune u domaćim banakama. Smijenjeni su državni odvjetnici i čelni ljudi u pravosuđu koji su godinama štitili mito i korupciju i omogućavali ljudima poput Sanadera, Čobankovića i sl. da se izvuku na slobodu. Novo nekorumpirano državno odvjetništvo je vratilo vjeru u pravni sustav, pogotovo nakon revizije pretvorbe i privatizacije u kojoj je građanima vraćena oteta imovina, a sudionicima pretvorbe oduzeta. Korumpirani politički vrh više ne guli krumpire, nego služi zatvorske kazne, a svaki državni dužnosnik koji je osuđen zbog mita i korupcije više ne smije obnašati nikakvu državnu funkciju, niti raditi u državnoj firmi. Linić je završio u zatvoru zbog kriminala u predstečajnim nagodbama u kojima je oštetio proračun za preko 40 milijardi kuna.

Ina je ponovno hrvatska kompanija, nakon što je kupoprodajni ugovor zbog mita poništen. Dopunsko zdravstveno osiguranje je ukinuto, a građanima je zdravstveni sustav besplatan (financira se kroz već plaćen porez i prirez). Svi građani imaju pravo na istu uslugu, a lista čekanja nema ili su jako kratke. Čelni ljudi HNS-a na čelu s Mamićem su smijenjeni, a mnogi od njih su zbog malverzacija, uključujući i Mamića su u zatvoru. U nogometu više nema namještanja, stadioni su puni.

Na stadione dolaze obitelji s djecom, jer postoji nulta stopa tolerancije na nasilje. Nema više tučnjava navijača niti rasističkih uvreda na stadionima. Ljudi idu na utakmice radi zabave, a ne radi iskaljavanja mržnje. Studenti mogu slobodno šetati u dresovima svojih omiljenih klubova u bilo kojem gradu bez bojazni da će ih netko napasti. Ukinuta je sportska televizija zbog pranja novca. Puno se ulaže u rekreativni sport za mlade.

Policajci više ne deložiraju građane nego se bave njihovom zaštitom. Imaju plaće koje osiguravaju dostojanstven život. Objavljivanjem registra branitelja, otkrili smo preko stotinu tisuća lažnih branitelja kojima je sav novac koji su do sada nezakonito stekli oduzet i preusmjeren pravim braniteljima koji su nesebično riskirali svoj život za ovu zemlju. Lažni branitelji i oni koji su im taj status omogućili su na odsluženju zatvorske kazne, a nezakonita dobit im je oduzeta. Raskinuli smo vatikanske ugovore i skinuli sve vjerske zajednice s proračuna. Crkva se financira crkvenim porezom koji plaćaju vjernici koji to žele. Crkva, kao i sve druge vjerske ustanove, plaća porez na svoju djelatnost i sama se financira.

Vjeronauk je izbačen iz škola i vraćen u Crkvu.

Hrvatska je sad prava sekularna država. Svećenici su postali skromni i konačno su počeli živjeti ono što propovijedaju. HRT pretplata je ukinuta, a sve televizije se financiraju od reklama. Uveden je dodatan porez na Big Brother i slične emisije tako da su televizije počele prikazivati kvalitetan sadržaj. Uvodi se red u Zamp i odvaja ga se od Emporiuma preko kojeg su prali novac. Zamp radi kao neprofitna udruga, a zadovoljni su i glazbenici koji sada dobivaju više i privatnci, koji plaćaju manje. U Hrvatskoj nema diskriminacije po pitanju vjere, spola, nacionalnosti, boje kože, seksualnog opredjeljenja itd. Ubrzano je posvajanje djece u domovima. Umirovljenici mogu dostojanstveno živjeti od svojih mirovina, a gradski prijevoz im je besplatan. Cijena gradskog prijevoza za radnike i studente je simbolična, tako da se nitko ne šverca u autobusima i tramvajima, a smanjila se i prometna gužva u gradovima jer svi koriste gradski prijveoz.

Tramvajske pruge se renoviraju na način da traju 20 godina, a ne kao do sada da se mijenjaju svage godine. Od ušteda u proračunu i višku od izvoza, uložili smo dio sredstava u obnovu željezničke infrastrukture, koja je postala najjeftiniji, najbrži i što je najbitnije ekološki najčišći prijevoz. U društvu postoji nulta stopa tolerancije na nepotizam, a jedini uvjet za zapošljavanje je obrazovanje i iskustvo. Zabranili smo uvođenje poreza na nekretnine i deložaciju iz jedinog doma. Kanabis je legaliziran za medicinsku i privatnu upotrebu, a Hrvatska postaje jedan od vodećih proizvođača i izvoznika konoplje i proizvoda od konoplje (tekstil, ulje, papir, gorivo itd).

Po prvi puta Hrvatska ima proračunski višak.

Biti političar postaje opet časno zanimanje jer su političari konačno shvatili svoju ulogu: oni su tu da služe narodu. Živi Zid je ispunio obećano i osvaja novi mandat. Hrvatska postaje primjer Europskim zemljama i svi žele kopirati naš ekonomski model. Napravili smo više manje sve ono što je napravio i Island.

Ovo nije utopija. Ovo bi mogle napraviti sve stranke, da rade u interesu građana, a ne u interesu stranih banaka koje su ih kupile.

Ivan Vilibor Sinčić

I onda je svizac zamotao čokoladu...
Je se skidam gol nasred trga ko' Tom Gotovac, ako se tri stvari sa ove šbbb kbb liste ikada ostvare.

_________________
X


Povratak na vrh
  
 
 [ 78 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]


Online

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
HR (CRO) by vaper club