Forum    FAQ

.

Početna » Recenzije » Atomizeri

[ 12 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Tri dripića za 99 kunića - Prikaz: RDA Phoenix V6
 Post Postano: 29 kol 2014 15:27 

Veliju i dan danas naša bogoljubiva negdašnja, bivša slavljanska "braća" s prebliskog nam Istoka da “besposlen pop i jariće krsti”. Nisam nimalo religiozan, ali od kada parim, od prije nešto više od pet mjeseci, često sam sebe ulovim u veoma sličnim, srodnim aktivnostima, kao što je i pisanje ovog prikaza jedne u nizu otužnih kineskih patvorina dripera: modela RDA Phoenix V6. Naime, sinoć sam u legendarnoj Rivi podignuo upravo taj ranije naručeni uređaj za zamagljivanje pluća, duše i okoliša. Privukla me prvenstveno njegova cijena na MTMstore.eu, od svega 33,75 kunića pa nisam mogao odoljeti kušnji da ga isprobam, to više što mi se sam taj uređaj, barem onako, okometrijski, koliko to fotografije na netu mogu prezentirati i dočarati, podosta svidjeo.

slika

Zanimalo me je kakve je kvalitete izrade i što može pružiti naprava tako skaredno niske cijene. Doduše, na stranici vaperbreak.com identični je trodjelni model pod nazivom "3 Airhole Phoenix V6 Detachable Dripping Atomizer" ponuđen za svega 4,12 $. Četverodjelni model, nešto drukčijeg vanjskog izgleda, s drukčijim driptipom i s mogućnošću podešavanja protoka zraka s tri opcije prozračnosti, na slavnom se fasttechu, pod nazivom "V6 RDA Rebuildable Dripping Atomizer" ,može naručiti za “solidnih” 7,58 $. No očito se ne radi o identičnim modelima, ne samo po vanjskom izgledu, već i po funkcijama. Phoenix V6 koji sam kupio od našeg samozatajnog Mateja, ne pruža nikakvu mogućnost kontrole I regulacije protoka zraka, osim, naravno, “bušmanski” jednostavnog rješenja da se jedna ili dvije od tri jednako velike rupice, izbušene jedna pored druge na plaštu isparivača dobro odmjerenih dimenzija I ljepuškastog dizajna, po želji i potrebamazačepe mehanički, primjerice, u njima odlomljenim vrškovima čačkalice.

slika

Uređaj dolazi svrlo kromno pakiran u maloj, jednostavnoj, bijeloj kartonskoj kutiji, bez ikakva zakonom propisanih natpisa, kodova, deklaracija i uputa za uporabu. U njenoj unutrašnjosti, u tijesnoj, zavarenoj plastičnoj vrećici, uz njega je i minijaturni imbus ključ, namijenjen pritezanju i otpuštanju žice grijača, koji se pretežito rabi 0 tijekom njegove zamjene. Primjetio sam da se za razliku od ovog, “mojeg” modela, onaj s fasttecha isporučuje s minijaturnim odvijačem. Dakle, najvjerojatnije su i različiti strujni pinovi.
Pokušaj odvajanja plašta od baze dripera nije mi uspio sve dok uređaj nisam postavio na mod te vrlo odlučno razdvojio ta dva ključna dijela. Inqč3, treći dio je poprilično dobar I dopadljiv driptip. Pri slijedećem sastavljanju Phoenixa, dvije gumene brtve premazao sam likvidom, čime je početni problem bio trajno saniran. Sada je otpor upravo idealan. Inače, sam uređaj je relativno pristojno skalupljen od jeftinog, kineskog inoxa. Na bazi su montirana dva negativna pola uz rubove i jedan pozitivni pol u sredini pa je jednostavno moguće postavljanje jednog ili dva grijača s fiberom ili MC grijača s vatom. Prostora ima dovoljno. Posudica za prihvat tekućine ispod grijača je relativno plitka, dok je sam plašt podosta tanak i lagan. Na njemu su tri rupice za protok zraka, smještene u nizu, jedna do druge pa se stječe dojam da je uređaj prvenstveno osmišljen za korištenje s monocoilom. Dvije brtve na bazi su primjerene kvalitete cijeni uređaja, a takav je i dopadljiv, pozamašni driptip, izrađen od istog materijala, s jednom brtvicim, koja omogućava relativno lako odvajanje i ubacivanje u ležište, što je kod svakog dripera čest postupak vezan uz učestalo nadokapavanja tekućine, koja u ložište našeg Phoenixa V6 bez teškoća propada kroz široki otvor, što parenje pretvara u vrhunsko uživanje.

slika

Ugodno me je iznenadila činjenica da je uređaj izvana i iznutra isporučen besprijekorno čist i bez mirisa te da ima već tvornički postavljen dual coil s fiberom, tako da je odmah spreman za uporabu neposredno nakon kupnje. Jednostavno ga se spoji na odgovarajući mod, nakapa tekućina i loženje može početi! Odlučio sam za probu započeti pariti upravo s tim tvorničkim setupom. Iako Vamo s našarafljenim Phoenixom djeluje podosta mikrocefalično, prvo sam na njemu želio provjeriti otpor tvorničkog setupa. Vamo V2 pokazao je 1,1 ohma i odbio raditi s takvim setupom niskog otpora. Identičan otpor izmjerio je i SM Semovar Nivel V3 te također odbio raditi, iako bi prema specifikaciji uglednog njemačkog proizvođača trebao funkcionirati do najnižeg otpora od 1,0 ohma.

slika

Ako posjedujete vrhunski mehanički mod, bezvremenske ljepote, što svojim vitki stasom te predivnim, elegantnim i gracilnim vratom nedodoljivo podsjeća na prekrasnu drvenu čaplju, što je uz simpatičnog, osamarenog tovara, minuciozno izrezbarenog od istog plemenitog materijala, prije pola vijeka bila praktički naš jedini suvenir, koji je u cijelom svijetu pronosio turističku slavu ondašnje federalne zajednice naroda i narodnosti, a posebice tada još buduće globalne, turističke megasile RH, RDA Phoenix V6 će se s baš takvim modom savršeno sroditi u skladnu cjelinu, vrlo atraktivnog izgleda, zahvaljujući svom znalački odmjerenom promjeru od 19,7 mm. Inače, njegova visina s isporučenim driptipom, ali bez pina, iznosi 53.4 mm
Na modu Devil’s Marble EVO, isparivač nasjeda do kraja s odmakom od cca jednog milimetra od njegovog vrha, kao i većina drugih isparivača nasađenih na taj velebni ručni rad. Upravo taj mali, gotovo neznatni razmak, u vizualnom smislu savršeno odvaja isparivač od moda, čime je dodatno istaknuta i naglašena bezvremenska ljepota ingenioznog Kintinog autorskog uratka, po svemu jedinstvenog u cijelom svijetu pa i šire.
Spojivši uređaje nakapao sam u plitku unutrašnjost dripera premijernu Lubenicu s 18 mg nikotina, koju mi je još početkomovog ljeta ljubazno donirao gospodin Max_zg te počeo pariti. Kako je za moj ukus bilo “puno vitra”, u dvije od tri rupice za protok zraka uspješno sam, od prve, slomio vrškove čačkalice. Jedina preostala djelatna rupica meni se pokazala taman dovoljnom za optimalno parenje. Iskreno suosjećam s jadnim uzduhom, kojemu je za penetraciju u unutrašnjost mojeg Phoenixa V6 preostala tek samo ta jedna, uvijek ista rupica. Odmah se pokazalo da je arome i pare dovoljno i s početnim, industrijski izrađenim, ugrađenim setapom, iako sve to skupa to ne djeluje nimalo senzacionalno. Stoga sam već nakon kratkog djelatnog druženja sa svojim novim driperom RDA Phoenix V6 mogao sa zadovoljstvom zaključiti da on zasigurno vrijedi najmanje onoliko koliko i košta. A doista ne košta mnogo!

slika

Tri dripiča za 99 kunića? Kako? 33,75 kuna x 3 = 101,25 kuna! Da, ali nakon što sam tvrtki MTM samo ovog mjeseca prethodno „ostavio“ 2815 kuna, promućurni trgovci su mi i bez posebnog traženja sami, automatski odobrili popust na punu cijenu dripera od 0,75 kuna, odnosno od čak 2,2333 % , na čemu im od srca zahvaljujem, kao i obično!

Scar, 2x Origen, Phoenix, 3x Patriot, A7

slika

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Tri dripića za 99 kunića - Prikaz: RDA Phoenix V6
 Post Postano: 29 kol 2014 15:45 

ferdinandmax je napisao:
Tri dripiča za 99 kunića? Kako? 33,75 kuna x 3 = 101,25 kuna! Da, ali nakon što sam tvrtki MTM samo ovog mjeseca prethodno „ostavio“ 2815 kuna, promućurni trgovci su mi i bez posebnog traženja sami, automatski odobrili popust na punu cijenu dripera od 0,75 kuna, odnosno od čak 2,2333 % , na čemu im od srca zahvaljujem, kao i obično!

Hahahahaha dobar svaka ti čast :plus: :plus: :plus: :mrgreen: :zu: :mrgreen:

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 29 kol 2014 23:31 

Neda mi se citati sve,jel driper na kraju dobar ili ne,mislim ok za tu cijenu sta se moze ocekivati,ali stvarno dali je dobar?Kojo je bolji od njega,odnosno,koji driper je najbolji?

Smok xPro m65,kayfun v.4,Lemo,Lemo2,GP Paps

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 30 kol 2014 00:48 

themith23 je napisao:
Neda mi se citati sve,jel driper na kraju dobar ili ne,mislim ok za tu cijenu sta se moze ocekivati,ali stvarno dali je dobar?Kojo je bolji od njega,odnosno,koji driper je najbolji?

Đžizus... Ko da pitaš koji je auto najbolji

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 30 kol 2014 02:50 

Ja znam da je BMW najbolji,zanima me koji je taj driper najbolji da probam...

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 30 kol 2014 02:51 

Gad demit i đizus...kak ti kazes...

Povratak na vrh 

Post Postano: 30 kol 2014 02:54 

themith23 je napisao:

Za one koji su tak bahati da im se ne da čitat, najbolji je driper kara od susjeda koji nema triper! :tose:

Scar, 2x Origen, Phoenix, 3x Patriot, A7

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 30 kol 2014 09:01 

themith23 je napisao:
Ja znam da je BMW najbolji,zanima me koji je taj driper najbolji da probam...

BMW <3

http://goo.gl/A9lj9A

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 30 kol 2014 10:38 

Oprosti sto sam bahat...

Povratak na vrh 

Naslov: Re: Tri dripića za 99 kunića - Prikaz: RDA Phoenix V6
 Post Postano: 30 kol 2014 11:42 

@themith23 viewtopic.php?f=6&t=7212

Povratak na vrh