Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » Atomizeri

[ 6 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Recenzija Vapor Giant Mini v2
 Post Postano: 26 stu 2014 10:26 
Moderator

Kayfun sa Liquid control mogučnošću. Super! Hej, pa to ima kanaliće za špagu kao Ithaka, skupa sa LC-om, ali ga je jednostavno za složiti kao Kayfun! Ili baš nije tako?

slika

Još prije par mjeseci imao sam u rukama Vapor Giant...ogromno đubre od uređaja koje ima ogroman Kayfunolik atomizer i rekao sam sam sebi, ako ga ikad proizvedu u manjim gabaritima, to moram isprobati.
Naime, ono što sam tada vidio, na nedovršenom proizvodu, je nešto što podsjeća na Ithaku...a to je, kao što i sami znate, jedini atomizer koji valja. :P

Došao na MTM, kupio i...dobar je. Bolji od Kayfuna u svakom slučaju...ali dolazi sa par posebnih gluposti koje ću objasniti u redovima dolje.

slika slika

Dolazi u kutiji skupa sa rezervnim gumicama, šarafićima. Ok, to je dobro. Dolazi sa plastičnim tankom. Hm...ajde dobro. Dolazi sa istim ogromnim govnetom od driptipa koji ima rupu od pola kilometra za zrak i koji jednostavno nije namjenjen za atomizer ove veličine. Divno.

Naravno, poznajući svoje predivne sposobnosti lomljenja plastike, stakla i bilo čega što se slomiti može, uzeh i metalni tank. Zlu ne trebalo.
Odmah moram napomenuti da je plastični tank odlične kvalitete, debele stijenke i od nekog materijala koji očigledno izdrži sve tekućine.

Zamjerka prva...punjenje. Iako je ovo kudikamo bolje reješenje od glupavih Kayfunovih polurješenja, ipak se to moglo bolje izvesti. Naprimjer, kao što ima Erlkönigin...zašto izmišljati?! Ispod driptipa imate nešto kao poklopac koji se odvrne i ispod njega se nalaze dvije rupe sa dva oringa...na jednu rupu punite, na drugu izlazi zrak. Funkcionira besprijekorno, ali ipak su trebali probušiti rupe i kroz poklopac, da ga se ne mora potpuno skinuti.

slika

Zamjerka druga...dimnjak sa košuljicom komore. Iz jednog dijela. Kayfun....un point!! Iznimno retardirano rješenje. Složiš setup i onda apsolutno nemaš pojma da li si nešto pomaknuo kod šarafljenja košuljice i dimnjaka...na kayfunu našarafiš košuljicu i popraviš vaticu ako treba. Nije sad ovo nešto strašno...ako se pripazi sve je ok, ali ipak...

I zamjerka treća...i najveća. Protok zraka. Umjesto da ima AFC prsten ili neki vrag koji se danas koristi (ne šaraf na dnu baze!!! to je još gluplje od ovog...) oni fino izbušili 4 rupe na stranice baze i sad ti fino moraš imbus šarafićima počepiti te rupe. Kretenizam.
Ovo je naravno, moje subjektivno mišljenje.
Problem čak i nije u tim šarafićima, problem je u tome što ovaj atomizer poznaje 4 vrste protoka zraka:
1 Puno
2 *ebeno puno
3 *ebeni mi je propuh u kući
4 *nema razlike da li uvlačio zrak normalno ili kroz atomizer...nema *ebenog otpora!!!!

Shvaćam, s obzirom da je rupa za zrak u komori 3 ili 3.5mm, očigledno je namjenjen za niske otpore...ali ja volim kad moram vući zrak!!

slika

Slaganje setupa je više manje kao na Kayfunu, osim što je preporuka da se coil radi na 3mm boreru...ako stavite premali coil, nećete moći dovoljno vate progurati kroz njega. VGmV2 ima 3 do 4 puta više mjesta za slaganje setupa od Kayfuna...treba to popuniti.
Standardni coil od 3mm, pun kufer vate kroz njega, dole nagurati na kanale i malo vatice gurnuti u same kanale za tekućinu.
Namjerno govorim kanale a ne kanaliće...ovo su ogromni kanalići i nema šanse dobiti dry hit :D

Fino dimnjak našarafite preko svega, sklopite atomizer i napunite čak 7ml tekućine kroz jednu pod rupica. I onda, po meni najbolja stvar, sa odvijačem kroz rupu za driptip odvrnete dimnjak oko dva puna kruga. Ovisi o tome koliko ste vate natrpali unutra...ako je ima puno, odvrnete više, malo, odvrnete manje...odlično! Nema šanse da vam nije coil natopljen...

Zaključak.

Osim tih par gluposti koje ovaj atomizer ima i koje sam naveo, radi odlično. Malo zagrglja samo kada pretjerate sa odvrtanjem LC-a...što spada pod user error. Aroma tekućina je odlična, po meni puuuno bolja od kayfuna, na što najvjerojatnije ima utjecaj liquid control koji ne dopušta da fali tekućine kao i jako malo prostora unutar košuljice dimnjaka, možda tek par milimetara od coila pa se para ne kondenzira unutar dimnjaka (kao kod Kayfuna), već sva izlazi van. Zna se eventualno skupiti ispod driptipa.
Oni koji vole propuh u atomizeru će biti oduševljeni, oni (poput mene) kojima otpor zraka nije uzaludan će počepiti rupice za zrak unutar baze čačkalicom i ostaviti samo jednu. I pošarafiti sve rupe na bazi osim jedne.
Jesam već spomenuo da stane 7ml tekućine, a ne 5 kao što piše na MTM-u? Meni malo previše, pa ga punim do pola. Kapacitet tanka , naravno, utječe na izgled...pa je VGmV2 malo višlji...ali tu je negdje sa Taifunom.

Eh, da...23mm je širine :D kao i svi atomizeri koji nešto valjaju :P

Da nema problema sa zrakom i da je punjenje drugačije rješeno bio bi ovo savršen RBA...ovako je samo odličan :D

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Recenzija Vapor Giant Mini v2
 Post Postano: 26 stu 2014 20:05 

Odlicna recenzija....ovaj atty mi se svidja...jedino ne znam sto je s tim velikim mrcinama i propuhom...ok ja volim otpor i to je subjektivno ali dodje mi da u neke attyje stavim cackalicu da prigusim airflow loool
ugl klon mi je na putu skupa s modom za njega (26650 verzija) i nadam se da me nece razocarati

Povratak na vrh 

Post Postano: 26 stu 2014 22:29 
Moderator

Klonovi su v1 verzija...genijalno punjenje i (naravno) afc sarafic na dnu baze. Samo zbog toga ga nikad ne bi uzeo vec bih cekao da dodje v2. Osin toga, ovo sto sam napisao vrijedi i za velike verzije...komora je ista, lc je isti...ali vjerujem da se gubi aroma zbog duzeg dimnjaka. Driptip je isti kao i na ovom i zelis ga koristiti kao klocnu. Uzasno utjece na aromu...uzas. Mozes ga koristiti kao produzetak za, recimo, vodovodnu cijev, ako ti je kratka.

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 27 stu 2014 09:11 

Sva sreca pa se da maknuti...drip tip i staviti neki koji stima...tako je i meni s wolverinom...jednostavno mi je pre sirok njegov defalutni drip tip i stvara mi los osjecaj dok parim jer ne volim toliko otvarati cube dok parim...a ovaj je rekao bih klasu brutalniji jos jer kud je sirok jos moze sluziti kao bodez :)
Sto se tice bottom imbus afca...zanimljivo ali evo ocekivao sam bar slinjenje dolje po modu ali zasada ni kapi. Radi se o 26550 kaya klonu...koji nekim cudom radi iznenajujuce dobro...zato i od vapor klona ocekujem dobru paru...sigurno je obolja od obicnog 22 kayfuna a to je meni dovoljno

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 stu 2014 13:35 
Moderator

bolje je od kayfuna definitivno. iz nekog razloga, bio potpuno otvoren ili prigušen dovod zraka, aroma je jednaka...odlično napravljeno. samo nemoj previše LC otvarati. Kad padne nivo tekućine na zadnju trećinu, treba malo zavrnuti LC, stvara se prejaki podtlak. Sa setupom se moraš malo igrati dok ne pogodiš, znam da sve izgleda kao Kayfun, ali nije...zahtjeva malo više pažnje kod slaganja setupa, ali jednom kad skužiš nema nikakvih problema.

Povratak na vrh 

Post Postano: 27 stu 2014 13:37 

fek0 je napisao:
bolje je od kayfuna definitivno. iz nekog razloga, bio potpuno otvoren ili prigušen dovod zraka, aroma je jednaka...odlično napravljeno. samo nemoj previše LC otvarati. Kad padne nivo tekućine na zadnju trećinu, treba malo zavrnuti LC, stvara se prejaki podtlak. Sa setupom se moraš malo igrati dok ne pogodiš, znam da sve izgleda kao Kayfun, ali nije...zahtjeva malo više pažnje kod slaganja setupa, ali jednom kad skužiš nema nikakvih problema.

:plus: :dobar:

Povratak na vrh 

[ 6 post(ov)a ] 

Početna » Recenzije » Atomizeri

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club