|
.
Sada je: 25 tra 2026 18:41. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 18:41. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
| Autor |
Poruka |
|
qark
|
Naslov: Re: NOVA ZAKONSKA REGULATIVA Postano: 15 tra 2016 00:45 |
|
Pridružen: 28 stu 2015 18:30 Postovi: 426 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
|
webtrgovine se svuda gase gdje je zakon donesen. U slučaju da postoji EU država gdje nije donesen taj zakon u tom obliku a u tvojoj je, taj trgovac može biti kažnjen ako ti je prodao.
Razgovarao sam sa sanitarnom, atty i tekućine će se prodavati isto kao i cigarete, u zatvorenim ormarima, dođeš pitaš tetetu "jel imate" ona veli "imam", otvori ormar ili makne zastor ispred police i to je to.
direktni copy paste odgovora sanitarne: odredbom čl. 9. Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda(„Narodne novine“, broj 125/08, 55/09, 119/09, 94/13) zabranjena je izravna i neizravna promidžba duhanskih proizvoda. Pod izravnom promidžbom duhanskih proizvoda smatra se i izlaganje pojedinačnih pakiranja cigareta i ostalih duhanskih proizvoda na vidljivim pozicijama u i na prodajnim mjestima, bilo koje vrste, gdje se prodaju duhanski proizvodi
Dalje je moje pitanje bilo što je sa specijaliziranim shopovima, udrugama, sastancima/meetovima itd:
Pod neizravnom promidžbom smatra se i organiziranje događanja na kojima se ističu naziv, logotip ili druge vizualne karakteristike koje podsjećaju na pojedini duhanski proizvod. - dakle sve je zabranjeno jelte
"Iz navedenoga je razvidno da Vaš specijalizirani shop predstavlja prodajno mjesto bilo koje vrste, jer će nakon uvid u proizvode isti biti odabrani od strane Vaših kupaca. Također, ako i nije klasično prodajno mjesto, predstavlja organiziranje događanja na kojem se ističu naziv, logotip i druge vizualne karakteristike. " - svi mi koji imamo specijalizirane shopove (ili ih pokušavamo oformiti :p) smo nadrapali
U većini država vani gdje je zakon već donesen postoji vrijeme prilagodbe odnosno kako oni to zovu "grandfathering clause" što od prilike kak sam ja shvatio funkcionira na način: - 6 mjeseci od kada se zakon donese ništa se ne dešava, sve je po starom - nakon 6 mjeseci više nema uvoza robe koja nije TPD prilagođena - nakon narednih 6 mjeseci više se ne smije prodavati niti stara zaliha i TPD stupa na snagu u potpunosti
Neke države koliko znam imaju duži taj rok, neke kraći... mislim da je u engleskoj čak do kraja 2017.
_________________ Mod: VTwo mini, VF Stout, Reuleaux RXS, SDNA 75Atty: UTA2 x4, Rose v2, Taifun GT1Take a break, enjoy the Journey...Journey - Premium e-liquid by AEON
|
|
 |
|
 |
|
Antess
|
Naslov: Re: NOVA ZAKONSKA REGULATIVA Postano: 15 tra 2016 06:47 |
|
Pridružen: 15 lis 2014 21:42 Postovi: 124 Lokacija: Zagreb, Dubrava
|
|
sve se meni cini da cemo morati naci kolegu u Bosni, narucivati na njegovu adresu i onda jednom mjesecno idemo na road trip.
|
|
 |
|
 |
|
Medo
|
Naslov: Re: NOVA ZAKONSKA REGULATIVA Postano: 15 tra 2016 09:34 |
|
|
|
Zalosno je da se ljudi bore, probaju nesto pokrenut u konacnici zaposle nekog u shopu i sta se dogodi, na snagu stupi neki retardirani zakon koji nema smisla sa zdravom pameti. Ljudi se odpustaju, zatvaraju se shopovi itd itd. Zalosno....jadno!!!
_________________ Medo
|
|
 |
|
 |
|
Corto_1973
|
Naslov: Re: NOVA ZAKONSKA REGULATIVA Postano: 15 tra 2016 10:06 |
|
Pridružen: 07 ožu 2011 11:16 Postovi: 2862 Lokacija: Slavonski Brod
|
|
Ili drugim riječima, kape i majice s logom Vaperclub odsad samo u spavaćoj sobi... a kalendar kad dolaze gosti skinuti sa zida... brutala totalna...
_________________  Devils Marble EVO, Nautilus Oddy klon, Hercules... ipv Mini, Kaya lite v2+ klon
|
|
 |
|
 |
|
Goran_M.
|
Naslov: Re: NOVA ZAKONSKA REGULATIVA Postano: 15 tra 2016 11:06 |
|
|
|
Kako uopće objasniti idiotima da električna cigareta NIJE duhanski proizvod?! A da ne govorimo o zabrani tzv izravne i neizravne promidžbe... Jel to znači da će i ovaj forum bit prisiljen stavit ključ u bravu jer je namijenjen prvenstveno raspravi (čitaj - promidžbi) o električnim cigaretama? Dakle, smatralo bi se nezakonitim i samo postojanje Vapercluba. Forum bi svakako izgubio smisao postojanja jer se u biti više i ne bi imalo o čemu raspravljat... neće više biti domaćih web i standardnih ecig trgovina, a ni stranih web shopova zbog zabrane uvoza tako da će svaka rasprava o novim ecig proizvodima biti besmislena, a vaperi će u ovoj državi biti potpuno stjerani u kut i to u svakom smislu. Nadalje, svima je valjda jasno da je stvarni cilj ove fašističke direktive onemogućavanje potencijalnim novim vaperima da se uopće i pokušavaju riješiti cigareta uz pomoć e-cig. što je, naravno, izravno pogodovanje duhanskoj industriji, državnim budžetlijama i farmaceutima. Cigarete se, "normalno", ne zabranjuju... Zašto se ne zabrani rad raznih Tobacco shopova i uvoz duhanskih proizvoda, a uvoz i prodaja e-cig opreme se zabranjuje?!?! Zato jer treba puniti državnu blagajnu i treba "liječiti" bolesti uzrokovane pušenjem... treba se bogatiti na račun tuđe nesreće, a e-cig industrija im tu samo kvari biznis pa moraju uvođenjem prohibicijskih zakona to srezati na po njima razumnu razinu.
_________________  iStick Pico + Merlin RTA, iStick 40W TC + Kayfun Lite Pawns
|
|
 |
|
 |
|
Max_ZG
|
Naslov: Re: NOVA ZAKONSKA REGULATIVA Postano: 15 tra 2016 11:16 |
|
 |
| Moderator |
 |
Pridružen: 23 svi 2013 20:01 Postovi: 4308 Lokacija: Zagreb, Šalata
|
Corto_1973 je napisao: Ili drugim riječima, kape i majice s logom Vaperclub odsad samo u spavaćoj sobi... a kalendar kad dolaze gosti skinuti sa zida... brutala totalna... kalendar je dvostruki prekršaj, reklamira i alkohol, to je teški prekršaj i tko god ga ima najebo je  meni kad u autu nađu ovih 20 što je ostalo viška, odma u buksu bez suđenja 
_________________ There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ><((((º>-------------------------------------------   Modovi, akrilni stalci i 3D printanje
|
|
 |
|
 |
|
natal
|
Naslov: Re: NOVA ZAKONSKA REGULATIVA Postano: 15 tra 2016 11:19 |
|
|
|
Gle, nije zabranjen uvoz e cig nego je ogranicen. e cig je vrsta droge i samim time je upala pod duhanski proizvod. Mislim nije RH izmislila toplu vodu. Pogledajte trend u svijetu.
Tobacco shopovi su pogodjeni davno sa ovim zakonom, sada je jos malo doradjen al to je to. Ali recimo sa 2020 se zabranjuje prodaja cigareta sa okusima, mentol, crni ribiz, spearmint itd...
Od sljedece godine su duhani na udaru...ne smiju se prodavati duhani sa okusom.
Koliko sam ja informiran nece biti web trgovina za e cigarete, standardne trgovine ce raditi normalno. Jedino ko ce dobiti po repu su firme koje imaju iskljucivo web shop. Sa tim da i oni mogu otvoriti maloprodaju i cao.
U svakom slucaju sve ce se zadrzati u okvirima RH granica i bog.
|
|
 |
|
 |
|
qark
|
Naslov: Re: NOVA ZAKONSKA REGULATIVA Postano: 15 tra 2016 11:23 |
|
Pridružen: 28 stu 2015 18:30 Postovi: 426 Lokacija: Zagreb, Gajnice
|
Goran_M. je napisao: Kako uopće objasniti idiotima da električna cigareta NIJE duhanski proizvod?! A da ne govorimo o zabrani tzv izravne i neizravne promidžbe... Jel to znači da će i ovaj forum bit prisiljen stavit ključ u bravu jer je namijenjen prvenstveno raspravi (čitaj - promidžbi) o električnim cigaretama? Dakle, smatralo bi se nezakonitim i samo postojanje Vapercluba. Forum bi svakako izgubio smisao postojanja jer se u biti više i ne bi imalo o čemu raspravljat... neće više biti domaćih web i standardnih ecig trgovina, a ni stranih web shopova zbog zabrane uvoza tako da će svaka rasprava o novim ecig proizvodima biti besmislena, a vaperi će u ovoj državi biti potpuno stjerani u kut i to u svakom smislu. Nadalje, svima je valjda jasno da je stvarni cilj ove fašističke direktive onemogućavanje potencijalnim novim vaperima da se uopće i pokušavaju riješiti cigareta uz pomoć e-cig. što je, naravno, izravno pogodovanje duhanskoj industriji, državnim budžetlijama i farmaceutima. Cigarete se, "normalno", ne zabranjuju... Zašto se ne zabrani rad raznih Tobacco shopova i uvoz duhanskih proizvoda, a uvoz i prodaja e-cig opreme se zabranjuje?!?! Zato jer treba puniti državnu blagajnu i treba "liječiti" bolesti uzrokovane pušenjem... treba se bogatiti na račun tuđe nesreće, a e-cig industrija im tu samo kvari biznis pa moraju uvođenjem prohibicijskih zakona to srezati na po njima razumnu razinu. Ali nisu niti e-cigarete zabranjene niti će se zabraniti već će se samo regulirati kao i cigarete, odnosno standardizirati propisima o veličini tankova itd. dakle ako postoji tobacco shop moći će postojati i e-tobacoo shop ali sve mora biti u zatvorenim/zakrivenim policama, nesmije biti vidljivo.
_________________ Mod: VTwo mini, VF Stout, Reuleaux RXS, SDNA 75Atty: UTA2 x4, Rose v2, Taifun GT1Take a break, enjoy the Journey...Journey - Premium e-liquid by AEON
|
|
 |
|
 |
|
natal
|
Naslov: Re: NOVA ZAKONSKA REGULATIVA Postano: 15 tra 2016 11:28 |
|
|
|
Tocno, a gle i to sto nece biti vidljivo, nije to strasno koliko izgleda, kod mene se ne vide niti cigarete niti duhani pa ljudi dolaze i kupuju najnormalnije. Velike firme koje godinama rade i svi znaju za njih ce nastavit raditi kao da nist nije bilo a novi igraci, hmm, njima ce biti malo teze.
Jedino taj standard mene muci. Nemos imat e cig shop i prodavat jednu vrstu e cig( mislim na joyetech jer sam vidio da su oni uskladili svoju sa zakonom).
|
|
 |
|
 |
|
Goran_M.
|
Naslov: Re: NOVA ZAKONSKA REGULATIVA Postano: 15 tra 2016 11:45 |
|
|
|
Ok, lako za opremu, a šta je sa gorivom? Mene puno više brine dostupnost nic. baza. Ako i one budu dostupne u ecig trgovinama u ovakvom obliku kao i do sad (ali sa max količinom od 20mg nikotina po ml da bude u skladu sa direktivom) onda nema problema. Ako ne budu onda valja ić na vrijeme u gomilanje zaliha jer ne dolazi u obzir da budemo prisiljeni kupovat gotove tekućine u pakovanju od 10ml.
_________________  iStick Pico + Merlin RTA, iStick 40W TC + Kayfun Lite Pawns
|
|
 |
|
 |
Sada je: 25 tra 2026 18:41. | Zadnji put si ovdje bio: 25 tra 2026 18:41. Vremenska zona: UTC + 01:00 [ LJV]
Novi postovi | Tvoji postovi
Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju. |
| |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
 |