smmania je napisao:
ma daj molim te ko Sj.Koreja smo , ako počnu kenjat ovi naši beskičmenjaci u vladi treba složit peticiju i amen
koji su faktor oni u životu da meni odlučuju šta je osobno za mene opasno a šta ne (jel mi oni plaćaju?) nabijem ih na kuki...oni če meni reč dal ja mogu naručit mod ili atty izvana,ako ništa ić ćemo u italiju i kod janeza... naši su uvijek najpametniji zato i je država u k....
pročitaj ponovo :
I. OPĆE ODREDBE
0
Članak 1.
(1) Ovim Zakonom utvrđuju se mjere za smanjenje i ograničavanje uporabe duhanskih i srodnih proizvoda, štetnih sastojaka duhanskih i srodnih proizvoda i obvezne oznaka na pakiranjima duhanskih i srodnih proizvoda, preventivne mjere protiv pušenja te nadzor nad provedbom ovoga Zakona, a u cilju zaštite zdravlja ljudi, posebno mladih ljudi te ispunjavanje obveza
Europske unije prema Okvirnoj konvenciji Svjetske zdravstvene organizacije o nadzoru nad duhanom.
(2) Ovim Zakonom prenose se u pravni poredak Republike Hrvatske sljedeće direktive Europske unije:
–
Direktiva 2014/40/EU Europskog parlamenta i Vijeća od 03. travnja 2014. o usklađivanju zakona i drugih propisa država članica o proizvodnji, predstavljanju i prodaji duhanskih i srodnih proizvoda i o stavljanju izvan snage Direktive 2001/37/EZ (SL L 127/1, 29.04.2014.) u daljnjem tekstu: Direktiva;
–
Delegirana Direktiva Komisije 2014/109/EU оd 10. listopada 2014. o izmjeni Priloga II. Direktivi 2014/40/EU Europskog parlamenta i Vijeća uspostavljanjem zbirke slikovnih upozorenja za uporabu na duhanskim proizvodima;
–
Provedbena odluka Komisije (EU) 2015/1842 оd 9. listopada 2015. o tehničkim specifikacijama za položaj, dizajn i oblik kombiniranih zdravstvenih upozorenja za duhanske proizvode za pušenje.