Mali osvrt na
http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... e-atomizerI na
http://www.healthcabin.net/index.php?ma ... ts_id=8581Za oba dripera pise da su SS, ali ni danas nisam siguran. Jednostavno mi ne izgleda kao inox.
Za sad se nijedan nije ogulio i nigdje nije provirio mesing i to mi govori da bi ipak mogli biti od nekakve vrste inoxa.
Ovaj Mini A7 je stvarno mini.
Radi sasvim pristojno uz solidnu kolicinu pare i dobru aromu. Ali je premali. Izmedju pinova ima jako malo mjesta tako da je dosta pipavo namjestit spiralu. A par puta mi se dogodilo da sam ju morao ponovo motat jer se je izdeformirala kod montaze.
To bi jos nekako i proslo, ali najveci je problem cirkulacija zraka. Zbog malog razmaka izmedju pinova , zrak nemoze slobodno cirkulirati oko spirale i to je najveci minus A7. I to bi bilo rjesivo da se radi spirala koja je manja u promjeru, ali nemam volje namatat buhice. Sa malom spiralom dolazi i malo vate ili spage, koja opet daje malo tekucine i bla,bla kenj, kenj.....
Sve u svemu, A7 je zavrsio u ladici za nekakvu rezervu.
Kumiho A7 je potpuno druga prica.
Ima i on svojih mana ali su rjesive.
Ovaj A7 nema problema sa spiralom , ali ima problema sa zrakom. Tj. ima ga previse.
Pokusao sam jednu bocnu rupicu za zrak koja se nalazi kod navoja zatvorit, ali onda je bilo premalo zraka.
Dobitna kombinacija. Jedna rupa premalo zraka, dvije previse.
Bila je ideja da jednu zatvorim a drugu malo povecam, ali to mi se nije radilo jer za sad nemam rezervni A7 u slucaju nekakve havarije.
Umjesto prckanja po rupicama, uzeo sam iglu za injekciju i zavrnuo sam sami vrh . Odrezao sam nekih pola centimetra te igle i dobio slovo L. To sam metnuo kroz centralni plus vijak i malo smanjio protok zraka.
Odmah se je primjetila razlika, ali zraka je jos uvijek bilo malo previse.
Nisam vise htio kemijat sa debljim iglama, nego sam uzeo usnik od 901 atomizera.
I to je to...
Pare i vise nego dovoljno, aroma odlicna, zrak taman.
Mislim da je potraga za novim atomizerom zavrsila i da Viva moze u povijest.