| Autor |
Poruka |
|
street
|
Naslov: eksplodirala baterija Postano: 27 ruj 2013 09:02 |
|
Pridružen: 25 ruj 2013 14:00 Postovi: 170 Lokacija: Zagreb, Primošten
|
Zadnja izmjena: street; 27 ruj 2013 09:37; ukupno mijenjano 1 put/a.
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: sksplodirala baterija Postano: 27 ruj 2013 09:08 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
|
Koliko dnevno u svijetu izbije požara od klasične cigarete i koliko ljudi umre zbog nje pa o tome nitko ne piše. Ali kad grune neispravna kineska baterija u još gorem kineskom ispravljaču to objavi cijeli svijet. Seronje dvolični, to je moj komentar.
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
Deckardcain
|
Naslov: Re: sksplodirala baterija Postano: 27 ruj 2013 09:19 |
|
|
Da bar evidentiraju koliko upaljača grune u autima na ljetnoj vrućini. Jedan mi je davno napravio takav ršum u autu da sam mislija da je bila provala 
_________________ Tilemahos, Expromizer 1 i 2, Kayfun V2+, Kayfun mini v3, Tajfun GT, VTC 2 mini, Eleaf pico, Poldiac, Nanos.
|
|
 |
|
 |
|
imand
|
Naslov: Re: sksplodirala baterija Postano: 27 ruj 2013 09:27 |
|
|
|
Aj kad padne avion negdje u Svijetu i 150 ljudi ode u Vječna Lovišta svi se dignu na noge.
30.000 ljudi godišnje strada/pogine u automobilima i nikom ništa...
To se zove prihvatljiv rizik življenja na Zemaljskoj kugli.
|
|
 |
|
 |
|
Kinta
|
Naslov: Re: sksplodirala baterija Postano: 27 ruj 2013 09:27 |
|
 |
| Administrator |
 |
|
Eksplodiraju i skupe stvari http://www.vecernji.hr/vijesti/zagrepca ... nak-610148Mene su ko malog dececa ucili da se ukljucene elektricne stvari ne ostavljaju bez nadzora, da se ne diraju mokrim rukama, da ... Ili su danasnje mame i tate zakazali ili su danasnja djeca previse zvrkasta zbog hranjenja neprirodnom hranom.
_________________ Ako su neki zivoti savrsena kruznica, drugi uzimaju oblik koji ne mozemo predvidjeti ni shvatiti. Gubitak je bio dio moga putovanja. No i pokazao mi je sto vrijedi. Kao i ljubav na kojoj mogu jedino biti zahvalan.
|
|
 |
|
 |
|
Dalmat
|
Naslov: Re: eksplodirala baterija Postano: 27 ruj 2013 09:54 |
|
Pridružen: 16 kol 2013 22:43 Postovi: 1083 Lokacija: Zagreb, Maksimir
|
street je napisao: http://www.24sata.hr/galerija/news/ostavio-e-cigaretu-da-se-puni-u-autu-eksplodirala-kao-petarda-333748/794663 Rek'o ja ... ne ostavljati baterije same, s njima treba kao sa malom djecom 
_________________ DalmatDaily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick 
|
|
 |
|
 |
|
Karo
|
Naslov: Re: eksplodirala baterija Postano: 29 ruj 2013 13:42 |
|
|
Da nekome eksplodira baterija 3 puta .....onda nije do baterije, do morona je !!!Nema,nema pa se javi neki lobi po medijima... 
|
 |
|
sanja
|
Naslov: Re: eksplodirala baterija Postano: 29 ruj 2013 14:02 |
|
Pridružen: 03 ožu 2011 16:24 Postovi: 1370 Lokacija: Zagreb,Krapinhagen
|
Karo je napisao: Da nekome eksplodira baterija 3 puta .....onda nije do baterije, do morona je !!!Nema,nema pa se javi neki lobi po medijima...   upravo sam to i ja pomislila 
|
 |
|
Valter
|
Naslov: Re: eksplodirala baterija Postano: 29 ruj 2013 14:09 |
|
Pridružen: 01 vel 2013 12:48 Postovi: 1316 Lokacija: Velika Gorica
|
|
Eksplodirala mu je baterija u SLUŽBENOJ Škodi Superb.
Dakle, momak tvrdi kako je stavio na punjene preko noći a alarm mu se javio ujutro. Svaki vlasnik novijih (a mislim i nekih starijih) Škoda zna kako mu se upaljač, odnosno konektor u koji se svašta gura, GASI nakon 20 minuta od vađenja ključa ili gašenja kontakta. Tako je i kod njegove SLUŽBENE Škode. Imam kompjuter koji je identičan i sa istim mogućnostima kao kod njega. Znam kako reagira u datim okolnostima.
Zaključak je da je spalio cigaretom auto pa poslije okrivio električnu cigaretu kako ne bi dobio momentalni otkaz i kako bi kasko možda i prihvatilo i nadoknadilo nastalu štetu na vozilu.
Moguće je i da je neovlašteno i nestručno modificirao električne instalacije na autu i tako izazvao ono što se na slikama može vidjeti.
Navedeno isključivanje se može regulirati pomoću kompjutera, ali i to spada u nestručno zadiranje u auto i nije pokriveno kaskom.
Kada bi i sve ovo bilo krivo (što svakako nije), ostaje pitanje osigurača na 12V na konektoru za upaljač. Ovakva šteta je moguća jedino ako je umjesto osigurača stavio čavao.
Tip je kreten i nadam se da će dobiti otkaz i da će sam morati nadoknaditi štetu iako sam siguran kako će mu Phillip Moriss sve to nadoknaditi.
|
 |
|
doctore
|
Naslov: Re: eksplodirala baterija Postano: 29 ruj 2013 15:15 |
|
|
Valter je napisao: Eksplodirala mu je baterija u SLUŽBENOJ Škodi Superb.
Dakle, momak tvrdi kako je stavio na punjene preko noći a alarm mu se javio ujutro. Svaki vlasnik novijih (a mislim i nekih starijih) Škoda zna kako mu se upaljač, odnosno konektor u koji se svašta gura, GASI nakon 20 minuta od vađenja ključa ili gašenja kontakta. Tako je i kod njegove SLUŽBENE Škode. Imam kompjuter koji je identičan i sa istim mogućnostima kao kod njega. Znam kako reagira u datim okolnostima.
Zaključak je da je spalio cigaretom auto pa poslije okrivio električnu cigaretu kako ne bi dobio momentalni otkaz i kako bi kasko možda i prihvatilo i nadoknadilo nastalu štetu na vozilu.
Moguće je i da je neovlašteno i nestručno modificirao električne instalacije na autu i tako izazvao ono što se na slikama može vidjeti.
Navedeno isključivanje se može regulirati pomoću kompjutera, ali i to spada u nestručno zadiranje u auto i nije pokriveno kaskom.
Kada bi i sve ovo bilo krivo (što svakako nije), ostaje pitanje osigurača na 12V na konektoru za upaljač. Ovakva šteta je moguća jedino ako je umjesto osigurača stavio čavao.
Tip je kreten i nadam se da će dobiti otkaz i da će sam morati nadoknaditi štetu iako sam siguran kako će mu Phillip Moriss sve to nadoknaditi. Lol
_________________ "Nikad ne dijelite rov sa nekim tko je hrabriji od vas!"
|
|
 |
|
 |