Vaper club

e-cigarete forum
Zadnji put si ovdje bio: 26 sij 2025 17:16. Sada je: 26 sij 2025 17:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

[ 393 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 40  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Vivi Nova Tank Clearomizer
PostPostano: 16 sij 2013 21:44 

davors je napisao:
Sappy je napisao:
Eto malo sam experimentirao i došao do nekih rezultata sa neprerađenim vivikama...

1,8ohma glava - radi dobro sve od 3,3 do 4V - bar mi tako variraju Ego baterije...
2,4ohma glava - treba bar od 4-4,5 V , na 5 volti već drugi udah daje zagoreno....
2,8 ohma glava - treba bar 4,5V pa na više, na napunjenoj ego bateriji daje blijed osjećaj parenja do na frenkovom 5V modu već vrišti....

Imam jednu primisao... a inspiracija dolazi sa Ericove vizitke koja mi je stigla uz narudžbu sa DiscountVapers... na poleđini je otisnuo tablicu optimalnih kombinacija napona i otpora... pa kaže u zadnjoj stavci da se na 7,4 V može pariti uz 4,5 do 5,0 ohma... Budući da se na Devils Marbleu može složiti kombinacija od 7,4 V slijedi pitanje kako i na čemu složiti otpor od 5 ohma? I ima li to uopće smisla, odnosno, što bi se dobilo? :-)

Kako ....lako sa kanthalom :-) moras jedino voditi racuna o proporcionalnom povecanju dotoka tekucine sa povecanjem voltaze !
Inace bus dobio samo zagoren fiber :-)

I² Element18350/18650+kick, Ant-i-Mod +5V, Ergo69-Yenki69,UD Agi,IgoW

Povratak na vrh

PostPostano: 16 sij 2013 22:03 

davors je napisao:
lumalju je napisao:
Umijesto fibera stavite mesh u vivi novu... mrak...
Po mom nema svrhe ovako dugačko kao na slici, nego veličina short wicka.
slika

Koliko je ispala debela rolica mesha? pretpostavljam 2-3 mm? Ili manje? Može li se postići da krajevi koji uranjaju u liquid ne budu onako "prelomljeni" već nekako blago zaobljeni? Možda savijanjem u užarenom stanju?

izgleda da radi ok ..

Povratak na vrh

PostPostano: 17 sij 2013 01:17 
Administrator

davors je napisao:
Imam jednu primisao... a inspiracija dolazi sa Ericove vizitke koja mi je stigla uz narudžbu sa DiscountVapers... na poleđini je otisnuo tablicu optimalnih kombinacija napona i otpora... pa kaže u zadnjoj stavci da se na 7,4 V može pariti uz 4,5 do 5,0 ohma... Budući da se na Devils Marbleu može složiti kombinacija od 7,4 V slijedi pitanje kako i na čemu složiti otpor od 5 ohma? I ima li to uopće smisla, odnosno, što bi se dobilo? :)

Zanimljivo :)
Probat cu prvom prilikom.

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2013 10:52 

lumalju je napisao:
Umijesto fibera stavite mesh u vivi novu... mrak...
Po mom nema svrhe ovako dugačko kao na slici, nego veličina short wicka.

Imam pitanjce...ili dva...

Nisam još ovo probao, no dosta sam premotavao CE4, a sad ću i Vivi novu.., no praksom poučen znam da ukoliko nema dovoljnog dotoka tekućine dobivaš zagoretinu (prevelik pritisak gumice na fiber) i obratno.., ako je pritisak silikonske kapice na fiber nedostatan (efekt gurglanja) tekućina curi kroz grijač na bateriju..., dakle bingo je negdje na optimalnom pritisku i dotoku tekućine uz naravno poštivanje proporcionalnih odnosa otpora i voltaže..., no slijede pitanjca..

1. Da li, pošto je urolani mesh ipak grublji i čvršći od fibera i ne može "nateknuti" od tekućine kao fiber - da li dolazi do curenja na mesh vivi setapu i famoznog gurglanja ukoliko recimo položiš takvu viviku vodoravno....!!??

2. Iz iskustava drugih..., da li je bolje raditi setup sa recimo debelim fiberom (3mm) ili ići na više tanjih fibera..!!??

The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2013 11:02 

Probaj si nabaviti tzv beco fiber odnosno mindov, poslje valjda 100 vrsta razno raznih fibera prvi da nema grglanja ni dry hitova. Debljine je oko 2.5-3 mm.

Sent from my U8650 using Tapatalk 2

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2013 11:09 
Administrator

Sve je to relativno, moze ali i ne mora. Bitnije je izabrati bolju vivi novu. Onu koja ne curi na centralni kontakt. Vive koje imaju dvije dodatne bocne rupice su se pokazale neosjetljive na curenje, jer im je centralna rupica manja.
Ako se grijac previse natopi bezopasno je. Ali ako se liquid cijedi na konektor parenje je jadno a i dobar broj modova nije neosjetljiv na liquid.
Generalni savjet je nemoguce dati jer sve zavisi od kvalitete spagice i stila parenja korisnika. Tako da svatko vivu mora podesiti po sebi.

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2013 16:02 

Meni vivi nova ( duge špagice s vaporbreaka ) i mini vivi obe vrste (1 navoj s unutrašnje strane tanka 2 navoj s vanjske strane tanka ) rade super šta se tiče svega puno pare neloša aroma nema curenja nema dry hitova jednostavna za setup sve 5 . Ali od svega šta sam probao ima nallošiji th. skoro da i nema ili twist nema snage za to. glavni liquid mi je ds 18 mg.

Povratak na vrh

PostPostano: 18 sij 2013 18:01 

oki01 je napisao:
Probaj si nabaviti tzv beco fiber odnosno mindov, poslje valjda 100 vrsta razno raznih fibera prvi da nema grglanja ni dry hitova. Debljine je oko 2.5-3 mm.

Sent from my U8650 using Tapatalk 2

Gdje nabaviti taj fiber? Nisam bio prisutan kad se "učilo" o fiberima pa sam ostao na onome iz HG-a sa kojim sam relativno zadovoljan.
Hvala
E , da SS wick sam ugurao u cc 2,4ml. Bio je potpuno ravan i dug koliko je clear dozvolio(promjer) i radi ko lud.

Povratak na vrh

PostPostano: 19 sij 2013 05:01 

barbas je napisao:
Meni vivi nova ( duge špagice s vaporbreaka ) i mini vivi obe vrste (1 navoj s unutrašnje strane tanka 2 navoj s vanjske strane tanka ) rade super šta se tiče svega puno pare neloša aroma nema curenja nema dry hitova jednostavna za setup sve 5 . Ali od svega šta sam probao ima nallošiji th. skoro da i nema ili twist nema snage za to. glavni liquid mi je ds 18 mg.

Ja žarim 1,8ohma na 3,7-4,2V - pare puno, aroma solidna, TH rastura..., isto sam uzeo na Vaporebreaku (1 debeli fiber i extra jedan preko kantala), samo treba dovoljno dotoka tekućine (također 18mg) i sve 5...
Probaj neku mentolsku kombinaciju.., rashladit će te do jaja..., ja preferiram Newport bilo koji...tj. (Newbay) ili HS menthol sensation od Hangsena...
...2,8ohma koritim na 5V (frenkov mod) i sve je gotovo isto kao kod 1,8ohma na 4,2V, no para je osjetno toplija i malko više arome....

The world will know that free men stood against a tyrant, that few stood against many...

Povratak na vrh

PostPostano: 08 vel 2013 18:23 
Administrator

Zadnjih dana ne mogu namotati dobro setup da ga jebes. Radim sve dobro ali rezultat je nikakav. Danas sam u oblaku smrada otkrio gdje je problem. Silkonski prsten na glavi omeksa i centralni pin odlazi prema gore sve dok se centralni pin i navoj ne izravnaju i nastane kratki spoj. Pazite na ovo da sacuvate svoje modove.
PS. mucice na slici su ostaci filtera za zrak

slika

Povratak na vrh

[ 393 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 40  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika: crawl i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na: