12.3. sam kupio sferu o kojoj nigdje na forumu nema skoro nista, sto je zalosno s obzirom na njene kvalitete pa da napisem koju o njoj nakon malo duzeg druzenja..
Za pocetak aroma je fenomenalna, nije mi bas jasno zasto je to tak ali tak je
Tokom koristenja NIJE MOGUCE da procuri ili zagrglja. Jedino kad se to moze dogodit je ako se pretjera sa punjenjem i kad vam malo pobjegne tokom vlazenja coila.
Draw je tezak, nekima je to problem meni osobno nije jer volim kad moram povuc malo jace.
Na vapour artovim stranicama pise da je TH jak i da bi trebalo jacinu nikotina smanjit za pola. Po meni je to glupost, jer ja osobno ne osjecam nikakav jaci TH nego inace.. Komotno parim 18mg a znao sam i 24mg bez problema saugat..
Atty se sastoji od par dijelova i sa lakocom se rastavlja i cisti.
Za rastavljanje baze imamo fork tool koji sjeda u dvije rupice na bazi, iako je jednostavnije sa obicnom pincetom. To je kontra navoj i mora se zasarafit do kraja inace ce bit problema pri stavljanju i skidanju atija sa moda.
Jednom kad se baza rastavi imamo pristup matici od pina koji se mogu po potrebi mijenjat. Ne znam zasto bi ih neko mijenjo al recimo da izglodamo navoj ili ako ste imali prijasnje verzije koje na pinu nisu imale sarafe nego matice za zatezanje zice pa zelite napravit update na v3.
Ako nekog zanima 510 pin je podesiv.
[img]http://images.tapatalk-cdn.com/15/04/28/9cce68b9a6dd103d007a6e1ef3af7b00.jpg[/img]
U tank se stavi mali komadic flufa, koji moze bit original sa vapour artove stranice ili komadic filterske spuzve ili vate za akvarij. Na svojoj kozi sam naucio da ne treba pretjerivat sa kolicinom tog filtera jer nece moc vuc tekucinu i dobivat cemo dry hitove ili jednostavno nece bit dovoljno natopljen grijac. Tako da ona "bolje da ljulja nego da zulja" tu ne vrijedi
Ovo su optimalne mjere po meni, i primjetio sam da sfera opcenito vise voli malo rijeđe tekucine..
Fluf se moze koristit vise puta. Jako lagano se ispire pod mlazom vode i susi tresenjem.
Kad se odreze, omota se oko dimnjaka i umetne u tank, a donji dio se lagano sarafcigerom ili necim pogura ispod dimnjaka. Bolje ju je punit sa iglom od dna jer vise tekucine stane. A kad smo vec kod tog moze primit ~3ml
Setup mozete radit lijevom rukom, nogama, zubima ili dat djetetu da napravi a radit ce fenomenalno tako da tu nema bas puno price. Sarafi na postovima hvataju sve zice bez problema.
Moj favorit je silica 2mm u omcu, 0.2 Nichrome zica i 4/5 namotaja. Sa jedne strane se ostavi omca sa druge strane se ili odreze visak ili se ostavi malo duze pa se sve gura unutra. Silica bi trebala dirat filler da se natapa, jedna omca je dovoljna, sa dvije je bolje ali je meni tlaka to gurat nutra.
Setup sa samo vatom nisam probo, jer me ni ne zanima al u teoriji bi moglo bit problema sa odzavanjem vate u zraku tako da dira filler. Al zato se odlicnim pokazala kombinacija silice i vate. Napravi se microcoil ili obicni coil sa malo debljom zicom i provuce se silica sa vatom izmedju nje. To se postigne sa komadicem zice pomocu koje se sve to skupa provuce kroz coil
Eto, toliko od mene o sferi. Ako koga zanima nes nek pita, ak mogu pomoc drage volje i budem. Sve u svemu meni najbolji ati od svih sta sam dosad probo, i ne zalim nijedne lipe za njom
Poslano sa mog LG-D331 koristeći Tapatalk