Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » MOD

[ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Dicodes Dani Extreme V2
 Post Postano: 07 ruj 2015 17:28 

Dicodes Dani Extreme V2

slika

Radi se o modu tvrtke Dicodes promjenjive snage sa mogućnošću kontrole temperature. Za razliku od svepopularnih box-modova, ovaj je uređaj old school tuba izrađena od nehrđajućeg čelika, visine 105 te promjera 22 mm. U svijetu reguliranih 18650 tube-modova ovo su zaista kompaktne dimenzije.

-HW -

Mozak mu čini chipset tvrtke Dicodes sa mogućnošću izlazne snage od 5 do 40 W. Maksimalni napon je 12V, a struja 15A. Podržava otpore isparivača od 0.05 do 5 ohm-a, a s obzirom na navedeni naponski i strujni limit, maksimalnu snagu isporučuje u rasponu od 0.2 do 3.5 ohma. Uređaj je pogonjen jednom 18650 Li-ion baterijom.

-SW-

Sa softverske strane radi se o izrazito detaljnom meniju sa gomilom opcija podešavanja za ovakav tip uređaja. Tako u kanthal/nichrome modu imamo opcije za brzo zagrijavanje zavojnice te opcije prevencije pregrijavanja iste uz mogućnost preciznog krojenja parametara navedenih opcija. U postavkama temperaturne kontrole tu je podrška za više tipova žica unošenjem vrijednosti temperaturnog koeficijenta otpora. Navedimo i dosta široku paletu mogućnosti modifikacije odaziva sučelja, osvjetljenja ekrana, statistike, mjerenja realnog kapaciteta baterije itd..

-Korištenje-

Kretanje kroz meni na minijaturnom, ali vrlo jasnom i informativnom OLED displeju, obavlja se pritiskanjem samo jedne tipke. U kombinaciji sa kompleksnošću menija ovo djeluje zastrašujuće. U praksi funkcionira, vjerovali ili ne, odlično. Ukoliko imate cak i minimalne tech-gadget afinitete, ovaj meni ćete savladati vrlo kratkom roku do razine vrlo ugodnog korištenja. Ukoliko nemate takvih afiniteta, ovaj mod ionako vjerojatno nije za vas. Ovo funkcionira isključivo zbog krajnje logične strukture samog menija i izrazitoj posvećenosti detaljima.
Unatoč navedenome, ovaj mod nije za ljude koji pri parenju non-stop mijenjaju postavke snage i temperature, promijene 20 različitih vrsta atomizera i 4 vrste žice. Ovo je mod za ljude koji vole iskrojiti svoju paru prema guštu i ostaviti tako. Set & forget.

-Izrada-

Rezultat svega je izvana minimalistički i izgledom jednostavan tube-mod koji po aspektu uvelike podsjeća na mehaniku. Čvrsta SS konstrukcija, odlična tipka i besprijekorni navoji. Nema greške.
I masivan, čvrsti i fiksni 510 pin. Da, fiksni.

-Stainless steel temp control-

Kod temperaturne kontrole na SS žici cak i minimalne oscilacije otpora čine parenje vrlo lošim iskustvom. Zbog niskog temperaturnog koeficijenta otpora, isti se vrlo malo mijenja u upotrebljivom rasponu temperaturnih vrijednosti. Dakle potreban je precizan i brz čip i savršena konekcija. Za istu je uvelike zaslužan i gore navedeni fiksni 510 pin.
Zašto kupiti jedan ovako skupi mod? Ako se pita mene; zato što je tuba, a ne box, na kojoj temperaturna kontrola na SS žici radi savršeno. Bez iznimke i bez greške. Uvijek. Toči i vozi.
Toliko dobro i pouzdano radi da gdje god da idem, uopće više ne nosim backup. Postao mi je praktički jedini setup u funkciji.

Sto se mene tice Kanthal je povijest. :old: :P

slika
slika
0.3 mm 304 SS 6 wraps x 2mm (0.6 ohm) @ mini RBA @ 240˝C

slika
Jedna slikica za usporedbu gabarita. S lijeva na desno: Cloupor mini ( :zu: ), KBOX mini, Sigelei 100W, Dani V2, Nemesis, Flip V3, Chi, Contravene

P.S.
Ovi napisi temeljeni su na iskustvu 10-dnevnog korištenja isključivo ovog moda˛sa SS setupom 24/7.
Ukoliko se pojave kakvi problemi ili druge opaske, azurirati cu thread.
Svjestan sam cinjenice da ovakva izvedba mnogima nece odgovarati (tuba, cijena, fiksni pin) te da je namijenjen ciljanoj grupi idiota koji su spremni istresti ovecu svotu krvavo zarađenog perja na igracku. Ukoliko nekoga ovako nesto zanima, slobodno pitajte. Svi komentari su dobrodosli.

LP

n6

:pivo:

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Dicodes Dani Extreme V2
 Post Postano: 07 ruj 2015 17:49 

Naravno njemacka preciznost, malo smusen meni ali to nije toliko bitno koliko je bitno da je to mod za klasu bolji od evolva i yihia.....po meni trenutno top u vapingu ako izostavimo da nema snagu terat preko 40w definitivno mod u kojem je svaki euro ulozen sa pokricem :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 ruj 2015 18:23 

Istina sto kazes, meni osobno 20W je plafon. Za otvoreni MTL kakav mi pase. Ovaj ostatak snage taman dodje da momentalno zagrije coil na radnu temperaturu.
Moram priznati da sam bio malo skeptičan kako ce raditi sa SS žicom. Kakav ce biti odaziv i u kojoj mjeri može precizno mjeriti male promjene otpora na istoj.
Svaka sumnja je pala u zaborav cim sam slozio prvi setup. Toliko glatko, precizno i neprimjetno radi održavanje temperature da je to milina. Svaki pull je identican, linearan i savrsen od pocetka do kraja.
Obozavam ovaj mod.

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 ruj 2015 20:20 

Bravo za rivju. Taj mod pratim i čekam još otkad nije ni izašao, čim sam uhvatio informaciju da će se pojavit i čekao da stigne. I onda dođe u prodaju i paf, fixni pin. I zato već par mjeseci odgađam s kupnjom, i malo bi malo nebi. Znam da 2380 ima podesivi pin, ali mi nije interesantan jer mi treba samo za 1 veličinu baterije, a i on je 23mm promjera.
Vjerujem da si zadovoljan s njim, znam da bi i ja bio, samo me kopka kako bi koji atty gore sjeo. Da li si isprobao na njemu više attya koje imaš, tj. da li ti se gdje pojavljuje "gap" između moda i attya?

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 ruj 2015 20:30 

Meni jedan od najljepsih SS modova te vrste.
Jednostavan, bez nekakvih zareza, proreza, ureza. Tocno ono kaj bi ja htel imat.
Kad cijena nebi bila kakva je.
Meni je to ipak malo previse.

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 ruj 2015 20:57 

@Fyla

Magma klon ima dugacak konektor pa imas ogroman procijep od cca 1mm.
Taifun gt2 sjeda do kraja, samo on je 23 mm.
K4 klon ima jedva vidljivi procijep, ali po mom misljenju, njega staviti na ovaj mod je smrtni grijeh.
Subtank mini sjedne flush, ali se mora prvo userafiti baza, a tek onda RBA modul. Na taj nacin se pin u bazi sam prilagodi.
IGO w6 sjeda flush

To je vise-manje sto trenutno imam kod sebe. Zadnjih par mjeseci koristim iskljucivo ST mini te povremeno Taifuna. Magmu samo za testiranje likvida. Imam Erlkoenigina kojeg sam prije vise koristio, ali mi je sad u Kc pa ne mogu isprobati.

@ Lis

Je puno je to para. Slazem se.
Al opet, meni je sad vise zao svih para sto sam dao za svu opremu prije njega. Doslovno mi nista drugo ne treba. Eventualno neka polurasturena mehanika u ladici za svaki slucaj.

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 ruj 2015 21:23 

Hvala za info. Eh da je podesivi pin... Ipak jako fina stvar. Jel si ga naručivao iz vana ili kod nas?

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 ruj 2015 21:31 

Uzeo sam u mtm-u
Razlika u cijeni nije drasticna, a stvar ima 2 godine garanciju pa u slucaju problema imam potencijalno manje zajebancije.

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 ruj 2015 23:32 
Administrator

:plus: nexus-6

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 ruj 2015 23:49 

:dobar: :brav: za recenziju

Povratak na vrh 

[ 17 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Početna » Recenzije » MOD