Dicodes Dani Extreme V2

Radi se o modu tvrtke Dicodes promjenjive snage sa mogućnošću kontrole temperature. Za razliku od svepopularnih box-modova, ovaj je uređaj old school tuba izrađena od nehrđajućeg čelika, visine 105 te promjera 22 mm. U svijetu reguliranih 18650 tube-modova ovo su zaista kompaktne dimenzije.
-HW -
Mozak mu čini chipset tvrtke Dicodes sa mogućnošću izlazne snage od 5 do 40 W. Maksimalni napon je 12V, a struja 15A. Podržava otpore isparivača od 0.05 do 5 ohm-a, a s obzirom na navedeni naponski i strujni limit, maksimalnu snagu isporučuje u rasponu od 0.2 do 3.5 ohma. Uređaj je pogonjen jednom 18650 Li-ion baterijom.
-SW-
Sa softverske strane radi se o izrazito detaljnom meniju sa gomilom opcija podešavanja za ovakav tip uređaja. Tako u kanthal/nichrome modu imamo opcije za brzo zagrijavanje zavojnice te opcije prevencije pregrijavanja iste uz mogućnost preciznog krojenja parametara navedenih opcija. U postavkama temperaturne kontrole tu je podrška za više tipova žica unošenjem vrijednosti temperaturnog koeficijenta otpora. Navedimo i dosta široku paletu mogućnosti modifikacije odaziva sučelja, osvjetljenja ekrana, statistike, mjerenja realnog kapaciteta baterije itd..
-Korištenje-
Kretanje kroz meni na minijaturnom, ali vrlo jasnom i informativnom OLED displeju, obavlja se pritiskanjem samo jedne tipke. U kombinaciji sa kompleksnošću menija ovo djeluje zastrašujuće. U praksi funkcionira, vjerovali ili ne, odlično. Ukoliko imate cak i minimalne tech-gadget afinitete, ovaj meni ćete savladati vrlo kratkom roku do razine vrlo ugodnog korištenja. Ukoliko nemate takvih afiniteta, ovaj mod ionako vjerojatno nije za vas. Ovo funkcionira isključivo zbog krajnje logične strukture samog menija i izrazitoj posvećenosti detaljima.
Unatoč navedenome, ovaj mod nije za ljude koji pri parenju non-stop mijenjaju postavke snage i temperature, promijene 20 različitih vrsta atomizera i 4 vrste žice. Ovo je mod za ljude koji vole iskrojiti svoju paru prema guštu i ostaviti tako. Set & forget.
-Izrada-
Rezultat svega je izvana minimalistički i izgledom jednostavan tube-mod koji po aspektu uvelike podsjeća na mehaniku. Čvrsta SS konstrukcija, odlična tipka i besprijekorni navoji. Nema greške.
I masivan, čvrsti i fiksni 510 pin. Da, fiksni.
-Stainless steel temp control-
Kod temperaturne kontrole na SS žici cak i minimalne oscilacije otpora čine parenje vrlo lošim iskustvom. Zbog niskog temperaturnog koeficijenta otpora, isti se vrlo malo mijenja u upotrebljivom rasponu temperaturnih vrijednosti. Dakle potreban je precizan i brz čip i savršena konekcija. Za istu je uvelike zaslužan i gore navedeni fiksni 510 pin.
Zašto kupiti jedan ovako skupi mod? Ako se pita mene; zato što je tuba, a ne box, na kojoj temperaturna kontrola na SS žici radi savršeno. Bez iznimke i bez greške. Uvijek. Toči i vozi.
Toliko dobro i pouzdano radi da gdje god da idem, uopće više ne nosim backup. Postao mi je praktički jedini setup u funkciji.
Sto se mene tice Kanthal je povijest.

0.3 mm 304 SS 6 wraps x 2mm (0.6 ohm) @ mini RBA @ 240˝C

Jedna slikica za usporedbu gabarita. S lijeva na desno: Cloupor mini (

), KBOX mini, Sigelei 100W, Dani V2, Nemesis, Flip V3, Chi, Contravene
P.S.
Ovi napisi temeljeni su na iskustvu 10-dnevnog korištenja isključivo ovog moda˛sa SS setupom 24/7.
Ukoliko se pojave kakvi problemi ili druge opaske, azurirati cu thread.
Svjestan sam cinjenice da ovakva izvedba mnogima nece odgovarati (tuba, cijena, fiksni pin) te da je namijenjen ciljanoj grupi idiota koji su spremni istresti ovecu svotu krvavo zarađenog perja na igracku. Ukoliko nekoga ovako nesto zanima, slobodno pitajte. Svi komentari su dobrodosli.
LP
n6